Как да получите топографски линии на Google Maps

Картите са една от най-надеждните форми за разбиране на местоположението на даден регион и неговия терен. Една карта може много добре да знае маршрутите на всеки регион. Въпреки че днес има множество електронни джаджи, картата все още е по-добра от всички тях, защото картата може да се използва навсякъде без никакви допълнителни изисквания. Но изкуството да използваш карта се крие в нейното разбиране. Човек трябва да знае как да го чете за по-добро използване. И така, тази статия ще говори за това важно знание и как да го направим. Ще се запознаете и с важността на топографските линии на Google Maps. И ако не знаете какво представляват числата на контурните линии и как да четете контурни линии на Google maps и искате да ги научите, тази статия със сигурност е за вас! Ще научите също как да показвате контури на надморска височина в Google Earth.

Как да получите топографски линии на Google Maps

Ще разберете как да получите топографски линии на Google Maps по-нататък в тази статия. Продължете да четете, за да научите повече за него в подробности.

Какво означават линиите на топографска карта?

Линиите на топографската карта се наричат ​​контурни линии. Точките с еднаква височина са отбелязани с контурни линии. Контурните линии обясняват профила на височината на терена или конкретното земно образувание. Тези линии са представени заедно с цветове и засенчване, за да обяснят промените в надморската височина и формата на терена. Линиите се използват за представяне на триизмерните пейзажи на земята с помощта на двуизмерно пространство и характеристики. И те физически не съществуват на земята.

  Колко дълго MoneyGram държи пари

Снимка от Ани Спрат в Unsplash

Как намирате контурни линии на карта?

Контурните линии са криволичещите линии, намиращи се на картата. Те са начертани върху карта, която свързва точки с еднаква височина над морското равнище. Точките, които се свързват с контурните линии, имат равни и постоянни стойности. Те представляват надморската височина и склоновете на определен регион. Те ни помагат да опознаем топографията на земята и формата на земната повърхност. По-близките контурни линии представляват по-стръмен наклон в района, докато отдалечените линии означават постепенен наклон. Числото върху контурните линии също служи за важна цел, която ще бъде разгледана в следващия показалец.

Какво представляват числата върху контурните линии?

Числата върху контурните линии представляват две системи от мрежи, които могат да се използват за намиране на точното местоположение. Тази система с две мрежи представлява географската ширина и дължина. Числата на височината също показват посоката на височината, като сочат и четат нагоре. Горната част на числото, показано на картата, е нагоре, а долната е надолу.

Снимка от Andrew Stutesman в Unsplash

Как намирате топографията на имот?

Топографията на даден имот може да бъде намерена с помощта на топографската карта на този регион. Картата ще има всички топографски елементи и ще ви помогне да опознаете терена и свойствата на този регион, като ще ви даде необходимата информация.

Как да получите топографски линии на Google Maps?

За да получите топографските линии на Google Maps, трябва да следвате тези стъпки. Google Maps предоставя опцията да видите топографските линии на региона по ваш избор. Можете да видите тези редове:

1. Посещение Google Maps и потърсете желаното място.

2. Щракнете върху полето Слоеве в долната част на картата. Ще получите различни опции, след като го отворите.

  Как да премахнете шума и ехото по време на онлайн срещи [+4 Apps]

3. Трябва да изберете слоя Terrain от тези опции, за да получите топографските линии. Тази опция предоставя контурни линии за всеки регион на планетата. Уверете се, че превключвателят е включен.

Как четете контурните линии на Google Maps?

Вече знаете за топографските линии на Google Maps. И така, този показалец ще ви каже как да четете контурни линии на Google Maps. Контурните линии могат да се четат лесно, когато имате познания. Трябва да имате познания за следните неща, докато четете контурни линии на Google maps.

  • Когато контурните линии са близо и на разстояние една от друга, те представляват по-стръмен наклон. Това показва, че районът е със стръмен терен. Раздалечените линии показват по-слаб наклон и терен.
  • Най-дебелите контурни линии са индексните линии. Те са обозначени основно с номер по линията в една точка. Това представлява надморската височина.
  • По-тънките и по-ясни линии са междинните линии. Те присъстват между индексните линии. Нямат етикети с номера. Индексните линии се появяват след всеки пет междинни линии. Трябва да имате познания за контурните интервали, за да определите надморската височина за четене на междинните линии. Интервалите на контурите показват промяната във височината между две контурни линии. Те присъстват в клавишите на картата под мащаба на картата.
  • Следващият тип линия е допълнителната линия. Това е пунктираната линия, присъстваща в топографската карта. Тези линии показват по-равен терен.

Колко далеч са контурните линии в Google Maps?

Google Maps предоставя както топографски линии, така и контурни линии на Google Maps. Разстоянието между контурните линии на Google Maps варира в зависимост от региона и размера на картата. Контурните линии на Google Maps обикновено са на 40 фута една от друга за 7,5-минутната четириъгълна карта. По-големите карти от 15 минути имат разстояние от 80 фута между контурните линии.

Можете ли да получите контурни линии в Google Earth?

Не, не можете да получите контурни линии на Google Earth в основната му версия. Можете да получите контурни линии във версията на Google Earth Pro. Следващият показалец ще ви каже как да покажете контури на надморска височина в Google Earth.

  Редактирайте фокуса и интензивността на ефекта на размазването в приложението Google Camera

Как показвате контурите на надморската височина в Google Earth?

Как се показват контурите на надморската височина в Google Earth? Нека да отговорим на този въпрос тук. Можете да получите контури на Google Earth Pro версия на софтуера. Ето няколко стъпки, които трябва да следвате, за да ги получите:

1. Първо изтеглете и стартирайте Google Earth Pro софтуер на вашия компютър.

2. След това изтеглете припокриване на топографска карта във формат KML или KMZ.

3. Отворете Google Earth Pro на вашия компютър.

4. След отваряне отидете в менюто Файл и щракнете върху Отвори.

5. Отворете изтегления файл с карта.

6. Във файла увеличете мащаба до местоположението, което искате да разгледате, като щракнете двукратно върху това местоположение.

След като увеличите мащаба, можете да видите контурните линии в региона.

Безплатно ли е все още Google Earth Pro?

Да, Google Earth Pro е безплатен за потребители с разширени функции. Можете лесно да го инсталирате във вашата система и да го използвате.

***

Надяваме се, че сте научили как да получите топографски линии на Google Maps и какви са числата на контурните линии. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу. Освен това ни уведомете каква тема искате да научите в следващата ни статия.

x