Как да промените акаунта в PayPal от бизнес към личен

PayPal е система за онлайн плащане, която прави онлайн транзакциите лесно достъпни и безопасни. Можете да изпращате или получавате пари от други, както и да плащате за вашите онлайн покупки с надеждната сигурност на PayPal. Той също така предоставя банкови решения с мисъл както за клиентите, така и за бизнеса. Имайки предвид тези два типа акаунти, може да се запитате как да промените акаунта в PayPal от бизнес към личен? Ще получите отговор на този въпрос с други въпроси, като например: как да понижите PayPal акаунта и да надстроите акаунта в PayPal? Продължете да четете тази статия, за да разрешите вашите запитвания.

Как да промените акаунта в PayPal от бизнес към личен

За да промените акаунта си в PayPal от бизнес към личен, ще трябва да изпратите имейл със заявка до екипа за поддръжка на PayPal. Прочетете статията допълнително, за да намерите и изпълните изброените стъпки, за да го направите.

Каква е разликата между личния и бизнес акаунта в PayPal?

В този бързо дигитализиращ се свят услугите трябва да бъдат персонализирани според предпочитанията на потребителите. И PayPal предоставя такива опции на своите потребители, като разграничава типовете акаунти.

Лична сметка в PayPal:

 • Както подсказва името, PayPal Personal е за лична употреба и е идеален, когато искате да изпратите пари на вашето семейство и приятели или да пазарувате онлайн чрез дигитални магазини и пазари.
 • Ако потребителят е индивидуален професионалист, акаунтът отговаря и на неговите бизнес нужди. Тя ви позволява да продавате стоки и услуги и е удобна за художници и хора на свободна практика.
 • При вътрешни транзакции не се начислява такса за плащане.
 • Това е акаунт по подразбиране, който се дава, когато за първи път се регистрирате за услугите на PayPal.
 • Личният акаунт не поддържа много опции за плащане.

Бизнес акаунт в PayPal:

 • PayPal Business има всички опции и услуги, предоставяни от личен акаунт, в допълнение към функции за включване на собственици на малък и среден бизнес.

 • Той позволява на вашия бизнес уебсайт да се използва като портал за електронна търговия. По този начин правите онлайн покупките за вашите клиенти по-лесни.
 • Позволява изпращане и получаване на фактури и настройка на абонаментни услуги. Използвайки този тип акаунт, вашите клиенти ще могат да се регистрират за повтарящи се пратки само с една голяма транзакция. Той също така ви позволява да създавате фактури с помощта на интерфейса на PayPal.
 • Създавайки бизнес акаунт, вие получавате достъп до редица други бизнес инструменти и предимства за вашата помощ.
 • Бизнес акаунтът ви начислява тарифа дори за вътрешни транзакции.
 • Настройването отнема повече време и е трудно за понижаване.

Как да разбера дали моят PayPal акаунт е бизнес или личен?

PayPal предоставя функции и персонализиране въз основа на нуждите на потребителите. Има два типа акаунти в PayPal, за които потребителят може да избере, т.е. бизнес и лични. Интерфейсът на платформата се променя с типа на акаунта и много функции и услуги се премахват или добавят в зависимост от него.

1. Отворете страницата за вход в PayPal в браузъра на вашия компютър и влезте в своя акаунт в PayPal с имейл и парола.

2. Сега кликнете върху иконата на зъбно колело за настройки в горния десен ъгъл, както е показано.

3. Ако видите Преобразуване в бизнес акаунт, написано под Опции на акаунта, значи в момента използвате личен акаунт.

Как да промените типа на акаунта в PayPal от бизнес на личен?

Няма ръчен начин за понижаване на бизнес акаунт до личен акаунт. Трябва да се свържете с клиентите на PayPal и след това да следвате необходимите стъпки, за да постигнете процедурата за понижаване. Процедурата за връщане на бизнес акаунт към личен е обяснена по-долу:

1. Отворете страницата за вход в PayPal в браузъра на вашия компютър и влезте в своя PayPal Business акаунт с имейл и парола.

2. Превъртете надолу по страницата и щракнете върху КОНТАКТИ опция, както е показано.

3. На страницата Помощен център щракнете върху опцията Център за съобщения, както е показано.

4. Щракнете върху опцията Ново съобщение, за да създадете ново съобщение за заявка.

5. Щракнете върху Профил на акаунт и опция за настройка от списъка.

6. Сега кликнете върху опцията Надстройка или понижаване на вашия акаунт.

7. И накрая, напишете вашата подробна заявка в полето Съобщение и след това щракнете върху Изпращане на имейл.

Как да променя типа на акаунта си в PayPal?

Не можете сами да промените типа на акаунта си в PayPal. За да промените типа на акаунта си, ще трябва да се свържете с поддръжката на клиенти на PayPal. Ако искате да промените своя бизнес акаунт на личен и искате помощ за това, прочетете и следвайте гореспоменатите стъпки.

Как да понижа версията на PayPal Business акаунт?

