Как да преминете напред Windows 10 Insider Buildings

Пръстенът Skip Ahead, който получава по-нови версии в сравнение с Fast Ring, не е лесен за присъединяване. Слотовете се отварят без никакво предупреждение и бързо се затварят. Не е лесно да получите компилация Skip Ahead, дори ако не я изтеглите директно чрез Windows Update. Няма начин да се включите в кръга на Skip Ahead обаче, ако желаете да настроите малко системния регистър на Windows, получавате Skip Ahead вътрешни компилации на Windows 10 чрез актуализации на Windows.

Имате нужда от компютър, който вече работи с вътрешна версия. Няма значение дали сте на бързо или бавно звънене, но не трябва да сте на канала за освобождаване. Вие също трябва да сте влезли в акаунта си в Microsoft и този акаунт трябва да бъде регистриран в програмата Insider. И накрая, тъй като ще редактирате системния регистър, уверете се, че имате администраторски права върху системата.

Преминете напред Windows 10

Отворете системния регистър на Windows, като напишете regedit в диалоговия прозорец за изпълнение. Потвърдете, че искате да разрешите на програмата да прави промени в системата, когато подканата се появи на екрана ви.

  Как да стартирате Windows приложения на Linux с Wine

В системния регистър има около четири стойности, които трябва да промените. За първите две промени отидете на следното място в системния регистър на Windows.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsSelfHostUISelection

Тук потърсете низ, наречен „UIContentType“. Щракнете двукратно върху него и задайте стойността му на „Пропускане“. След това потърсете низ, наречен „UIRing“ и задайте стойността му на „WIF“.

Сега се преместете на следното място в системния регистър на Windows;

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsSelfHostApplicability

Тук потърсете низ с име “ContentType” и задайте стойността му на “Skip”. След това потърсете низ, наречен „Ring“ и задайте стойността му на Skip. Това е почти всичко. За добра мярка рестартирайте системата си.

  Как да използвате Tar в Windows 10

Изтеглете Build

След като рестартирате системата си, отворете приложението Настройки и отидете в групата настройки за актуализация и сигурност. Тук проверете за актуализация на Windows. Ако има нова версия, достъпна за потребителите на Skip Ahead, тя ще започне да се изтегля.

Трябва да споменем, че някои основни функции в компилациите на Skip Ahead подлежат на A/B тестване, така че простото получаване на ISO няма да е достатъчно, за да получите достъп до тях. Може да ги видите или не. Възможно е след като инсталирате компилация Skip Ahead, настройките на системния ви регистър да се върнат обратно към тези за бавен или бърз пръстен, в който случай ще трябва да направите промените отново.

  Как да поправите липса на аудио изходно устройство след актуализация на Windows 10 1809

За да бъде ясно, това не означава, че сте на ринга на Skip Ahead. Това ви дава достъп само до Skip Ahead Windows 10 Insider Builds.

x