Как да премахнете цвета от заглавната лента в Windows 10


През 2015 г., месеци преди пускането на Windows 10, много потребители изпълняваха версиите за предварителен преглед на операционната система, които Microsoft предостави на всеки и всеки, който желае да ги изпробва. Първоначалните рецензии бяха добри, но потребителите все пак отбелязаха някои неща в потребителския интерфейс, които не им харесаха. Едно забележително оплакване беше, че заглавните ленти на всички настолни приложения бяха бели. Всички прозорци имаха много тънка цветна линия около границата, но това беше всичко. Потребителите бързо се заеха да хакнат пътя си към цветна заглавна лента и Microsoft в крайна сметка ги активира отново чрез по-късна актуализация. Предполагаме, че повечето потребители са доволни сега, че са върнали своите цветни заглавни ленти, но ако сте харесали тези обикновени бели заглавни ленти в Windows 10, ето как можете да ги върнете.

  Как да използвате PS3 контролер с вашия компютър с Windows

Актуализацията за годишнина на Windows 10 има опция, която ви позволява да изключите цвета на заглавните ленти. Засега ще виждате опцията само ако използвате версия на Windows 10 Preview, пусната след събитието Build 2016.

Отворете приложенията Настройки и отидете на групата настройки за персонализиране. В раздела Цветове превъртете надолу до мястото, където са опциите за включване/изключване на цвета в менюто „Старт“, лентата на задачите и центъра за действие. Ще видите нов превключвател, наречен „Показване на цвят на заглавната лента“. Изключете го и вашите заглавни ленти вече няма да имат никакъв цвят.

  Колко лошо оборудване за игри може да ви задържи (как да получите Windows 10 Pro)

Ето как ще изглежда заглавната лента на активен прозорец на Chrome. Малко е меко, но няма да съдим дали така харесвате прозорците си.

Изключването на цвета на заглавните ленти чрез този превключвател го изключва както за работния плот, така и за универсалните приложения като приложението Windows Store. Очертанието все още остава както в настолните, така и в универсалните приложения и може да може да ви даде намек кой прозорец на приложението е активен.

x