Как да получите динамичен остров на всеки iPhone (без Jailbreak)

Dynamic Island е основната характеристика на серията iPhone 14 Pro. Новият подход на Apple към прореза на iPhone превръща прословутия прорез в помощна функция. За съжаление, той е ексклузивен за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, но се говори, че ще достигне до всички модели със серията iPhone 15. Въпреки че видяхме няколко настройки за джейлбрейк, които предоставят функционалност на Dynamic Island на iPhone с прорез, не е възможно всеки да направи джейлбрейк на своите устройства. Разработчикът на iOS обаче Matteo Zappia излезе с ново приложение, което не изисква джейлбрейк на вашия iPhone, за да получите функциите на Dynamic Island. Наречено „DynamicCow“, това приложение може да пренесе хапчето Dynamic Island на всеки iPhone, който вече има ниво. И ние ще разгледаме как да инсталирате приложението DynamicCow в това ръководство.

Вземете динамични островни функции на всеки iPhone (2023 г.)

Ще трябва да инсталирате AltStore на вашия iPhone без джейлбрейк, за да инсталирате приложението DynamicCow и да донесете функционалността на Dynamic Island на вашия iPhone с надрез. Първо обясняваме как работи това приложение и след това преминаваме към процеса на инсталиране стъпка по стъпка.

DynamicCow: Как работи приложението?

Приложението DynamicCow използва грешката „MacDirtyCow“ (CVE-2022-46689) на устройства, работещи с iOS 15 – iOS 16.1.2 и macOS 13.0.1, което позволява на всеки да променя всички файлове, които приложението в пясъчна среда може да чете. За щастие, тези промени са временни, тъй като записвате в кешираните данни в RAM.

Колкото и вълнуващо да звучи, процесът не е толкова прост, колкото изтеглянето на приложение от App Store. Ще трябва да свържете вашия iPhone към компютър с Mac или Windows, за да изтеглите AltStore за странично зареждане на приложението DynamicCow. Но си струва да се потрудите, ако искате да изпитате тези страхотни функции и анимации на Dynamic Island на телефони от серия iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 или iPhone 14. Освен това е възможно да получите Dynamic Island само на iPhone, които работят с iOS 16.0 – iOS 16.1.2, тъй като Apple коригира грешката MacDirtyCow на iOS 16.2.

  Как да изтрия акаунт в Clash Royale

В момента приложението е в експериментална фаза и разработчикът го има обещано за да го подобрим допълнително в бъдеще. Затова ви препоръчваме да опитате това на свой собствен риск. Ако сте потребител на iPhone 11, бъдете готови да видите голяма червена лента около прореза, която блокира времето, иконите и процента на батерията. Разработчикът на приложението DynamicCow все още не е намерил решение за този проблем.

Предпоставки за инсталиране на DynamicCow

С основните неща, ето предпоставките за инсталиране на приложението DynamicCow и получаване на Dynamic Island на вашия iPhone:

  • Първо, имате нужда от iPhone с iOS 16.0 – iOS 16.1.2. Не изтегляйте най-новата актуализация на iOS 16.2, ако искате да използвате функциите на Dynamic Island на телефона си.
  • Ще ви трябва компютър с Mac или Windows, за да инсталирате AltStore на вашия iPhone. Да, можете да инсталирате iTunes на Windows, за да заредите AltStore на вашия iPhone.
  • И накрая, имате нужда от светкавичен кабел, за да свържете вашия iPhone към Mac или Windows PC.

Как да инсталирате AltStore на вашия iPhone

Първо, нека да разгледаме как можете да изтеглите и инсталирате приложението AltStore на вашия iPhone, което е необходимо, за да работи приложението Dynamic Island. Ето как става:

Забележка: Демонстрирахме процеса на Mac, но можете да посетите тази връзка за да проверите инструкциите за Windows.

1. Изтеглете AltServer на вашия Mac, като посетите тази връзка точно тук.

