Как да си направим пръчки в Minecraft

Инструментите и бронята са голяма част от Minecraft. Всъщност без инструменти наистина не можете да копаете много. Повечето блокове в Minecraft изискват най-малко дървена кирка за копаене. Може да успеете да разбиете камък само с ръка, но той няма да изпусне нищо, което означава, че не можете да го използвате.

Пръчици в Minecraft

Пръчките са един от най-често използваните първични материали за изработка в Minecraft. Използват се за изработване на брадва, мотика, кирка, меч, въдица, стрели, факли, огради и др. Има два начина да получите пръчки в Minecraft; копаене или като ги направите сами.

Можете да получите пръчки, като счупите листата на дърветата, но вероятността пръчка да падне е малка. Много по-лесно е да ги изработите, тъй като ще трябва да ги използвате толкова много.

  Как да опитомим котка в Minecraft

Правете пръчки в Minecraft

За да направите пръчки в Minecraft, имате нужда от дърво. Всеки вид дърво ще свърши работа. Всички видове дървесина дават еднакъв брой и същия цвят пръчки.

Намерете дърво, всяко дърво.
„Ударете“ дървото или го счупете с ръка.
След като блокът се счупи, съберете дървения блок, който е изпуснат.
Отворете инвентара си и ще видите решетка за изработка 2×2.
Поставете дървения блок във всяка клетка.

Съберете четири дървени дъски.
Поставете дървена дъска в централната клетка и друга дървена дъска в клетката над или под нея.
Съберете четири пръчки.

Един дървен блок може да даде общо 8 пръчки. Можете също да изработите пръчка от бамбук, но е малко трудно да се намери. Ако случайно имате две бамбукови пръчки, поставете ги по същия начин, по който сте поставили дъските и ще получите една пръчка.

  Как да намерите началната стойност за един свят на Minecraft на Windows 10

Други начини за естествено получаване на пръчки е да ги намерите, когато ловите риба или ако вещица ги изпусне. Те могат да бъдат намерени и в сандъци в храмове и пещери.

Заключение

Пръчката е лесна за изработка и дори не изисква използването на маса за изработка. Това е толкова основен елемент за изработка, че трябва да носите голяма купчина от тях със себе си или да ги съхранявате в склад. Ако изработвате стълби и огради в Minecraft, бързо ще научите колко бързо се изразходват. Опитайте се да имате поне един куп от 64 пръчки под ръка. Една пръчка може да ви даде четири факли (ще трябва да добавите въглища), но ако копаете, трябва да имате факла. Ако сте настроили базата си, ще ви трябват факли, за да я поддържате добре осветена и да предпазите тълпите да се размножават в дома ви.

  Как да поставите светове в Minecraft Bedrock Edition на Windows 10

x