Как да се отървете от кухата стрелка на iPhone

Повечето приложения днес изискват разрешение за местоположение. Някои приложения използват тази способност щателно, а някои злоупотребяват с нея. Няма да е погрешно да се каже, че повечето от нас биват проследени съзнателно или несъзнателно в този дигитален свят. Различните стрелки в лентата на състоянието на iPhone са чудесен начин да уведомите човек, когато е под наблюдение. Всяка стрелка има своя функция и значение. Научаването за тях може да ви предпази от потенциално нежелано проследяване, но понякога може да е дразнещо да видите сива стрелка на екрана на iPhone. И така, чудите ли се как да се отървете от кухата стрелка на iPhone? Това ръководство ще ви помогне да се отървете от проблема с кухата стрелка на iPhone.

Как да се отървете от кухата стрелка на iPhone

Синята куха стрелка в лентата на състоянието на iPhone може да бъде деактивирана от менюто с настройки на iPhone. Нека разберем как можете да направите същото с помощта на посочените по-долу стъпки.

  Как да намерите и изтриете дублиращи се снимки на вашия iPhone

Какво представлява синята стрелка на моя iPhone?

Синята стрелка в лентата на състоянието показва, че приложение на вашия iPhone може да бъде поискано да използва вашите услуги за местоположение. Няколко приложения, като Apple Maps, Weather, Camera, Photos и др., използват услуги за местоположение за съответните си изисквания.

Какво представлява черната стрелка на моя iPhone?

Черната стрелка в лентата на състоянието се появява, когато приложение използва вашето местоположение. Това е индикация в реално време кога сте проследени и може да ви помогне да предотвратите нежелано наблюдение.

Какво означава сива стрелка на екрана на iPhone?

Сивата стрелка на екрана на iPhone показва, че даден елемент е използвал вашето местоположение през последните 24 часа. Това означава, че е извършено прехвърляне на данни към определени приложения за местонахождението ви в рамките на последните 24 часа.

Какво означава, когато стрелката за местоположение е куха?

Кухата стрелка е проява на вашето местоположение, използвано при определени условия, включително използване на услуги за местоположение, докато използвате приложението или когато приложението работи във фонов режим.

Как да се отървете от кухата стрелка на iPhone? Как да се отърва от кухата стрелка на моя iPhone?

Кухата стрелка на вашия iPhone е показателна за гео ограда. Тази куха икона със стрелка е докладвана като причина за безпокойство сред хората, но в действителност тя ви кара да сте наясно с използването на GPS. За да научите как да се отървете от кухата стрелка на iPhone? Следвайте внимателно стъпките, посочени по-долу:

  Как да настроите NFS споделяне в Webmin на Ubuntu Server

1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.

2. Плъзнете надолу и докоснете Поверителност.

3. Докоснете Услуги за местоположение.

4. След това докоснете System Services от списъка.

5. Плъзнете надолу до дъното и изключете превключвателя за иконата на лентата на състоянието.

Как да се отървете от кухата стрелка на iOS 15?

Ако наскоро сте купили iPhone или сте надстроили до най-новата версия на iOS на вашето Apple устройство, може да ви е писнало от стрелката до време на iPhone iOS 15. Следвайте стъпките по-долу, за да научите как да се отървете от кухината стрелка на iPhone:

Забележка: Уверете се, че всички опции за местоположение на приложението трябва да са включени, докато използвате настройката.

1. Стартирайте Настройки на вашето iOS устройство.

2. Докоснете Поверителност > Услуги за местоположение.

3. Докоснете Системни услуги.

4. Накрая изключете превключвателя за иконата на лентата на състоянието, както е показано по-долу.

Защо стрелката остава на моя iPhone? Защо iPhone Hollow Arrow не изчезва?

Има няколко причини, поради които стрелката остава в лентата на състоянието ви. IPhone ви показва състоянието на вашето местоположение и как то се използва или споделя с приложенията. Всяка стрелка показва как и кога приложението използва вашето местоположение.

  Възобновяване на неуспешно изтегляне на Chrome от мястото, където е спряло [Tutorial]

Как да се отърва от иконите за местоположение на моя iPhone?

Иконите за местоположение са инструмент за сигурност, предназначен да уведоми потребителите, когато към приложения се изпращат данни за тяхното местоположение. Но ако искате да знаете как да коригирате проблема с кухата стрелка на iPhone няма да изчезне, вижте предстоящите стъпки:

1. Стартирайте Настройки на вашето iOS устройство.

2. Плъзнете надолу и докоснете Поверителност.

3. Натиснете Услуги за местоположение > Системни услуги.

4. Изключете иконата на лентата на състоянието, за да я деактивирате.

Как да изключа услугите за местоположение на iPhone?

Функцията за услуги за местоположение е разработена, за да предотврати разпространението на вашата информация без вашето предварително съгласие. Приложенията го използват, за да доставят услуги въз основа на текущото ви местоположение. Услугите за местоположение определят вашето приблизително местоположение с помощта на GPS, Bluetooth и местоположения на мобилен телефон. Следвайте дадените стъпки, за да изключите услугите за местоположение:

1. Отворете приложението Настройки и докоснете опцията Поверителност.

2. Сега докоснете Услуги за местоположение.

3. Сега изключете превключвателя за опцията Услуги за местоположение.

***

Надяваме се, че сте научили как да се отървете от кухата стрелка на iPhone. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу. Кажете ни каква тема искате да научите в следващата ни статия.