Как да промените телефонния си номер в Telegram

Промяната на вашия телефонен номер във всички социални медийни платформи след преминаване към нов доставчик на мрежа може да се почувства като скучна работа. Въпреки това е важна стъпка, за да сте сигурни, че имате достъп до всичките си акаунти в бъдеще. Подобно на други приложения за защитени съобщения, Telegram също предлага начин на потребителите да актуализират своите телефонни номера. Днес ще ви преведем през стъпките за промяна на вашия телефонен номер в Telegram с помощта на настолни и мобилни приложения.

Промяна на телефонния номер в Telegram (2022)

Промяна на телефонния номер на Telegram (Android, iOS)

1. Отворете приложението Telegram и докоснете менюто за хамбургер в горния ляв ъгъл. От менюто, което се показва, докоснете „Настройки“, за да получите достъп до настройките на Telegram.

  Как да намерите идентификатор за чат в Telegram

2. Под настройките на „Акаунт“ докоснете телефонния си номер, за да го промените. От следващата страница натиснете бутона „Промяна на номера“, за да продължите по-нататък.

3. Сега ще видите предупредително съобщение, което подчертава, че потребителите ще видят новия ви номер, ако го имат в адресната си книга. След това докоснете „Промяна“, за да потвърдите предупреждението и да въведете новия си телефонен номер. Telegram ще ви изпрати SMS код за потвърждение скоро след като докосне иконата на отметка в горния десен ъгъл. Въведете го и успешно сте променили номера си в Telegram.

  Как да изтеглите видеоклипове в Telegram

Превключване на телефонния номер на Telegram (настолен компютър, уеб)

1. Ако сте някой, който използва настолното приложение или уеб клиента на Telegram, можете да промените номера си и от там. За да започнете, отворете настолното приложение на Telegram и следвайте стъпките по-долу:

1. В настолното приложение щракнете върху менюто за хамбургер и изберете „Настройки“.

2. От изскачащото меню, което се показва, изберете „Редактиране на профил“, за да зададете нов номер за вашия акаунт в Telegram.

3. Кликнете върху полето „Телефонен номер“, за да изберете нов номер за вашия акаунт в Telegram.

4. Когато се появи интерфейсът за промяна на телефонния номер на Telegram, щракнете върху „Промяна на номер“.

5. След това щракнете върху „OK“, за да приемете предупреждението за поверителност на телефонния номер.

  Как да фиксирате и управлявате съобщения в Telegram

6. Като последна стъпка въведете новия си телефонен номер и щракнете върху бутона „Изпращане“. Когато SMS кодът за потвърждение пристигне на новия номер, който току-що добавихте, въведете го в Telegram, за да промените номера си.

Променете номера си на телеграма, докато сменяте мрежови доставчици

Актуализирането на вашия акаунт в Telegram с най-новия ви номер гарантира, че няма да загубите акаунта си, когато се опитвате да влезете от ново устройство. Освен това е добра практика да поддържате телефонните си номера актуализирани. Ако сте търсили начин да използвате новия си номер в Telegram, надяваме се, че сте намерили това ръководство за полезно. За повече такива съвети прегледайте нашия списък с най-добрите съвети и трикове за Telegram.