Как да получите Bing AI Chat Widget на iOS и Android: Обяснено

Търсите да подобрите своята креативност и продуктивност на работа или в училище, докато използвате смартфони? Можете да използвате Bing AI Chat на вашия iPhone, iPad или мобилни устройства с Android.

От представянето на ChatGPT на 30 ноември 2022 г. информационните технологии са изправени пред трансформация на AI във всичко. Сега всеки ИТ бизнес проучва възможности за включване на AI в редовните си операции. Индивидите не са оставени сами. Можете също така да използвате безплатната или платена версия на ChatGPT или Bard за обучение, създаване на съдържание и продуктивност.

Използването на AI chatbot може да стане по-удобно, ако можете да поставите тези AI във вашите смартфони. Докато ChatGPT и Bard са базирани на уеб браузър, има по-добра алтернатива, която можете да опитате. Това е Bing AI Chat от Microsoft. Продължете да четете, за да научите как да получите този AI във вашия смартфон.

Bing AI Chat: Нововъзникващ конкурент на ChatGPT и Bard

Bing AI Chat е интелигентен чатбот, разработен от Microsoft като част от търсачката Bing в уеб браузъра Microsoft Edge. Той използва обработка на естествен език (NLP) и алгоритми за машинно обучение, за да симулира човешки разговори.

Тази търсачка с изкуствен интелект и чатботът е по същество версията на Microsoft на ChatGPT (издание 4) Large Language Model (LLM) от OpenAI. Той предлага подобни отговори на това как вие и аз ще отговаряме на въпроси.

Освен това инструментът не се ограничава до текстови отговори, тъй като AI също се интегрира с DALL-E модела от OpenAI за генериране на отговори с изображения. Така че освен отговорите в текстове, можете също да създадете генеративни изображения, като опишете това, от което се нуждаете в Bing AI Chat.

Новият Bing привлича все повече внимание поради следните причини:

 • В сравнение с ChatGPT, Bing AI Chat е по-актуален. Той работи, като използва най-новата версия на разговорен AI от OpenAI: GPT-4. Следователно неговите модели за машинно обучение са много по-актуализирани от ChatGPT. Трябва да имате предвид, че ChatGPT не съдържа знания за много неща след септември 2021 г.
 • ChatGPT не може да търси в интернет, докато Bing AI Chat може да търси в интернет съдържанието, което търсите. След това обработва резултатите, използвайки свои собствени модели за машинно обучение, за да предостави резултати в разговорен тон.
 • Bing AI Chat и Google Bard са подобни, тъй като и двете могат да търсят в интернет. Bard обаче е по-малко достъпен от New Bing. Чатът с Bing AI е винаги наличен в уеб браузъра Edge. За Google Bard трябва да имате достъп до неговия специален уеб портал. По този начин Bard не е интегриран с нито един уеб браузър по подразбиране.
 • Експертите очакват Bing AI Chat да получи по-голяма публичност, тъй като има специални мобилни приложения.
  Как да докладвате и блокирате спам в iMessage на iOS

Характеристики и функции на Bing AI Chat

Намерете по-долу вълнуващите нови функции, които Новият Bing донесе в екосистемата от чатботове за генериращ езиков модел:

Можете да разговаряте с Bing, за да получите отговори на въпросите си, точно като да попитате някой, който е експерт по даден предмет (SME). Просто въведете въпроса си и Bing ще предостави резултати в разговорен тон. Ако имате нужда от подробен резултат, можете да зададете допълнителни въпроси към него.

Страхотно нещо при Bing AI Chat е търсенето на съдържание по различни начини. Можете да търсите с помощта на текстове, изображения и видеоклипове. Bing ще анализира входа с помощта на AI и ML модели и ще генерира точни отговори.

#3. Персонализирани резултати

Bing вече ще генерира персонализирани предложения за съдържание в раздела Bing Insights. Ще откриете, че предложенията за съдържание са тясно свързани с това, което търсите в Bing Search или чатите в New Bing.

#4. По-точни резултати

В повечето случаи Bing създава текстово, графично и видео базирано съдържание спрямо вашата заявка за търсене точно. Това означава, че можете да използвате съдържанието, създадено от AI, веднага. Трябва обаче да излъскате съдържанието според насоките за публикуване на вашия бизнес или лично.

Освен това можете да добавите инструкции за Bing, като създаване на описание със 100 думи, рисуване на изображения на бял фон, не препращане към определени уеб адреси и т.н., за да прецизирате генерираното от AI съдържание.

