Как да промените цвета на изображение с помощта на Canva

Ключови изводи

  • Функцията за редактиране на цветове на Canva позволява на потребителите да редактират конкретни цветове в рамките на изображение, без да засягат цялото изображение, което улеснява подобряването на определени цветове.
  • Инструментът за редактиране на цветове автоматично идентифицира най-използваните цветове в изображението, предоставяйки на потребителите предварително избрани опции за избор за редактиране.
  • Функцията Color Edit на Canva е налична както във версията за настолни компютри, така и в мобилното приложение, което позволява на потребителите да правят целеви корекции на цветовете в движение.

Всяка заснета снимка има специфични цветове, които оформят цялото изображение, но понякога може да са необходими корекции, за да се подобри снимката. Функцията за редактиране на цветовете на Canva улеснява редактирането на цветовете на една част от изображението, без да променяте всички, а най-добрата част е, че е безплатна.

  По-добра алтернатива на Google Translate?

Какво представлява функцията за редактиране на цветове на Canva?

Тази статия обсъжда функцията Color Edit на Canva, която има различен ефект от редактирането на цвета на цяло изображение. Редактирането на цвета на цяло изображение означава, че когато промените яркостта или наситеността, промяната ще засегне всичко. Можете също да използвате инструмента Magic Edit на Canva, за да редактирате по-големи области от вашите изображения.

Но с помощта на инструмента за редактиране на цветове ще можете да подобрите специфични цветове в изображението. Най-добрата част е, че не е нужно да разберете какви са цветовете; Canva вече ще е посочила най-изпъкващите цветове в изображението и ще ги има като опции, които можете да изберете. След като изберете един, ще можете да промените външния вид на изображението въз основа само на този цвят.

Например, ако имате снимка на дзен градина и искате малко да намалите жизнеността на зелената трева, тогава можете да изберете цветовата опция и да промените яркостта на по-малко живо зелено. Тази опция работи както в мобилното приложение на Canva, така и в десктоп версията.

  Как да спрете да плащате за AOL, но да запазите имейл

Как да промените цвета на изображение на работния плот

На Главната страница на Canva, изберете Създаване на дизайн или прегледайте шаблон въз основа на проекта, който правите. Оттам ще се отвори страницата на редактора на Canva.

Изберете раздела Качвания в лявата лента с инструменти. Можете да плъзнете и пуснете снимка от папка на вашия компютър или да щракнете върху бутона Качване на файлове. След като снимката ви бъде качена, можете да я плъзнете и пуснете върху бялото платно.

Оттам ще искате да се уверите, че снимката е избрана и след това щракнете върху опцията Редактиране на снимка в горната лента с инструменти. Изберете раздела Adjust, след което превъртете надолу, докато видите Color Edit.

Както беше посочено по-горе, Canva вече ще е избрала основните цветове в изображението, от които можете да избирате за редактиране. Ако изберете един от тях, ще забележите падащо меню с Hue, Saturation и Brightness. Това са единствените налични опции, когато става въпрос за редактиране на определен цвят във вашата снимка.

След като изберете цвят и кое свойство искате да редактирате, преместете плъзгача наляво или надясно в зависимост от това как искате да изглежда вашата снимка. Когато приключите, коригирайте другите цветове, ако желаете.

  Какво е имейл адрес на Me.com?

След това можете да продължите да редактирате снимката си с някоя от другите функции за редактиране на Canva. Това може да включва промяна на фона на вашата снимка или дори пълно премахване на фона на изображение.

Как да промените цвета на изображение на мобилно устройство

Процесът работи по същия начин, когато използвате мобилното приложение на Canva, но функцията Color Edit е малко по-скрита.

Когато отворите редактора на Canva с вашата снимка, в долната част на екрана ще видите някои опции. Докоснете Adjust и превъртете, докато най-накрая видите Color Edit. След това следвайте същите инструкции като по-горе.

С функцията за редактиране на цветове на Canva не сте ограничени до промяна на цвета на цялото ви изображение. Можете да насочвате конкретни цветове и да регулирате техните нюанси, яркост и нива на наситеност. И така, следващия път, когато редактирате изображение в Canva, изпробвайте функцията Color Edit за целенасочени цветови корекции.

x