Как да премахнете „Често посещавани“ в Safari (iPhone и Mac)

Ключови изводи

 • Потребителите на iPhone, iPad и Mac имат общо три начина да се отърват от секцията „Често посещавани“ на Safari.
 • Изберете между скриване на целия раздел или изтриване на конкретни сайтове, ако искате да продължите да използвате функцията, но искате да изчистите определени уебсайтове.
 • Изтриването на вашата история на Safari е по-добър вариант за осигуряване на пълна поверителност и предотвратяване на други да видят вашата уеб история и най-търсените сайтове.

Секцията „Често посещавани“ в началната страница на Safari улеснява бързия достъп до най-търсените уебсайтове. Въпреки това, някой, който заема вашето устройство за момент, може лесно да види какви са тези сайтове. И така, ето как да премахнете „Често посещавани“ от Safari.

Как да премахнете често посещавания раздел на Safari на iPhone

Първо, нека разгледаме премахването на секцията Често посещавани от началната страница на Safari. Следвайте стъпките по-долу, за да научите какво трябва да направите:

  Запознайте се с най-известните (не)известни хакерски групи, активни днес
 • Стартирайте Safari. Ако вече има заредена уеб страница, докоснете иконата Tabs (два квадрата, припокрити) в лентата с инструменти.
 • След това докоснете иконата за добавяне (+) в долния ляв ъгъл, за да отворите нов раздел и да получите достъп до началната страница.
 • На началната страница превъртете надолу до дъното и докоснете Редактиране.
 • Сега изключете Често посещавани.
 • Това е. След като изключите Често посещавани, можете също да изберете да включите Използване на начална страница на всички устройства като допълнителна настройка, за да подобрите изживяването си в Safari. Това ще премахне секцията Често посещавани от Safari на другите ви Apple устройства, стига да сте влезли в тях със същия Apple ID.

  Как да се отървете от често посещавани сайтове в Safari на iPhone

  Ако искате да продължите да използвате секцията Често посещавани, но искате да изчистите един или повече от съществуващите сайтове, изброени там, имате две възможности: да изтриете конкретен сайт или да изтриете историята на Safari.

  За да премахнете конкретен сайт, натиснете продължително върху иконата на уебсайта под секцията Често посещавани и докоснете Изтриване от контекста.

    Коригиране на OBS грешка Неуспешно свързване със сървъра

  Изтриването на вашата история на Safari е по-добрият вариант, ако искате да сте сигурни, че хората няма да разберат кои уебсайтове сте посетили. Това е така, защото премахването на секцията Често посещавани и изтриването на определени сайтове само ги скрива от изглед. Тези сайтове все още остават в историята на Safari.

  Така че, ако някой въведе определени букви или ключови думи в полето за търсене, връзката към уебсайта естествено ще се появи като част от вашата уеб история.

  За да изтриете хронологията си в Safari и да се отървете от всички често посещавани сайтове наведнъж, докоснете иконата Bookmark в лентата с инструменти, отидете до раздела History (икона на часовник) и докоснете Clear > All History > Clear History.

  Как да премахнете често посещавания раздел на Safari на Mac

  Нека да преминем към инструкциите за Mac. Първо отворете Safari, за да видите началната страница. Ако вече сте на уеб страница в Safari, можете да получите достъп до началната страница, като щракнете върху Отметки > Показване на начална страница от лентата с менюта.

  За да персонализирате началната страница на Safari на вашия Mac, щракнете върху Опции (иконата показва три плъзгача) в долната част и премахнете отметката от Често посещавани. Този раздел вече ще изчезне от началната страница в Safari.

    Как да свържете вашия Mac към монитор

  Как да се отървете от често посещавани сайтове в Safari на Mac

  Подобно на iPhone, можете да изберете да запазите секцията Често посещавани, но да изтриете конкретен сайт от списъка. В Safari щракнете с Control върху уебсайта под Често посещавани и изберете Изтриване.

  За да се отървете от често посещаваните уебсайтове от вашата уеб история и да предотвратите показването им в горната част на вашите предложения за търсене, ще трябва да изтриете вашата Safari история на macOS.

  При отворен браузър щракнете върху Safari в лентата с менюта и изберете Изчистване на хронологията. Щракнете върху падащата стрелка в изскачащото меню и изберете Цялата история. След това щракнете върху Изчистване на хронологията, за да потвърдите действието си.

  Често посещаваният раздел на Safari не трябва да компрометира вашата поверителност

  Както можете да видите, потребителите на iPhone, iPad и Mac имат три опции, ако искат да премахнат често посещавани сайтове от Safari.

  Ако целта ви е просто да премахнете целия списък със сайтове от обикновен изглед, можете да скриете целия раздел Често посещавани. Ако обаче искате да продължите да използвате функцията за удобство, можете или да изтриете конкретни сайтове, или да изчистите напълно хронологията на Safari.

  x