Как да премахнете джаджи от центъра за известия на Mac

Приспособленията се намират в долната половина на Центъра за известия. Въпреки че някои джаджи са доста полезни, може да искате да се отървете от други за по-чист вид. Ето как да премахнете джаджи от Центъра за известия на Mac.

Потребителите на Mac, които използват macOS 11 Big Sur или по-нова, имат достъп до единния център за известия. Вместо да бъде разделен на два раздела, Центърът за уведомяване вече е разделен на две половини. Горната половина показва вашите непрочетени известия (ако имате такива), а долната половина показва вашите приспособления.

  PhotoTag ви позволява да добавите описание към вашите снимки и видеоклипове [Jailbreak]

За да получите достъп до Центъра за уведомяване, щракнете върху бутона Час и дата от лентата с менюта (до бутона за Контролен център). Можете също да плъзнете навътре от десния край на тракпада на вашия MacBook с два пръста, за да разкриете Центъра за известия.

Сега, ако искате бързо да изтриете джаджа, щракнете с десния бутон и изберете опцията „Премахване на джаджа“.

Притурката незабавно ще бъде премахната от Центъра за известия.

Ако искате да премахнете няколко джаджи наведнъж, по-добре е да отидете в режима за редактиране на джаджи.

Превъртете до края на Центъра за известия и щракнете върху бутона „Редактиране на джаджи“. Като алтернатива можете да щракнете с десния бутон върху всяка джаджа и да изберете опцията „Редактиране на джаджи“ от менюто.

  Защо приложенията за iPhone искат „Устройства във вашата локална мрежа“

Сега ще видите всички джаджи в десния панел. За да премахнете джаджа, щракнете върху иконата „-“ в горния ляв ъгъл на екрана.

Щракнете върху

Можете да повторите този процес, докато не изтриете всички джаджи, които искате. След това щракнете върху бутона „Готово“, за да запазите оформлението.

Както казахме в горната част, можете да използвате този метод, за да изтриете всички джаджи и да получите изчистен център за известия (както е показано на екранната снимка по-долу).

Не обичате да ходите в Центъра за управление всеки път, когато искате да свържете Bluetooth устройство или да промените изхода на звука? Ето как да закачите всеки модул на Центъра за управление направо към лентата с менюта.

  Как да печатате в Word, за да оставите място за перфорация

body #primary .entry-content ul#nextuplist {list-style-type: none;margin-left:0px;padding-left:0px;}
body #primary .entry-content ul#nextuplist li a {text-decoration:none;color:#1d55a9;}

x