Как да получите персонализирани размери на четката в MS Paint

MS Paint е едно от най-старите приложения на Windows. Той е част от Windows от Windows 1.0 и в по-голямата си част остава непроменен. Едва в Windows 10 беше добавена негова 3D версия. Оригиналното приложение Paint все още съществува и е отделно от приложението Paint 3D. Paint не е най-сложното приложение за рисуване в света, но хората все пак успяват да правят спиращи дъха произведения на изкуството с него. Разбира се, това зависи повече от умения. MS Paint е по всички стандарти основно приложение. Има няколко четки за избор, но няма начин да добавите или създадете персонализирани четки, освен ако не използвате хак. Всъщност приложението изглежда ограничава инструмента за четка само до четири размера. Всъщност можете да получите персонализирани размери на четката в MS Paint. Всъщност не сте ограничени до четирите размера, които потребителският интерфейс ви дава.

  как да използвате Screen [Guide]

Това се отнася за всички инструменти в MS Paint, които имат променлив размер/тегло. Прилага се за инструмента за четка, инструмента за молив и инструмента за гумичка.

Персонализирани размери на четката в MS Paint

Изберете инструмента, който искате да използвате. Отворете падащото меню Размер и ще видите, че са налични само четири фиксирани размера. Този хак основно ви позволява да избирате размери между и над тези, които се показват в падащото меню Размер.

Уверете се, че сте избрали един от трите инструмента, за които е предназначен този хак. Вашата точка на курсора променя размера, за да ви покаже текущия размер/тегло на инструмента.

  PSA: Изключете RCS, преди да преминете към нов телефон

За да увеличите размера, задръжте натиснат бутона Ctrl и докоснете бутона Numpad Plus. Всяко докосване ще увеличи размера на инструмента за четка. За да намалите размера, задръжте натиснат бутона Ctrl и докоснете бутона Numpad минус. Екранната снимка по-долу показва щриха на инструмента за четка в най-високия размер по подразбиране (вляво) до щрих в по-голям персонализиран размер (вдясно).

Няма референтен размер

Проблемът с инструмента за четка на MS Paint и други инструменти е, че размерите на инструмента не ви дават числова стойност за техния размер. Стандартът е единицата Point, т.е. pt, която използваме за измерване на размера на четките и текста. В MS Paint можете да видите размера на точката за текст, но не и за четки. Този малък трик ще ви позволи да зададете персонализиран размер на четката в MS Paint, но все пак ще гадаете какъв е текущият размер.

  Декодиране на прегледи на процесора: Ръководство за начинаещи за процесорни условия

За да нулирате или да се върнете към един от размерите по подразбиране за инструмент, отворете падащото меню Размер и изберете един от четирите размера.