Как да проверите състоянието на искане на FedEx

FedEx е една от многото компании, които можете да използвате за изпращане и получаване на почти всичко. Услугата е една от най-големите по рода си и е надеждна. Въпреки това, нито една услуга за доставка не е имунизирана срещу проблеми. Елементите могат да се загубят, да не бъдат изпратени или да се повредят по време на транспортиране. За повредени или изгубени артикули можете да подадете жалба до FedEx. Разрешаването на оплакването ще отнеме време, но можете да го проверите, за да видите какъв напредък е постигнат.

Проверете състоянието на искането на FedEx

Можете да подадете иск до FedEx онлайн. Искането може да бъде подадено за до 200 артикула наведнъж и може да бъде подадено онлайн. Ще трябва да добавите подкрепящи документи за рекламацията и можете да подадете искове за местни (в рамките на страната) пратки и за международни пратки (до или извън страната).

  Как да разберете от кое приложение iMessage е стикерът

За да предявите иск, трябва;

Номер за проследяване на пратката
Разписка за доставка или фактура
Всяка документация, която доказва, че сте закупили артикула, за който претендирате, е изгубен или повреден

Искането може да бъде подадено онлайн, може да бъде подадено чрез попълване и изпращане на имейл формуляр за изтегляне. Независимо как подавате иск, следният метод може да се използва за проверка на състоянието му.

Номер за проследяване на искане

Когато подадете жалба, FedEx ви изпраща имейл, за да потвърди, че жалбата е получена. Имейлът за потвърждение съдържа проследяващ код/номер. Този номер е от съществено значение за проследяване на рекламацията. Ако сте подали иск и не сте получили имейл за потвърждение, трябва да го подадете отново или да се обадите на отдела за обслужване на клиенти на FedEx, за да разберете какво не е наред (уверете се, че всички документи са предоставени с искането).

  Как да отстраните неизправности в уеб страници, които не се зареждат

Намерете състоянието на иска на FedEx

За да проверите състоянието на вашето искане от FedEx, следвайте тези стъпки.

Посетете Уебсайт за твърдения на FedEx.
Влезте с вашия акаунт във FedEx.
Отидете в раздела Моите претенции.
Използвайте филтрите, за да намерите искането си.
Отидете в раздела Отчети, за да видите отчети за вашите искове.

Заключение

Можете да видите как се развива исковата ви молба, но FedEx не ви дава точен график за това кога ще бъде разрешен иск. За международни искове времето може да е много по-дълго от нормалното. FedEx ще трябва да премине през различни канали, за да уреди международни искове. Местните (в рамките на държавата) искове може да бъдат разрешени по-рано. Решеното искане не означава непременно, че FedEx ще ви възстанови разходите за повредения артикул. Ако не открие грешка в процеса на доставка и няма нищо, което да подсказва, че артикулът е бил повреден по време на транспорта, вашето искане може да не доведе непременно до връщане на пари.

  Как да стилизирате и преоразмерите джаджата за часовник на началния си екран