Как да получите емоджи на Android

Ако старата поговорка, че картината казва хиляда думи, е вярна, тогава получаването на емоджи на вашия смартфон би трябвало не само да ви спести време, но и справедлива част от текста на вашата тарифа. В тази функция ще ви покажем как да проверите дали вашето устройство вече ги има и какво да правите, ако не ги има.

Как да получите emoji на Android: Вашият телефон ли е съвместим с вашия телефон?

Може да е изненада, че някои телефони изобщо не могат да дешифрират емоджита. Старата техника на писане ? не изискваше превод, тъй като тези знаци вече присъстваха в речниците, използвани от телефоните. Емоджитата са различни, тъй като по същество са изображения, а не текст.

Apple наскоро включи емоджи на iPhone като стандарт, което означаваше, че някои потребители на Android започнаха да получават текстови съобщения от тези приятели на Apple, които бяха посещавани с малки квадратчета. Тези форми са били там, където първоначално е имало емоджи, но телефонът с Android не ги е разбрал и вместо това е вмъкнал квадрат. Този пропуск обаче не означава, че телефонът ви е без емоджи, тъй като има различни решения, които могат да внесат символите във вашите съобщения.

  Приспособлението за календар, което прави всичко и изглежда страхотно [Android]

Ако имате смартфон от средно или по-високо ниво от последните няколко години, като Samsung S7, Sony Xperia Z5 или LG G5, тогава шансовете са много големи, че вашето устройство не само е съвместимо, но дори може да има емоджи вече присъства. Клавиатурата на Google, налична в Google Play Store, има вградени емоджи за всеки смартфон с Android 4.4 KitKat или по-нова версия. Samsung също включва емоджи като част от клавиатурата си от известно време, както и Sony, LG и много други.

Как да получите емоджи на Android: Промяна на клавиатурата

Ако клавиатурата по подразбиране на вашия телефон няма опции за емоджи, можете да я промените на друга. Посетете Google Play Store и потърсете клавиатури. Клавиатурата на Google е безплатна, както и друг любим SwiftKey, който предлага допълнителни теми и клавиатури като покупки в приложението.

  Инсталирайте APK на приложението на вашето Android устройство от работния плот [Windows]

Когато намерите такъв, който ви харесва, инсталирайте го на телефона си и след това отворете Настройки>Език и въвеждане>Текуща клавиатура и след това изберете новата по подразбиране. Следващия път, когато отворите текстово поле, трябва да видите новата клавиатура да се появи.

Как да получите емоджи на Android: Използвайки клавиатурата на Google

Ако използвате клавиатурата на Google на телефона си, няма да е веднага ясно как имате достъп до емоджито. За да направите това, просто задръжте натиснат иконата за търсене в долния десен ъгъл и ще се появи икона с усмивка. Плъзнете нагоре до това и менюто с емоджи вече ще бъде достъпно.

Като алтернатива, тъй като клавиатурите на Android са контекстуални, когато сте в приложение за съобщения, може да откриете, че иконата с усмивка вече присъства в долния ъгъл, просто изисква да я докоснете, когато искате да отворите символите на емоджи.

Как да получите емоджи на Android: Използване на клавиатурата SwiftKey

По същия начин, по който работи клавиатурата на Google, SwiftKey поставя опцията за емоджи в долния десен ъгъл, която се вижда като малко усмихнато лице над иконата за търсене. Продължителното натискане на Търсене (иконата на лупа) отваря менюто за емоджи, където можете да избирате от различните налични символи. Не забравяйте да експериментирате с превъртане през подменютата в долната част, които предлагат различни теми за емоджи, след което докоснете клавиша abc, за да се върнете към нормалната настройка на QWERTY.

  Емблематичният шпионин срещу Mad Magazine Шпионска игра излязла сега за Android [Paid]

Как да получите емоджи на Android: Използвайки клавиатурата на Samsung

На модерно устройство на Samsung можете да получите достъп до опциите за емоджи чрез продължително натискане на бутона на микрофона, който се появява вляво от интервала. На някои телефони микрофонът е заменен от усмихнато лице, което ви дава директен достъп до емоджито.

Как да получите емоджи на Android: Ако телефонът ви не поддържа емоджи

Въпреки че всички горепосочени решения правят емоджи достъпни във всички приложения за съобщения на вашето устройство, ако изглежда, че телефонът ви не ги поддържа и не може да използва най-новите клавиатури, все пак можете да се включите в действието. WhatsApp има вградени емоджи в самото приложение, което ви позволява да общувате с помощта на символите с други приятели в услугата.