Как да получите онлайн магистърска и бакалавърска степен по технологии?

Традиционно университетските дипломи от световна класа са били достъпни само за студенти с дълбоки джобове и възможността да се преместят в близост до университетския кампус и да живеят там толкова дълго, колкото е необходимо, за да получат дипломата. Ако искате да работите, за да плащате за обучението си, трябва да помислите за чакащи маси в ресторант в района.

Вече не.

Благодарение на модерните платформи за електронно обучение, водещи университети от цял ​​свят предлагат онлайн степени, които струват малка част от цената на колегите им в кампуса и са еднакво престижни. Едни и същи акредитирани професори преподават онлайн и в кампуса, така че никой потенциален работодател няма да се смее саркастично, когато чете за получена онлайн степен в CV.

Предимства на онлайн дипломите

Някой може да аргументира, че традиционните офлайн класове са по-добри за насърчаване на екипната работа между студентите и че взаимодействието лице в лице между преподаватели и възпитаници е важен компонент във висшето образование. Тези, които поддържат това, биха могли да имат право, ако обмислят само изкуствознание или други области, в които физическото присъствие може да има значение.

Но в компютърните науки или информационните технологии комуникацията лице в лице е ненужна. Напротив, някои предмети, като изчислителни облаци, разработка на софтуер или формални методи в изчислителната техника, биха могли да се възползват от предоставянето им на интерактивна платформа за обучение. Студентите, които избират онлайн ИТ програми, могат да използват технологията, за да се свързват с преподаватели и други студенти по различни начини, постигайки по-задълбочени учебни преживявания.

И така, нека поговорим за предимствата на онлайн дипломите:

 • По-евтино (много)
 • Гъвкави графици
 • Световен обхват

Нуждаете се от повече?

Помислете дали да изберете свободно диплома от някоя от най-добрите институции в света. Или, ако вече имате бакалавърска степен, помислете дали да изберете тази магистърска степен, която ще изстреля кариерата ви. И вашата заплата.

Без разходка в парка обаче

Но все още не се вълнувайте твърде много.

Не си мислете, че ученето онлайн означава почивка, докато знанията влизат магически в главата ви. Обучението онлайн изисква много усилия, особено за намиране на правилния баланс между работа, обучение, семейство и лични проекти.

  Google Meet срещу Zoom: Кой е подходящ за вас?

Гъвкавостта на графика е голямо предимство, но трябва да сте много дисциплинирани, за да отделите определен брой часове на седмица за онлайн обучението си. Онлайн дипломите имат същата продължителност като офлайн. Можете да съкратите това време, ако вземете едновременни курсове, но това означава по-малко време за работа, почивка или да бъдете със семейството си.

И сън; не забравяйте, че в крайна сметка ще трябва да спите.

Въпреки че онлайн дипломите са много по-евтини от обучението в кампуса, те все още струват значителни суми пари, така че преди да решите да отидете за онлайн степен, трябва да вземете предвид времето и парите, които ще трябва да похарчите за нея. Някои платформи за обучение предлагат финансова помощ, но само за квалифицирани студенти.

Онлайн бакалавърските степени по ИТ обикновено изискват четиригодишен ангажимент за студенти, записани на пълен работен ден. Повечето магистърски степени могат да бъдат завършени за една година като ускорена програма, въпреки че завършването на някои може да отнеме две или три години.

Всички магистърски степени по ИТ позволяват увеличение на заплатата, но тези, свързани с най-големите увеличения, са специалностите STEM (наука, технологии, инженерство и математика).

Платформи за онлайн обучение

Платформи като Coursera, FutureLearn или edX концентрират предложенията на много реномирани университети от различни части на света. Различните курсове, предлагани чрез тези платформи, отварят вратата към професията на компютърните науки или помагат да се осигури напредък на тези, които вече работят в областта на ИТ.

Онлайн дипломите, предлагани от най-добрите университети, често струват само половината от цената на еквивалентна степен в кампуса. Разликата в цената, съчетана с възможността да работите, докато учите, превръща тези степени в жизнеспособни опции за генериране на бърза възвръщаемост на инвестицията.

Coursera

Coursera предлага онлайн бакалавърска степен по компютърни науки и пълен набор от онлайн магистърски степени, покриващи най-търсените днес области. Нейната цел е да работи с най-добрите университети за разработване на достъпни програми за обучение, които правят дипломите по-достъпни за всички.

Като пример, диплома в кампуса, струваща $52 000, струва само $22 000, когато се вземе онлайн. За двете степени се издава една и съща диплома.

Ако търсите бакалавърска степен по технологии от световна класа, Coursera предлага бакалавърска степен по компютърни науки от Лондонския университет. Той обхваща най-горещите технологични теми днес, като машинно обучение, AI, наука за данни, физически изчисления, IoT, виртуална реалност и др.

