Как да получите дневния си брой стъпки на iOS [Siri Shortcut]

Вашият iPhone може да проследява колко стъпки сте направили на ден, при условие че го носите със себе си навсякъде. Той е малко по-малко точен от тракера за активност, но само ако държите телефона си в джоба или чанта. Можете да потърсите дневния си брой стъпки в приложението Health, но не можете да попитате Siri колко стъпки сте направили. Колкото и да е странно, AI няма достъп до тази информация. Животът е по-лесен, ако имате Apple Watch, но ако нямате, можете да използвате пряк път на Siri, за да получите дневния брой стъпки, без да отваряте приложението Health.

  Как да се отървете от покани за спам в приложението Календар [iOS]

Ежедневен брой стъпки

Има няколко преки пътища на Siri, които ви позволяват да потърсите броя на стъпките си, но Колко далеч извървях днес от потребител на Reddit monstersugrad98 е добър и надежден. Добавете прекия път към приложението Shortcuts и го стартирайте от приложението веднъж. Когато стартирате за първи път прекия път, той ще поиска разрешение за достъп до данни за стъпки и разстояние от приложението Health.

След това Siri ще ви каже колко стъпки сте извървели и колко разстояние сте изминали през текущия ден. Можете да стартирате прекия път от джаджата за преки пътища.

  Как да наименувате гласови бележки по местоположение на iOS

Свържете се със Siri

Можете да извикате пряк път с команда към Siri, но в момента има грешка в приложението, която не позволява на командите на Siri да изпълняват пряк път. Много потребители изпитват грешката и изглежда е свързана с най-новата версия на приложението Shortcuts. Ако искате да опитате и да видите дали грешката не ви засяга, можете да опитате да зададете команда за прекия път.

Отворете приложението Shortcuts и докоснете бутона за повече опции в горния десен ъгъл на плочката за пряк път. На екрана за редактиране докоснете бутона за превключване горе вдясно. На екрана с настройки докоснете опцията Добавяне към Siri и запишете фразата, която искате да използвате, за да стартирате прекия път.

  Търсене, специфично за уебсайтове и приложения с изпълними действия на приложението [iOS]

След като направите това, можете да извикате Siri с командата Hey Siri или като задържите бутона/бара Начало. Ако грешката не ви засегне, Siri ще може да изпълни прекия път и броят на стъпките ви ще бъде прочетен от Siri. Ако грешката ви засегне, ще видите съобщението „Съжаляваме, има проблем с приложението“. Все още няма решение за това, но изглежда засяга много хора. Apple е наясно с проблема, въпреки че няма ETA кога грешката ще бъде решена.

Posted in iOS