Как да разберете дали някой ви е блокирал в iMessage

Ключови изводи

  • iMessage, изпратено като зелено текстово съобщение, и липсата на разписки за прочитане може да показват, но не и да потвърждават, че сте блокирани.
  • Преди да правите прибързани заключения, опитайте да се свържете с контакта си чрез приложения за съобщения и социални медии на трети страни.
  • Няма сигурен начин да разберете дали някой ви е блокирал в iMessage. Вероятно сте блокирани само ако не можете да се свържете никъде с получателя си.

Изпратили сте няколко съобщения в iMessage, но не сте получили отговор от вашия контакт? Може да се тревожите и да се чудите дали другият човек ви е блокирал. Ето някои признаци, които може да показват, че сте блокирани в iMessage.

Вероятно ще бъдете блокирани само ако срещнете всички изброени сценарии. Ако видите само един или два знака, това вероятно се дължи на други причини, а не защото сте блокирани, което също ще обясним по-долу.

1. Вашето iMessage се изпраща като текстово съобщение

Обикновено текстовите балончета на iMessage са сини. Ако вашето iMessage е изпратено като зелено SMS съобщение, възможно е да сте блокирани. Ето защо вашият iPhone не може да разпознае тяхното Apple устройство и да изпрати успешно iMessage до тях.

  Как да изтриете акаунта си в Gmail, без да изтриете акаунта си в Google

Има обаче и други причини, поради които вашето iMessage се изпраща и като текстово съобщение. Например, ако устройството на Apple на другия човек не е свързано с интернет, приложението Messages ще се върне към SMS и ще изпрати вашето съобщение като зелен текстов балон.

2. Разписките за четене не се появяват

Обикновено след като изпратите iMessage, ще видите разписка за прочитане, указваща кога другата страна го е отворила. Ако сте блокирани в iMessage, разписките за четене вече няма да се показват, защото текстът никога не е достигал до тяхното устройство.

Най-много ще видите статус Доставено, ако тяхното устройство е получило вашето iMessage, преди да ви блокират.

И все пак невинна причина, поради която разписките за четене не се показват, е, че вашият контакт ги е деактивирал от съображения за поверителност. Това е обичайна настройка за потребители на смартфони, които предпочитат поверителността на четенето и отговарянето на съобщения със свое собствено темпо.

Ако интернет връзката на целевия ви получател е нестабилна, синият iMessage текст, който сте изпратили, също може да няма статус Прочетено или Доставено за известно време.

  Как да изтриете приложения на Apple TV

19 СТУДИО/Shutterstock

Ако някой ви блокира в iMessage, той ще трябва да блокира напълно вашия телефонен номер. Невъзможно е потребителите да блокират човек в iMessage, като същевременно позволяват телефонни обаждания от него.

Следователно, за да проверите дали сте блокирани, опитайте да се обадите на вашия контакт. Ако обаждането не се осъществи, първо не се паникьосвайте. Може да се дължи на това, че са заети по това време или имат проблеми, при които не могат да получават обаждания на своя iPhone.

Освен да се обадите, можете също да им пуснете съобщение в приложения за съобщения на трети страни като WhatsApp и Telegram, както и в приложения за социални медии като Facebook и Instagram.

Ако не можете да им се обадите и вече не можете да намерите техния профил в социалните медийни платформи, за съжаление това може да означава, че са ви блокирали навсякъде, за да ви попречат да се свържете с тях.

Възможно е обаче да не сте блокирали само вас. Тъй като смартфоните стават все по-замесени в живота ни, хората могат да изберат да активират режима на фокус и да преминат на дигитална детоксикация, като изтрият социалните си медии, за да се погрижат за здравето си и да се уверят, че не могат лесно да се свържат с тях.

  Как да премахнете някого от група за текстови съобщения на iPhone

Ако можете да изпратите iMessage и да се обадите на вашия контакт нормално от телефона на някой друг, това наистина може да означава, че другата страна конкретно ви е блокирала.

Въпреки това, преди да правите прибързани заключения, проверете дали проблемът е във вашето устройство и неговите настройки. Смартфоните реагират от време на време, причинявайки iMessage да не работи и потребителите да не могат да извършват телефонни разговори на своите iPhone.

Като цяло, няма един сигурен начин незабавно да разберете дали някой ви е блокирал в iMessage или не. Обикновено това е комбинация от индикатори.

Ако се сблъсквате и с четирите проблема, които изброихме в тази статия, е безопасно да предположим, че вашият контакт ви е блокирал в iMessage. В противен случай може просто другият човек да е зает с работа и просто да има нужда от малко време за себе си.

Можете да изпратите последващ текст, ако не сте се чули с тях, но избягвайте непрекъснатото двойно или тройно изпращане на съобщения. След това просто изчакайте да се свържат с вас.