Как да проверите поддържаните 5G ленти на вашия телефон

В Индия се провеждат търгове за 5G и пускането на 5G услуги предстои. Затова съставихме списък с 5G ленти, поддържани в Индия и САЩ, така че потребителите да могат да проверят дали техният 5G смартфон е съвместим с 5G спектъра по целия свят. Но какво ще стане, ако искате да проверите кои 5G ленти се поддържат на вашия телефон? Е, в тази статия сме събрали всички източници, чрез които можете да намерите списъка с 5G ленти, поддържани от вашия телефон с Android или iPhone. На тази бележка, нека научим как можете да проверите 5G лентите, поддържани на вашия телефон.

Проверете поддържаните 5G ленти на вашия телефон (2022 г.)

В тази статия сме обобщили четири лесни начина за проверка на поддръжката на 5G ленти на смартфони, включително телефони iPhone и Android. Можете да разгънете таблицата по-долу и да преминете към всяка секция, която искате.

1. Проверете страницата със спецификации на устройството

Поддръжка на 5G ленти на Xiaomi 12 Pro

Най-лесният начин да проверите 5G лентите, поддържани от вашия телефон, е чрез официалната страница със спецификации на вашия смартфон. Почти всеки производител на устройства поддържа страница със спецификации за своите смартфони на официалния си уебсайт, където споменава всички видове хардуерни подробности, включително поддръжка на 5G ленти.

  Топ 5 класически кооперативни игри с модерни римейкове

Така че, ако търсите начин бързо да проверите поддръжката на 5G ленти за вашия смартфон, можете да щракнете върху подбраните връзки по-долу въз основа на производителя на вашето устройство. И преминете към страницата със спецификации на вашия смартфон, за да намерите подробна информация за 5G лентата.

2. Проверете кутията за продажба на дребно на вашия смартфон

Някои производители на телефони правят всичко възможно, за да споменат информация за 5G лентата и на кутията за продажба. Затова се препоръчва да поставите отметка в квадратчето, за да намерите подробна информация за поддръжката на 5G лента. Трябва да проверите информацията за радиото на гърба на кутията. Трябва да се посочи като NR, което означава Ново радио (5G) или SA/NSA 5G лента. Някои производители може също да споменат 5G честотната лента.

iQOO кутия за продажба на дребно

Както можете да видите на изображенията по-горе, всички марки на BBK Electronics, с изключение на OnePlus, споменават информацията за 5G лентата в кутията на телефона си. Realme, Oppo, Vivo и iQOO включват пълния списък с 5G ленти, поддържани от техните смартфони на гърба на кутията, заедно с редица други подробности, включително IMEI номера, SAR стойности, RAM+ROM конфигурация и др.

Проверихме кутиите за продажба на дребно на всички популярни производители на смартфони, включително Motorola, Google, Nothing и други, и открихме, че никой от тях не споменава поддържаните 5G ленти на кутията. Малко е разочароващо да видим, че купувачите трябва да се потрудят много, за да открият информация за 5G лентите за своите смартфони.

  Как да инсталирате и използвате SSD (Solid-State Drive)

3. Проверете информацията за 5G лентата на специализирани уебсайтове

Има някои портали, които събират и поддържат информация за 5G лентите на различни смартфони. cacombos.com (посетете) е един от най-известните сайтове, които изброяват всички 5G ленти. Можете не само да видите 5G ленти, поддържани от вашия телефон, но и да проверите поддръжката на 5G ленти въз основа на вашия регион и оператор.

Освен това този уебсайт показва агрегирана информация за оператора и комбинации за различни смартфони. Но тъй като това е портал, поддържан от общността, 5G лентите на най-новите смартфони може да не са налични и може да липсва част от информацията за лентите. Въпреки това можете да разгледате уебсайта, свързан по-горе.

Поддръжка на 5G ленти на Samsung Galaxy S22 / Източник: cacombos.com

Освен това gsmarena.com (посетете) е известен с поддържането на подробни спецификации на смартфони от различни производители. Можете да търсите и да преминете към спецификационния лист на вашия смартфон на този уебсайт. След това просто трябва да разширите секцията „Мрежа“, за да получите пълен списък с поддържани 5G ленти.

Поддръжка на 5G ленти на S22 Ultra / Източник: gsmarena.com

Разделът за 5G ленти на GSMArena също така показва специфична за региона мрежова информация, така че можете да знаете дали вашето устройство се предлага с 5G ленти, поддържани в Индия или ЕС. Това ще ви бъде супер удобно, преди да излезете и да направите покупка на смартфон.

4. Проверете поддържаните 5G ленти на iPhone

Подобно на повечето производители на Android, Apple не включва информация за 5G лентите, поддържани на iPhone в кутиите за продажба на дребно. Въпреки това, той улеснява потребителите да проверяват поддържаните 5G ленти за всички модели iPhone на една страница. Apple също така включва връзка към тази страница с информация за клетъчната мрежа в кутията за продажба на iPhone. Въпреки това, нека да разгледаме как можете да проверите 5G лентите в iPhone:

  • Можете да навигирате до следния адрес (www.apple.com/iphone/cellular) в настолен/мобилен браузър и да проверите информацията за 5G лентите за всички модели iPhone, които Apple продава в момента.
  Как да копирате без скрити редове в Excel

  • Ако искате да проверите поддържаните 5G ленти за определен модел iPhone, трябва да отидете до този продукт на официалния уебсайт на Apple. Отворете тази страница, изберете телефона си и отворете „Технически спецификации“.

  • Сега превъртете надолу до секцията „Клетъчна и безжична връзка“ и ще намерите целия списък с 5G ленти, поддържани на вашия iPhone.

Намерете пълен списък с 5G ленти за iPhone или телефон с Android

Така че това са четирите най-лесни начина да проверите поддръжката на 5G ленти на вашия смартфон, независимо дали е телефон с Android или iPhone. Търсихме приложение за проверка на поддръжката на 5G ленти на смартфони, но не го намерихме. Ако такова приложение бъде пуснато в бъдеще, ние ще актуализираме ръководството съответно. Дотогава, ако искате да научите за развитието на 5G в Индия, преминете към нашата свързана статия. И за да намерите информация за различните честотни ленти на 5G, включително под-6GHz и mmWave, разполагаме с подробен обяснител. И накрая, ако имате въпроси, уведомете ни в секцията за коментари по-долу.