Не е лесно да понижите бизнес акаунта в PayPal, тъй като няма ръчен начин да го направите. За целта трябва да знаете как да промените акаунта в PayPal от бизнес към личен с помощта на услугите за клиенти. Поетапният метод за понижаване на акаунта в PayPal е описан по-долу:

1. Отворете страницата за вход в PayPal в браузъра на вашия компютър и влезте в своя PayPal Business акаунт с вашия имейл и парола.

2. Превъртете надолу по страницата и щракнете върху КОНТАКТИ опция, както е показано.

3. Щракнете върху опцията Център за съобщения от страницата Помощен център.

4. Щракнете върху опцията Ново съобщение.

5. Щракнете върху Профил на акаунта и настройте > Опции за надграждане или понижаване на вашия акаунт.

6. След това напишете подробния проблем в полето Съобщение и щракнете върху Изпращане на имейл. Екипът за поддръжка на PayPal скоро ще се свърже с вас относно заявката ви за понижаване на акаунта ви в PayPal.

След изпращане на имейла ще има допълнителни процедури.

 • Ако клиентската поддръжка на PayPal отговори, ще трябва да потвърдите идентификационните си данни, като изпратите определени документи. След това вашата кандидатура ще бъде обработена и процесът на понижаване ще бъде завършен успешно.
 • Ако те не отговорят, можете да опитате други услуги за клиенти, посочени в Други начини да се свържете с нас на страницата за поддръжка на клиенти на PayPal, както е показано по-долу.

Как да превключя бизнес профила си обратно към моя личен акаунт? Как да променя акаунта си от бизнес към личен?

Можете да промените вашия бизнес акаунт обратно на личен, като се свържете с поддръжката на клиенти на PayPal. Няма ръчен начин за понижаване на бизнес акаунт до личен.

1. Отворете страницата за вход в PayPal в браузъра на вашия компютър и влезте в своя PayPal Business акаунт с имейл и парола.

2. Превъртете надолу по страницата и щракнете върху КОНТАКТИ опция, както е показано.

3. Щракнете върху Центъра за съобщения > Ново съобщение > Профил на акаунта и настройте опциите.

4. Щракнете върху опцията Надстройка или понижаване на вашия акаунт.

5. Въведете подробния си проблем в полето Съобщение и след това щракнете върху Изпращане на имейл.

Как да надстроя лична сметка в PayPal?

Надграждането на вашия личен акаунт в PayPal до бизнес акаунт може да ви донесе много ползи от търговска и професионална гледна точка. Има много ексклузивни услуги, достъпни само чрез PayPal Business акаунт. Затова следвайте предстоящите стъпки, за да преминете към бизнес акаунта от Personal на PayPal.

1. Отворете страницата за влизане в PayPal в браузъра на вашия компютър и влезте в личния си акаунт в PayPal с имейл и парола.

2. Сега кликнете върху иконата на зъбно колело за настройки в горния десен ъгъл, както е показано.

3. Щракнете върху Преобразуване в бизнес акаунт под Опции на акаунта, както е показано.

4. Изберете желания тип бизнес от дадения списък. В този случай той ще бъде индивидуален.

5. Щракнете върху Изпращане след избора.

6. Сега опишете бизнеса си, като предоставите свързана с него информация и щракнете върху Изпращане, както е показано по-долу.

7. В края на този процес вашият личен акаунт ще бъде превключен към бизнес акаунт.

Какво се случва, ако закрия бизнес акаунта си в PayPal?

В момента на закриване на вашия PayPal Business акаунт, PayPal автоматично ще анулира всички чакащи транзакции по реда и вие ще загубите всички салда, свързани с кодовете за обратно изкупуване. PayPal затваря всяка връзка с вашия акаунт и вие се връщате към нормален клиент за тях. Освен това няма да имате достъп до каквато и да е персонализация, дори ако създадете нов акаунт в PayPal.

Как да премахна бизнеса си от PayPal?

Изтриването на бизнес акаунта ще премахне всички потребителски данни от PayPal, като историята на транзакциите, тъй като това е различно от деактивирането на акаунта. Следвайте стъпките по-долу, за да премахнете вашия бизнес акаунт от PayPal.

Забележка: След като затворите акаунта си в PayPal, не можете да отворите и използвате този акаунт. Освен това няма да можете да видите история на транзакциите от този акаунт.

1. Отворете страницата за вход в PayPal в браузъра на вашия компютър и влезте в своя PayPal Business акаунт с имейл и парола.

2. Сега кликнете върху иконата на зъбно колело за настройки в горния десен ъгъл, както е показано.

3. Сега щракнете върху опцията Затваряне на вашия акаунт в секцията Опции на акаунта.

4. Накрая, щракнете върху Затваряне на акаунта за съобщението: Наистина ли искате да затворите акаунта? за да потвърдите процеса на изтриване.

***

Надяваме се, че сте научили как да промените акаунта в PayPal от бизнес към личен. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу. Кажете ни какво искате да научите по-нататък.

  12 от най-добрите нашийници за проследяване на домашни любимци, за да защитите своя космати приятел