Как да проверите кога и къде е бил използван последно вашия акаунт в Netflix

Един акаунт в Netflix може да бъде споделен от двама или повече души в зависимост от типа акаунт, който имате. Най-малкият наличен абонаментен план ви ограничава до SD качество и гледане на един екран наведнъж. Други планове ви позволяват да гледате на до 4 екрана. Това прави споделянето на един акаунт много по-лесно. Ако подозирате, че вашият акаунт в Netflix се споделя между твърде много хора, хора, с които не сте го споделили, има доста прост начин да проверите. Netflix ви позволява да преглеждате последната си гледана активност за всеки профил. Не само можете да разберете дали вашият акаунт се използва от някой друг, но и чрез кой профил, по кога и на какво устройство.

  Как да конвертирате HEIC снимки в JPG на iPhone и iPad

Отворете Netflix в браузъра си и щракнете върху бутона за профил в горния десен ъгъл. От менюто, което се отваря, изберете профила, за който искате да видите скорошна активност. Отворете отново падащото меню и изберете „Вашият акаунт“ от менюто.

Превъртете надолу до секцията Моят профил и щракнете върху Преглед на активността. Страницата Моята активност е мястото, където можете да получите първата си улика. Той изброява всеки един елемент, който е бил прегледан от текущия профил. Ако откриете нещо странно, шоу, от което действителният собственик на профила едва ли ще се интересува, това е първото ви червен флаг.

  Какво трябва да направите, ако получите фишинг имейл?

Окончателното доказателство се крие в последния дневник за достъп до акаунта. Кликнете върху връзката „Вижте скорошен достъп до акаунта“ в горната част на страницата „Моята активност“.

Тук можете да видите времето и публичния IP на всяка отделна сесия на Netflix за текущия профил. Можете също да видите през кое устройство, настолен компютър или телефон, акаунтът е бил достъпен.

Дневникът е доста лесен начин да разберете дали някой има достъп до вашия акаунт в Netflix или дали децата ви са го гледали, когато наистина трябва да спят. Също така ви казва дали приятел, с когото споделяте акаунта, го е споделял с други хора.

  Трябва да спрете повторното инсталиране на KB 3035583

Решението е да промените паролата си за Netflix и да поговорите с приятелите и семейството си относно запазването на поверителността на идентификационните данни на акаунта.

x