Как да размажете фона в Zoom

Тъй като светът най-накрая сменя предавките и преминава в офлайн режим, много от нас биха искали да деинсталират приложения за видеоконферентна връзка от нашите работни устройства. Но използването на тези приложения и онлайн срещите като цяло не показва признаци на забавяне. Zoom се очертава като безспорен победител в цялата ера на работа от дома. Това може да се дължи на широката гама от функции, които услугата предоставя. Една от тях е възможността да скриете заобикалящата ви среда с персонализирано изображение или видео от интернет или съществуващата библиотека на Zoom. Потребителите също имат възможност просто да замъглят фона си. Размазването на фона е удобно, когато трябва да покриете разхвърляния си фон или сте загрижени за поверителността си. Тази функция се оказа спасителна за много професионалисти. В тази статия ще обясним как да замъглите фона в Zoom Windows 10 заедно с някои други предложения.

Как да размажете фона в Zoom в Windows 10

Функцията за виртуални фонове е част от Zoom от известно време, но опцията за размазване на фона беше въведена едва наскоро във версията 5.5.0. Тази функция не се поддържа във всяка система, тъй като изисква висока процесорна мощност. Трябва да се отбележи, че не се нуждаете от зелен екран, за да използвате опцията за размазване.

Според официални системни изисквания64-битовите версии на Windows 7, 8 и 10, работещи на някой от процесорите, дадени по-долу, поддържат функцията за размазване на фона.

  • Intel i3 5-то поколение и по-високо
  • Intel i5 3-то поколение и по-нови
  • Intel i7 3-то поколение и по-нови
  • Intel i9 3-то поколение и по-нови
  • AMD 3,0 GHz или по-висока с 8 логически ядра

Забележка: Всички горепосочени процесори на Intel трябва да имат 2 или повече ядра

Процедурата за замъгляване на фона в среща на Zoom с Windows 10 е доста проста и една и съща в различни операционни системи Windows и macOS. Стъпките за същото са както следва:

1. Започнете, като отворите приложението Zoom Client на вашия компютър. Ако нямате икона за пряк път на работния плот, натиснете клавиша Windows + S, за да активирате лентата за търсене и въведете Zoom. Кликнете върху Отвори в резултатите от търсенето.

2. Щракнете върху иконата Настройки точно под снимката на вашия акаунт.

3. В менюто отляво щракнете върху Фон и филтри, след което изберете опцията Blur под Виртуални фонове.

Забележка: Потребителите, които използват виртуален фон за първи път, ще получат изскачащ прозорец с искане за разрешение за изтегляне на пакета Smart Virtual Background? Щракнете върху бутона Изтегляне, за да продължите.

Сега трябва да имате замъглен фон. Проверете прозореца за визуализация в горната част, за да видите как ще се появи замъглен фон по време на срещи.

4. Можете също да замъглите фона в Zoom по време на среща. Щракнете върху стрелката, обърната нагоре до бутона Stop Video и изберете Изберете виртуален фон.

5. След това ще се появи прозорецът Фон и филтри, както е показано в трета точка. Изберете Blur и вашият фон ще бъде замъглен в реално време.

Забележка: Ако не можете да намерите опцията Blur в списъка с виртуални фонове, уверете се, че приложението Zoom на вашия компютър е актуално. Както споменахме по-рано, опцията Blur Background е налична във версия 5.5.0 и пуснатите след нея.

6. За да актуализирате клиента Zoom, щракнете върху снимката на вашия акаунт и изберете Проверка за актуализации.

7. Ако е налична актуализация, ще се появи изскачащ прозорец, съдържащ бележки по версията, т.е. нови функции, разрешени проблеми и т.н. > Щракнете върху бутона Актуализиране, за да завършите процеса.

8. В случай, че вече използвате най-новата версия, ще получите изскачащо съобщение, както е показано по-долу.

Професионален съвет: Създайте ръчно замъглено изображение

В случай, че вашата система не отговаря на хардуерните изисквания за функцията за размазване на фона, тогава се отпуснете, имаме друга опция за вас. Трикът може да се използва и ако не можете да актуализирате приложението до най-новата версия. Ще създадем ръчно замъглено изображение на фона на вашата среща с помощта на уебсайт за редактиране на снимки и ще го настроим като виртуален фон. Следвайте тези стъпки, за да замъглите фона в Zoom Windows 10 без актуализиране.

1. Първо щракнете върху снимка на фона на вашето общо събрание, като използвате мобилния си телефон или уеб камера. Ако щракнете върху снимка с телефона, поставете я близо до уеб камерата и след това докоснете бутона Заснемане.

2. Отворете вашия уеб браузър и посетете Лесно замъглявайте изображения с BeFunky. Щракнете върху бутона Започнете.

Забележка: Приложението Photos на Windows 10 може да се използва и за замъгляване на картината.

3. Щракнете върху опцията Отвори в горната среда на уеб страницата и изберете Компютър (Ctrl + O). Изберете снимката на фона, която сте щракнали в първата стъпка.

4. Щракнете върху иконата Редактиране в левия панел.

5. В менюто Редактиране, под секцията Blur & Smooth > Щракнете върху Blur.

6. Използвайте плъзгача Blur Amount, за да регулирате количеството замъгляване и щракнете върху Apply, след като сте доволни.

7. Накрая натиснете клавишите Ctrl + S или щракнете върху опцията Запиши > Компютър, присъстваща в горната средна част.

8. Наименувайте файла както желаете под Filename. Изберете PNG като формат и плъзнете плъзгача за качество до 100% (най-дясната позиция) за максимално качество. Накрая кликнете върху Save.

9. Сега отворете Zoom client > Settings > Backgrounds & Filters, както е показано по-рано. Щракнете върху иконата + (символ плюс) в десния ъгъл и изберете Добавяне на изображение.

10. От прозореца Explorer изберете изображението на замъглен фон, което сте запазили, и щракнете върху Open.

11. Замъгленото фоново изображение ще бъде добавено във виртуални фонове и ще функционира като ваш фон във всяка среща.

Мобилните приложения Zoom за iOS и Android също включват опция Blur Virtual background. Подобно на неговия настолен клиент, опцията за размазване е налична на избрани устройства с Android и iOS и само в най-новите версии на приложението. Можете да проверите официалните изисквания в Системни изисквания за Zoom Virtual Background. Ето как да замъглите фона при увеличение на телефона си.

Забележка: За да използвате замъгляване на фона, докато посещавате среща на телефона си, изпълнете следните стъпки:

  • Докоснете опцията Още, която е представена от три хоризонтални точки. Обикновено се намира в долния десен ъгъл на екрана.

  • Изберете Виртуален фон в случай на Android и Фон и филтри на устройства с iOS.
  • Докоснете опцията Blur, за да имате замъглен фон.

***

Надяваме се, че не сте имали проблеми, следвайки горното ръководство за това как да замъглите фона в Zoom. Ако имате някакви въпроси, оставете коментар по-долу и ние ще отговорим на тях възможно най-скоро.