#5. Bing Image Creator

Bing AI Chat идва с моделите за дълбоко обучение DALL-E. Следователно, New Bing може да трансформира вашите текстови входове в цифрови изображения.

Чатботът също ще предлага опции за персонализиране на създаденото изображение, като например превръщането му в 3D модел, добавяне на човек в генериращо превозно средство и т.н.

#6. Bing Compose

Точно до раздела Bing AI Chat получавате картата Compose. Функцията Compose ви позволява да създавате текстово съдържание от ключови думи, малки фрази или дълги описания. Освен това можете да персонализирате модела за генерираща езикова обработка в следните параметри, за да получите генерирано от AI съдържание с персонализация:

 • Тон: професионален, каузален, ентусиазиран, забавен и информативен
 • Формат: идеи, публикация в блог, имейл и абзац
 • Дължина: къса, средна и дълга

#7. История на чатове в Bing

Новият Bing съхранява всичките ви чатове с него в секцията Последна активност. По този начин можете да се върнете към всеки предишен чат и да започнете да разширявате разговора оттам. Няма нужда да запазвате генерираните от AI уеб резултати или съдържание в друго приложение за водене на бележки.

#8. Мобилна поддръжка на Bing

Опитът Bing AI Chat вече е достъпен за основните мобилни устройства в екосистемите на Apple или Google App Store. Следователно, за разлика от Google Bard и ChatGPT, не се нуждаете от компютър за достъп до генериращ език чатбот. Можете да правите цялото си обучение, търсене в мрежата и създаване на съдържание от вашия смартфон.

Bing AI Chat Widget за мобилни телефони е мощен AI инструмент, който може да ви помогне с различни задачи. Ако търсите начин да извлечете повече от вашия смартфон, горещо ви препоръчвам да опитате. Ето основните причини да го използвате на смартфон:

 • Асистент с изкуствен интелект е винаги на разположение, когато пътувате до офиса, пазарувате хранителни стоки или пътувате в чужда страна.
 • Можете да използвате вграденото гласово търсене на New Bing, за да получите точни резултати от търсенето на места, неща и теории.
 • Получавате всички функции от приложението Bing AI Chat на Microsoft Edge на компютър към мобилен телефон. Мобилният телефон е по-достъпен от компютъра. По този начин джаджата New Bing е достъпен начин за използване на AI chatbot.
 • Можете да добавите джаджата към началния екран на вашия смартфон. По този начин можете бързо да получите разширено описание на творческа идея, която удря ума ви. Като алтернатива, получете експертни резултати за думи за търсене в комбинация от визуално и текстово съдържание.
 • Новият Bing ви помага да останете организирани. Може да създава списъци за пазаруване вместо вас. Освен това можете да използвате този AI chatbot за проследяване на напредъка на проекта или задаване на напомняния за предстояща среща в Zoom или Google Meet.
 • Можете да превеждате текстове на чужди езици на вашия първи език, тъй като Bing AI Chat поддържа преводи.
  Как да синхронизирате съобщения с iCloud на iOS и MacOS

Предпоставки за използване на Bing AI Chat на мобилни устройства

Намерете по-долу системните изисквания, за да научите дали вашият мобилен телефон действително ще поддържа работата на Bing: Чат с приложението AI & GPT-4 или не:

 • За устройство с Android трябва да използвате Android 7.0 или по-нова версия, за да инсталирате и използвате New Bing.
 • Ако сте в екосистемата на Apple, тогава имате нужда от iOS 14.0 или по-добра за iPhone, iPad и iPod Touch.
 • Приложението Bing AI Chat изисква акаунт в Microsoft за работа. Така че трябва да създадете и добавите такъв към вашия смартфон, преди да инсталирате Bing: Чат с AI & GPT-4.
 • Новото приложение Bing е изцяло интернет базирано. Така че ще трябва също да останете онлайн чрез мобилен интернет или Wi-Fi, за да позволите на инструмента Bing AI да си свърши работата.
 • Ако искате да използвате гласово търсене и чат в New Bing, трябва да позволите на помощната програма да използва микрофона на вашия смартфон.
 • За търсения, базирани на изображения, трябва да дадете на инструмента достъп до файловия мениджър или вътрешната памет на вашия мобилен телефон.
 • Достатъчно празно място на смартфона. Например на Android поне 200 MB, а на iOS поне 300 MB.
 • Сега, след като знаете системните изисквания за приложението Microsoft AI Bing Chat, нека разгледаме по-долу как да го получите на различни мобилни устройства:

