Как да премахнете Chat и Meet от Gmail

След като обяви своя план за обновяване на интерфейса на Gmail през февруари по-рано тази година, Google сега широко пуска новия потребителски интерфейс на Gmail за всички потребители. Новият интерфейс се състои от специални раздели за поща, чат, пространства и срещи в лявата странична лента и много потребители може да намерят това за много дразнещо. Ако намирате тези допълнителни раздели за разсейващи, ще се радвате да знаете, че има опция да ги деактивирате. В тази статия сме описали подробно как можете да премахнете раздели Chat и Meet от Gmail в мрежата, Android и iPhone.

Активиране или деактивиране на нов потребителски интерфейс на Gmail

1. Отворете уебсайта на Gmail и щракнете върху иконата на зъбно колело за настройки в горния десен ъгъл на екрана.

  Как да настроите iCloud на вашия Mac

2. Когато се появи панелът за бързи настройки, щракнете върху „Изпробвайте новия изглед на Gmail“, за да активирате новия интерфейс на Gmail.

3. Когато се появи подканата за потвърждение, щракнете върху „Презареди“, за да активирате новия изглед на Gmail.

4. Вече ще видите новия потребителски интерфейс на Gmail със специални раздели за Mail, Chat, Spaces и Meet в лявата странична лента. Вижте следващите раздели, за да научите как да ги деактивирате.

Деактивиране на чат и пространства от страничната лента на Gmail (уеб)

1. Отворете страницата за бързи настройки на Gmail, като щракнете върху иконата на зъбно колело за настройки в горния десен ъгъл.

2. След това щракнете върху „Вижте всички настройки“, за да получите достъп до страницата с настройки на Gmail.

3. Когато сте на страницата с настройки на Gmail, превключете към раздела „Чат и срещи“ в горната лента за навигация, за да деактивирате чат и пространства.

  Как да конвертирате презентация на Google Slides в GIF

4. Изберете бутона за избор „Изключено“ до „Чат“ и щракнете върху „Запазване на промените“. Това ще премахне както чатовете, така и пространствата от страничната лента на Gmail в новия потребителски интерфейс.

1. Щракнете върху иконата на зъбно колело за настройки на уебсайта на Gmail, за да получите достъп до страницата за бързи настройки.

2. Сега кликнете върху „Вижте всички настройки“, за да разширите настройките на Gmail.

3. Тук щракнете върху опцията „Чат и срещи“ в горната лента за навигация, за да намерите настройките за деактивиране на Meet в Gmail.

4. Изберете превключвателя „Скриване на секцията Meet в главното меню“ и щракнете върху „Запазване на промените“. Вече няма да намирате бутона Google Meet в лявата странична лента на Gmail.

Деактивирайте чат и пространства в приложението Gmail (Android и iPhone)

1. За да премахнете Chat и Spaces от долната лента за навигация в мобилното приложение Gmail, докоснете менюто за хамбургери в горния ляв ъгъл на екрана и изберете „Настройки“.

2. Изберете имейл акаунта, за който искате да деактивирате функцията за чат, и деактивирайте квадратчето за отметка „Чат“ под „Общи“ настройки.

  Защо вентилаторът на моя Mac е толкова силен? 14 начина да поправите прегряването на Mac!

Премахване на Meet от мобилното приложение Gmail (Android и iPhone)

1. За да премахнете секцията Google Meet в мобилното приложение Gmail, първо трябва да влезете в настройките. Докоснете менюто за хамбургер в горния ляв ъгъл и изберете „Настройки“ в долната част.

2. Изберете имейл акаунта, за който искате да премахнете раздела Meet, и след това деактивирайте квадратчето за отметка „Показване на раздела Meet за видео разговори“. И това е всичко, вече няма да намерите раздела Meet в мобилното приложение Gmail.

Разчистете интерфейса на Gmail и преглеждайте имейли продуктивно

И така, ето го. Следването на тези стъпки ще гарантира, че чатът и пощата няма да ви пречат, когато проверявате важните си имейли в Gmail. Ако искате да подобрите работата си с Gmail, бих препоръчал разширение за Chrome от съоснователя на Inbox, Simplify Gmail. За повече такива съвети вижте нашата статия за най-добрите съвети и трикове за Gmail.