2. След като го изтеглите, стартирайте AltServer и след това стартирайте приложението Mail на Mac.

  Бутонът с левия бутон на мишката не работи? Ето как да го поправите

3. В приложението Mail навигирайте до „Mail -> Preferences“ от лентата с менюта в горната част. След това изберете опцията „Управление на добавки“ в раздела „Общи“ и активирайте опцията „AltPlugin.Mailbundle“. Кликнете върху опцията „Прилагане и рестартиране на пощата“.

4. След това свържете вашия iPhone към вашия MacBook или Mac устройство.

5. Едновременно с това отключете своя iPhone и щракнете върху „Доверие“, когато на вашия iPhone се появи изскачащият прозорец „Доверете се на този компютър“.

6. Сега отворете „Finder“ на Mac, изберете своя iPhone от лявата странична лента и след това активирайте опцията „Показване на този iPhone при Wi-Fi“ в десния панел.

7. След това отидете в лентата с менюта на вашия Mac в горната част на екрана и щракнете върху иконата AltServer. След това щракнете върху „Инсталиране на AltStore“ (използва се за инсталиране на приложението Dynamic Island) и изберете свързания iPhone.

8. Въведете своя Apple ID и парола и след няколко секунди ще получите известие с надпис „AltStore е успешно инсталиран на вашето устройство“.

9. След това се върнете към вашия iPhone и отидете на „Настройки -> Общи -> Управление на VPN и устройства“ и след това натиснете „Доверие“ [Your email ID]”.

10. След това отидете на „Настройки -> Поверителност и сигурност“ и превъртете надолу, за да намерите Режим за разработчици. Тук активирайте режима за програмисти на вашия iPhone.

Странично изтегляне на приложението DynamicCow на вашия iPhone

Вече успешно инсталирахте AltStore на вашия iPhone. Въпреки това, сега е време да заредите приложението DynamicCow и да получите функционалността на Dynamic Island на вашия iPhone. Ето как да направите това:

1. Отворете AltStore на вашия iPhone и влезте с вашия Apple ID.

2. След това посетете Страница на GitHub за DynamicCow на вашия iPhone. След това превъртете надолу до секцията „Издания“ и изтеглете най-новия файл „.ipa“ за DynamicCow.

3. След това отворете AltStore и преминете към раздела „Моите приложения“. Тук докоснете иконата „+“ и изберете DynamicCow.ipa, за да инсталирате приложението.

  Как да планирате изпращане на имейл в Gmail

4. След инсталиране отворете приложението DynamicCow и изберете между оформление на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Max, в зависимост от модела на вашия iPhone и размера на екрана. След това докоснете бутона Активиране. Ако притежавате iPhone, който не е Pro, ви предлагаме да изберете iPhone 14 Pro Dynamic Island.

5. И готово! Вашият iPhone с прорези вече има Dynamic Island UI и функционалност като новите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

Dynamic Island на iPhone 12 Pro

Забележка: Не забравяйте да деактивирате Dynamic Island, преди да деинсталирате приложението DynamicCow или AltStore от вашия iPhone. В противен случай ще трябва да инсталирате отново приложението или да актуализирате изцяло своя iPhone, за да се отървете от него.

Динамичен остров: Превърнете всеки iPhone в iPhone 14 Pro

Сега, след като научихте как да получите функционалност, подобна на Dynamic Island, на всеки iPhone, време е да изпробвате функцията. Можете да разгледате нашата статия, за да видите списъка с приложения, поддържани от Dynamic Island. Като алтернатива можете да започнете да се занимавате с новата функция, като инсталирате някои страхотни приложения, които да използвате с Dynamic Island. Съгласен съм, че потребителският интерфейс на Dynamic Island, който получавате с помощта на приложението DynamicCow, не е толкова естетически приятен, колкото е при серия iPhone 14 Pro и естественият прорез пречи на иконите за време и клетъчен сигнал, но си струва да се докопате до новата функция, без да харчите 1000 долара.

x