Как да получите приложението iOS Notes на Windows 10

Apple никога, никога няма да пренесе своите macOS или iOS приложения към Windows. Мога само да се надявам, че ще доживея деня, в който ще трябва да изям собствените си думи. Въпреки това, ако имате iPhone и използвате Notes върху него толкова широко, че трябва да получите достъп до него на компютър с Windows 10, единствената ви опция е браузър + iCloud.

Приложение за бележки в Windows?

Браузър и iCloud са стандартният начин за достъп до приложението iOS Notes в Windows 10.

Въпреки това, ако използвате Chrome и много хора го правят, можете да създадете приложение за Chrome от бележки за iOS в iCloud. Той ще се отвори в собствен прозорец, вие ще бъдете влезли в него през цялото време и Notes ще се синхронизира чрез iCloud.

  За какво е използвано куфарчето на Windows?

Бележка на редактора: Уверете се, че вашите бележки се синхронизират с iCloud на телефона ви и прочетете, за да научите как можете да създадете приложение за бележки за iOS с Chrome.

Приложението iCloud Notes в Chrome

Отворете Chrome и посетете iCloud. Влезте и щракнете върху приложението Notes. След като се отвори, щракнете върху бутона за още опции до URL лентата и отидете на Още инструменти > Създаване на пряк път. Това ще добави прекия път към вашия работен плот.

Преди да го използвате обаче, отворете Chrome и поставете това в URL лентата:

chrome://apps/

Щракнете с десния бутон върху приложението Chrome, което току-що създадохте, и изберете опцията Отваряне като прозорец от контекстното меню. Това трябва да свърши работа.

  Как да деактивирате „Резервирано хранилище“ в Windows 10

Вече можете да закачите приложението в менюто „Старт“ и да го отворите от там или можете да го закачите в лентата на задачите.

Приложението Chrome iOS Notes никога няма да прекъсне нищо, което правите във вашата система. Notes не трябва да ви изпраща известия, но дори и да го направи, те ще изглеждат както другите известия на работния плот на Chrome.

Можете да използвате този трик с буквално всеки уебсайт, но има очевиден недостатък в това; използвате Chrome.

Една дума за внимание

Chrome преди беше лек браузър, но сега просто попива цялата ви RAM памет като демонска гъба. Използването на RAM става смешно с всяка нова версия.

  Как да поправите, че вентилаторът на процесора не се върти на компютър с Windows 10

Това е тъжен компромис, за съжаление, но смятайте, че сте предупредени – ако оставите някое приложение за Chrome да работи твърде дълго, използването на RAM може да излезе извън контрол.

Заключение

Apple няма отворен API за приложението Notes, така че, освен ако компанията не реши да промени това, решения като това наистина са всичко, което има.

Единствената, наистина скъпа алтернатива е да преминете към Mac и тогава ще имате Notes на вашия работен плот.