Как да правите снимки, когато записвате видео на iOS

Видеото е основно поредица от кадри, повтарящи се в бърза последователност, придружени от звук. Ние разгледахме как можете да извлечете кадър от видеоклип преди малко. Има няколко изброени решения, които работят изключително добре. Тези решения, разбира се, са за работния плот на Windows 10. Ако записвате видео на вашия iPhone и много хора го правят, може да искате да знаете как можете да правите снимки, когато записвате видео на iOS.

Снимки при запис на видео

Камерата на iOS има кокетна функция, която ви позволява да правите снимки, когато записвате видеоклипове. Винаги можете да запишете видеоклип, да го пуснете по-късно, да го поставите на пауза в точния момент и след това да направите екранна снимка на екрана си, за да получите същите резултати.

  Приложение за задачи за проекти, което се фокусира върху крайните дати [iOS]

За да правите снимки, докато записвате видео, трябва да използвате стандартното приложение Camera на iOS. Започнете да записвате и до бутона за запис/стоп ще видите обичайния бутон за заснемане. Докоснете го по всяко време, за да направите снимка. Видеоклипът ще продължи да се записва, но ще имате снимка на този екземпляр, запазена във вашия фотоапарат. Свободни сте да правите толкова снимки, колкото искате.

Снимките ще бъдат запазени във вашия фотоапарат като всяка друга папка. Ако записвате с предната камера, т.е. камерата FaceTime, снимките, които правите, също могат да бъдат намерени в албума за селфита.

  Moju ви позволява да създавате и споделяте анимирани снимки, подобни на Gif [iOS]

Качеството на снимката ще бъде толкова добро, колкото телефонът ви винаги е предоставял, но ако записвате движещ се обект и го снимате, то може да бъде донякъде замъглено поради движението на обекта в точното време, когато е направена снимката. По-новите телефони iPhone ще могат да заснемат по-добри снимки, дори ако въпросният обект се движи, но по-старите може да не го правят.

Ако се притеснявате, че вашият iPhone е настроен да записва с по-ниска разделителна способност, но може да заснема снимки с много по-висока разделителна способност, бъдете сигурни, че снимката ще бъде заснета според настройките за снимки и възможностите на нашия телефон. Качеството на снимката няма да бъде понижено до това на видеоклипа.

  Как да промените акцента на Siri на iOS 12

По-рано споменахме, че можете да поставите видеоклип на пауза и да направите екранна снимка от него. Това също работи, при условие че видеото е записано в пейзажен режим и няма черни ленти в горната или долната му част. Уверете се, че сте изключили заключването на въртене и завъртете екрана си, преди да направите екранна снимка на спряно видео, за да получите възможно най-добрата снимка.

Posted in iOS