  Коригиране на собствения хост на скриптова диагностика, който не работи

След като получите бакалавърска степен, можете да отидете за магистърска степен по наука за данни, инженерство или информационни технологии, като изберете от следните.

 • Държавен университет в Аризона,
 • Universidad de Los Andes
 • Университетът на Илинойс в Урбана-Шампейн
 • Университетът на Колорадо Боулдър
 • Penn Engineering
 • Лондонският университет

Онлайн дипломите, предлагани от Coursera, се стремят да помогнат на студентите да инвестират в образованието си, увеличавайки потенциала си за печалба, след като завършат. Платформата предлага и финансова помощ за квалифицирани студенти. За да намалите риска, свързан със записването в дългосрочна програма, сертификатите за магистърска програма, специализациите и курсовете, които са част от степените, ви позволяват да започнете да учите веднага, със свободата да напредвате според графика си.

Ако по-късно бъдете допуснати до пълната програма, курсовете, които сте завършили, ще ви послужат за вашето обучение.

FutureLearn

За да получите онлайн степен в FutureLearn, първо трябва да изберете един от пълен набор от предмети и нива, които преминават от сертификати за завършено висше образование до пълни магистърски степени. След това започвате да учите гъвкаво онлайн, да работите по програми и да печелите кредити за вашата степен, където и да сте.

За да подпомогнете занятията, имате нужда само от смартфон, таблет или компютър и достъп до интернет. За да преминете през оценките, трябва да изпълните онлайн задачи или да вземете присъствени изпити, които ви позволяват да получите обратна връзка и да демонстрирате своето разбиране.

След като завършите всички програми и преминете всички оценки, вие ще спечелите диплома и ще получите международно призната квалификация. Учебният опит във Future Learn включва гледане на видеоклипове, четене на статии, правене на тестове и попълване на задачи онлайн. Можете да се присъедините към онлайн дискусии и да си сътрудничите с колеги във виртуални учебни групи, да получите обратна връзка от експертни преподаватели и да получите пълен достъп до университетската библиотека, онлайн ресурси и поддръжка.

Университетите, които в момента предлагат онлайн дипломи на FutureLearn, включват следното.

 • Университет Англия Ръскин
 • Университет Ковънтри
 • Университет Дикин
 • Университет Мърдок
 • Отвореният университет
 • Университетът на Глазгоу
 • Университет на Нюкасъл Австралия.
  Как да конвертирате WAV в MP3

В областта на ИТ и компютърните науки FutureLearn предлага повече от 70 курса, които обхващат теми като извличане на данни, роботика, изкуствен интелект, киберсигурност, финтех и много други. Цените за магистърска степен са около $20 000.

FutureLearn предлага безплатни дегустационни курсове, които са част от образователните програми, така че можете да разберете как е да учите онлайн за степен, без да харчите пари.

edX

Тази платформа предлага достъпни и гъвкави програми за бакалавърска степен, наречени MicroBachelors, които струват средно $166 на кредит. Много компании помагат да се покрият разходите за образование на отговарящи на условията служители, така че това може дори да струва малко или изобщо безплатно. Програмите MicroBachelor ви позволяват да започнете да учите онлайн и със собствено темпо, съдържанието, което е най-подходящо за вашата кариера.

За всеки спечелен кредит получавате сертификат, с който можете да покажете постиженията си.

Магистърските степени в edX струват между $10 000 и $25 000. Същите степени, взети в кампуса, струват между $40 000 и $60 000. Изучавайки онлайн степен в edX, ще откриете същата строгост, както ако учите в кампуса, и ще научите чрез видео сесии на живо, комуникация с връстници и работа по проекти.

Списъкът с университети, които си партнират с edX за преподаване на магистърски степени, включва по-долу.

 • Джорджия Tech,
 • Тексаският университет в Остин,
 • Университет на Индиана
 • Университет Пърдю
 • Държавен университет в Аризона
 • Бостънски университет.

Магистърските степени обхващат много фокусирани теми, като бизнес анализи, географски информационни системи, здравна информатика, статистика, наука за данни и финанси.

Университет за всеки

Шай Решеф, президент на Университет на хората, каза, че всеки с диплома за средно образование може да учи 100% онлайн и да получи акредитирана в САЩ диплома без обучение. „UoPeople променя висшето образование от привилегия за малцина в основно право, достъпно и достъпно за всички“, изрази президентът Решеф в лекция на TED.

Инициативи като тази, заедно с достъпните опции, които онлайн платформите за обучение създават, драматично променят пейзажа на висшето образование. Днес компаниите могат да намерят квалифицираните професионалисти, от които се нуждаят навсякъде, вместо да се опитват да хванат наскоро завършилите студенти веднага щом преминат през университетските порти, държейки дипломите си в ръцете си.

x