Как да размажете фона при видео разговори по Skype

Инструментите, които записват или предават на живо от вашата уеб камера, се фокусират най-вече върху качеството на видеото и има основателна причина. Приложението за видео разговори може да има всички звънци и свирки, които можете да си представите, но ако качеството на разговора е лошо, никой няма да го използва. Въпреки че качеството на разговора е важно, то не е единственият инструмент, от който се нуждаете. Skype наскоро започна да обръща внимание на това, което някога го направи страхотно приложение за обаждания, като добави функции, които всъщност правят изживяването на разговора по-добро. Наскоро добави субтитри на живо към разговори и нова функция вече ви позволява да замъглявате фона в Skype, когато сте в разговор.

Замъгляване на фона в Skype

Това е нова функция, така че се уверете, че използвате най-новата версия на приложението Skype. Според екипа на Skype тази функция е достъпна само за настолни компютри в момента и повечето настолни компютри ще могат да я поддържат. Това предполага, че функцията разчита до известна степен на хардуера, различен от уеб камерата, която използвате. Няма налични списък с хардуерни изисквания, така че ще трябва ръчно да проверите дали функцията работи за вас или не.

  Как да настроите Face ID на iPhone X

За да замъглите фона в Skype, отворете приложението и започнете видеообаждане. След като видеообаждането е на живо, трябва да получите достъп до настройките на Skype. В прозореца Настройки отидете на раздела Аудио и видео. Под визуализацията на камерата ще има бутон, наречен „Размазване на моя фон“. Включете го и се върнете към разговора си.

Фонът сега ще бъде достатъчно замъглен, че не можете да го различите. Все още ще сте на фокус, но всичко останало вече няма да се вижда. Въпреки че не можем да кажем със сигурност какви може да са хардуерните изисквания за тази функция, можем да предположим, че добрата HD уеб камера не е една от тях.

  Как да изпращате тайни самоунищожаващи се съобщения във Viber

Опцията за замъгляване на фона изглежда идва и си отива в момента, така че може би Skype я тества алфа/бета. По време на тестването успяхме да замъглим фона за обаждане, но опцията по-късно изчезна от настройките, поради което препоръчваме да я активирате само след като разговорът ви е на живо.

Замъгленият фон е чудесен за поверителност или ако просто имате разхвърляна стая, която не искате никой да вижда. Самото размазване е страхотно. Справя се много добре с движението и не размазва случайно фона или замъглява основния обект, т.е. вас. Като се има предвид колко добра е функцията, Skype може да добави инструмент за пълно премахване на видео фона, ако иска.

  Как да накарате мобилните отметки на Chrome да се показват на работния плот на Chrome

x