Как да поръчате доставка на храна от ресторанти онлайн

Доставката на храна е много повече от пица в наши дни. Ако сте отседнали, можете да получите храна за доставка от любимите си местни ресторанти с няколко докосвания или щраквания. Шофьорът на доставката може да остави храната на прага ви.

Безопасна ли е доставката по време на пандемията на коронавирус?

Това каза Стивън Морс, епидемиолог от Колумбийския университет Атлантическият океан че „готвените храни е малко вероятно да бъдат проблем, освен ако не се замърсят след готвене“. Може да искате да избягвате сурови храни като салата, но „трябва да има много малък риск“ с готвени храни, с които се обработва правилно.

Морс продължи: „Може да има предаване чрез замърсени неодушевени предмети, но смятаме, че най-важният път на предаване е дихателните капчици. Това е как CDC казва, че COVID-19 се разпространява, също Въз основа на това основният ви риск е вероятно от заразени хора, които кашлят, кихат или може би дори просто дишат близо до вас. Взаимодействието с вашия шофьор на доставка може да е най-рискованата част.

Това е една от причините, поради които повече служби за доставка добавят „безконтактни” доставки. Можете да ги помолите да оставят храната на вратата ви, така че дори да не се налага да общувате с шофьора на доставката – и, разбира се, можете да давате бакшиш онлайн. Дори ако приложение за доставка не предлага специална опция за доставка без контакт, можете да изпратите съобщение до лицето за доставка чрез приложението за доставка и да го помолите да остави храната на вратата, когато пристигне.

  36 Скрити игри за търсене в Google и великденски яйца

Ако все пак получите храна или нещо друго, добре е да измиете ръцете си веднага след като докоснете контейнера и преди да ядете. Прехвърлете храната от контейнера за вземане в друг съд.

Много щати позволяват на ресторантите и баровете да останат отворени за доставка и изнасяне, дори ако на тези ресторанти не е разрешено да сядат и обслужват клиенти. В момента има много услуги за доставка отказ от такси за доставка за независими ресторанти, за да подкрепят по-добре малкия бизнес и през това предизвикателно време. С това, което знаем в момента, получаването на храна за доставка от ресторант е добър начин да подкрепите местния бизнес и да си дадете почивка от готвенето.

Как да поръчате храна онлайн

Повечето услуги за доставка в ресторанти работят точно като Uber или Lyft – те плащат на шофьор да отиде до ресторанта, да вземе храната ви за вас и след това да ви я достави. Шофьорът е свързан с услугата за доставка и не е служител на ресторант.

  Какво е Bluetooth LE Audio и защо ще го искате?

Някои ресторанти във вашия район може да са налични само в определени приложения. Струва си да проверите няколко приложения, особено ако не можете да намерите любимия си ресторант в първото, което проверите.

Вероятно ще платите повече, отколкото ако сте взели храна за вкъщи лично. За някои ресторанти цените може да са по-високи от тези в ресторанта и обикновено има такси за доставка и съвети, които трябва да имате предвид. Тези услуги обаче понякога предлагат отстъпка при първата ви поръчка.

Ето списък на услугите, които трябва да проверите, подредени по ред популярност:

DoorDash сега е най-популярната услуга за доставка на храна в САЩ. Той обещава достъп до над 300 000 ресторанта в САЩ и Канада.
Grubhub е популярна услуга за доставка на храна, която също казва, че включва над 300 000 ресторанта. Същата компания притежава Безпроблемно.
Uber Eats е собственост на Uber. Той използва мрежата от шофьори на Uber, за да вземе храна от различни близки ресторанти и да я достави до вас.
Колеги по пощата е услуга за доставка, която предлага доставка от местни ресторанти. Освен храната от ресторантите, шофьорите ще вземат и доставят различни други неща от местните фирми, от хранителни стоки и алкохол до дрехи и фармацевтични продукти.
Уитър е наличен в някои американски щати и вече предлага и безконтактна доставка. Може да има други по-малки услуги, като Waitr, които са популярни там, където живеете.

  Интересувате ли се от HomePod mini? Ето какво трябва да знаете

След като изберете приложение за доставка и намерите ресторант, просто трябва да създадете акаунт и да направите поръчката си. Можете да поръчате през уебсайта или да инсталирате приложението на услугата на вашия телефон iPhone или Android. Можете дори да дадете бакшиш онлайн и да дадете инструкции (като да оставите храната на вратата си) на шофьора. Това е прост процес и можете да използвате същото приложение, за да поръчате храна отново в бъдеще.

Разбира се, някои ресторанти – като пицарии – имат свои собствени шофьори за доставка. Ако имате любим ресторант, може да искате да му се обадите и да попитате за най-добрия начин да поръчате храна за доставка.

x