Как да проверите дали Xbox Live не работи или не

Xbox е популярна платформа за игри, а Xbox live е услуга, която всъщност не можете да избегнете. Той е собственост на Microsoft, така че дори и да не играете игри на Xbox, не можете наистина да го избягате, въпреки че Xbox live може да не е толкова неизбежен на компютър. Xbox live може да е страхотна услуга, но като всички услуги, тя е предразположена към технически проблеми, където може да излезе офлайн. Ако не можете да влезете в Xbox или имате други проблеми с услугата, това може да е защото Xbox Live не работи. Ето как можете да проверите.

Xbox Live – намален или не

Тъй като Xbox и неговите услуги са собственост на Microsoft, можете да си представите колко бавен е обикновено отговорът и когато има отговор, той обикновено само признава проблем с услугата, без да ви дава твърде много подробности. Ако трябва да следите внимателно услугата, помислете за използването на уебсайт, наречен DownDetector.

  Какво означава планът за борба с фалшифицирането на Amazon „Project Zero” за вас?

Няма недостиг на услуги за наблюдение за Xbox, но DownDetector ви предлага карта на покритие на живо, която в случай на регионални и/или периодични прекъсвания е по-полезна. Уеб услугата ви позволява да преглеждате хронологията на прекъсванията и също така има приложения за Android и iOS, както и умение за Alexa.

По подразбиране той ще ви каже дали в момента има проблем с Xbox, но ако искате да видите карта на покритие на живо, щракнете върху малката миниатюра до 24-часовата графика, изобразяваща прекъсванията и колко обширна е тя.

  Как пиратството прави легалните стрийминг услуги по-добри

Посочените области имат проблеми с Xbox live. Можете да използвате контролите за увеличение, за да увеличите част от картата и да видите дали вашата конкретна област също е засегната.

Често прекъсванията може да отнеме много време, за да се появят и да бъдат признати, но ако това е глобално прекъсване, можете да очаквате по-бърз отговор от Microsoft. Независимо колко бързо се признава прекъсването, то все пак се отстранява възможно най-бързо. Xbox е изключително популярна платформа и Microsoft я насочва към своите потребители, дори ако използват компютър, така че е малко вероятно разрешаването на прекъсване да отнеме твърде много време.

  Как да сортирате отговорите на Quora по гласове

Ако имате проблеми с Xbox live и няма открити прекъсвания във вашия район, може да се наложи да отстраните неизправностите на устройството си, както и на вашата интернет връзка. Също така е добра идея да се уверите, че достъпът до услугата не е блокиран на ниво рутер. Доставчиците на интернет услуги няма да блокират достъпа до услугата, но други потребители, които имат достъп до вашия рутер, може да са направили промяната по някаква причина.