  Microsoft направи приложението Bing: Chat with AI & GPT-4 безплатно достъпно за всеки iPhone, iPod Touch и iPad от App Store. Намерете по-долу стъпките за инсталиране на приложението и задаване на ширината на началния екран:

  • Отидете в App Store и потърсете приложението Bing: Чат с AI & GPT-4.
  • Докоснете иконата Get на приложението и потвърдете процеса на инсталиране, като използвате Touch ID, Face ID или парола за Apple ID.
  • След като приложението е инсталирано, докоснете бутона Отвори, за да стартирате приложението.
  • При първото стартиране приложението ще ви помоли да дадете съгласие за различни разрешения като известия и проследяване на активност в приложения и уебсайтове. Разрешете тези разрешения.
  • Сега влизате в началния екран, където можете да научите как да навигирате в приложението. Докоснете Skip в горния десен ъгъл.
    Persist подобрява контрола на силата на звука на Android чрез персонализирани профили

  • Сега всъщност влизате в втория пилот на Bing AI на вашия iPhone или iPad.

  • Минимизирайте приложението и отидете на началния екран на iOS.
  • Докоснете и задръжте всяко празно място на началния екран, докато иконите на приложението започнат да мърдат.

  • Докоснете иконата плюс (+) в горния ляв ъгъл и превъртете надолу, за да намерите приложението Bing.

  • Докоснете Bing в Widgets и изберете между приспособлението за търсене, което харесвате, от тъмен и айсберг стил.

  • Докоснете бутона Add Widget, за да го получите на началния екран.

  Научете стъпките за инсталиране и настройка на изпълнимия модул за ново приложение Bing на Android:

  • Отидете в Google Play на мобилния си телефон и намерете приложението Bing: Чат с AI & GPT-4.
  • Докоснете бутона Инсталиране, за да изтеглите и инсталирате. След инсталиране докоснете бутона Отвори, за да стартирате приложението.
  • На началния екран докоснете Може би по-късно.
  • Сега сте на началния екран на Bing AI Chat.

  • Минимизирайте приложението и отидете на началния екран на Android.
  • Докоснете продължително навсякъде на началния екран, за да отворите менюто за персонализиране на началния екран. Изберете Widgets от този списък.

  • На екрана Widgets трябва да видите приложението Bing. Докоснете го.

  • Натиснете продължително някой от приспособленията за търсене и чат и го плъзнете върху началния екран.

  • Докоснете полето за търсене на Bing, за да отворите прозореца за чат с изкуствен интелект.

  Използвайте Bing AI Чат чрез текст

  • В изпълнимия модул Bing AI Chat докоснете иконата Bing, за да отворите интерфейса за чат.

  • В изскачащия прозорец Изберете стил на разговор изберете нещо между Творчески, Балансиран и Прецизен.

  • Сега докоснете полето Попитай ме каквото и да е… и въведете въпроса си.
  • Например, написах „Какво е GPT модел?“ и получих следния резултат:

  • Можете да задавате допълнителни въпроси, за да получите повече съдържание, ако имате нужда.
  • Ако трябва да започнете отначало, докоснете иконата на метлата вляво от полето за търсене.

  Използвайте Bing AI Чат чрез изображение

  • За да използвате търсенето на изображения, върнете се в приложението Bing.
  • Докоснете иконата на визьор в полето за търсене в горната част.

  • На екрана за достъп до камерата му дайте достъп до камерата.

  • Сега използвайте камерата и визьора, за да поставите обекта на екрана вътре в квадрата.
  • След като фокусът на изображението е правилен, докоснете бутона за търсене в средата, за да получите отговори, генерирани от AI.

  • Плъзнете нагоре екрана Свързано съдържание за резултати от търсенето.

  Използвайте Bing AI Чат чрез глас

  • В изпълнимия модул New Bing докоснете иконата на микрофон.
  • Когато в приложението Bing се появи екранът Слушам, произнесете заявката си за търсене.

  • Bing AI Chat също ще отговори, за да ви каже резултатите.
  • За да спрете гласа, докоснете осцилограмата, която се показва в долната част на екрана.

  Обобщавайки

  Така че вече знаете какво представлява Bing AI Chat и защо въвеждането му в мобилните телефони предизвиква шум в света на AI chatbot. Можете да следвате методите по-горе, за да инсталирате безпроблемно New Bing widget на вашите Android и iOS устройства. По-късно можете да следвате предложените случаи на употреба, за да използвате най-добре този върховен AI чатбот.

  Може също да харесате AI инструменти за създаване на chatbot.

  x