Как да премахнете предложенията за контакт от листа за споделяне на iPhone и iPad

По подразбиране вашият iPhone и iPad предлагат списък с хора, когато докоснете бутона Споделяне. Лесно е да споделяте неща случайно. Започвайки с iOS 14 и iPadOS 14, можете да премахнете предложените контакти от листа Споделяне.

Проблемът: Контакти в листа за споделяне

Apple използва менюто Споделяне за повече от просто споделяне на нещо с приятели. Също така е начинът, по който извършвате действия върху елемент, като дублиране на снимка или запазване на PDF в приложението Файлове.

В зависимост от това, което се опитвате да направите, виждането на изскачащ списък с вашите приятели или членове на семейството, когато просто се опитвате да копирате файл, може да бъде изненадващо. Може да се притеснявате, че един случайно докосване ще сподели връзка или част от медия с някого. За щастие, като се започне с iOS 14 и iPadOS 14, вече е лесно да премахнете напълно списъка с предложения за споделяне в листа за споделяне.

  Как да използвате Gnome Disks за създаване на нови дялове

Как да премахнете хората от менюто за споделяне

За да премахнете тези контакти от менюто Споделяне, отворете „Настройки“ на вашия iPhone или iPad.

Докоснете

Докоснете „Siri & Търсене“.

В Настройки докоснете

В „Siri & Search“ докоснете превключвателя до „Предложения при споделяне“, за да го изключите.

В Настройки докоснете

Излезте от „Настройки“. Следващия път, когато докоснете „Споделяне“ в приложение, ще забележите, че списъкът с предложения за споделяне вече е изчезнал. Вместо това просто ще видите редовния ред с икони на приложения и списък с потенциални действия по-долу.

  Какво е Edge Computing и защо има значение?

Тази малка промяна потенциално може да донесе много спокойствие на някои потребители на iPhone и iPad, но ако някога искате да я върнете, просто активирайте отново опцията „Предложения при споделяне“ в настройките.

Как да премахнете контакти от Share Sheet в iOS 13 или по-стара версия

Ако искате да премахнете контакти от листа за споделяне на iPhone или iPad, работещ с по-стара операционна система – с други думи, iOS 13 или по-стара на iPhone и iPadOS 13 или по-долу на iPad – ще трябва да изтриете разговор в рамките на приложението Messages или в други приложения, които поддържат разширения за споделяне, като например Discord

Дори ако използвате iOS или iPadOS 14, е възможно временно да премахнете определени контакти от вашия лист за споделяне по този начин.

  Как да инсталирате и използвате клавиатури на трети страни на iPhone и iPad

Изтриването на нишки от съобщения обаче не е идеално решение, така че ако вашето устройство го поддържа, помислете за актуализиране на вашия iPhone до iOS 14 или за актуализиране на вашия iPad до iOS 14 (или каквато и по-нова операционна система е налична) и ще можете напълно да деактивирайте предложенията за контакти в менюто Споделяне. Късмет!

x