Как да подарявате музика, филми и други от iTunes Store

Несъмнено сте купували музика, филми, телевизионни предавания и аудиокниги от iTunes преди, но вероятно е било за вас. Ако искате да купите нещо от iTunes Store и да го подарите на някой друг, ето как да го направите.

Процесът за подаряване на цифрово съдържание в iTunes е изненадващо сложен, най-вече защото не е интуитивно как да стигнете до там.

Първото нещо, което ще искате да направите, е да отворите приложението iTunes Store.

От там или прегледайте и намерете парчето цифрово съдържание, което търсите, или натиснете раздела „Търсене“ в долната част на екрана.

  Как да изключите автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове в LinkedIn

В горната част на екрана въведете заглавието на филма, песента, албума или каквото и да е, което търсите. В моя случай търся конкретна аудиокнига от Дейл Ърнхард младши, която да дам на майка ми.

След като изберете цифровото съдържание, докоснете бутона „Споделяне“ нагоре в горния десен ъгъл на екрана.

Докоснете „Подарък“ в листа за споделяне.

След това въведете имейл адреса на вашия получател в полето „До“. Ако те вече са във вашите контакти, можете да ги изберете и по този начин. В полето „От“ въведете името си. Под това можете да напишете съобщение, ако желаете.

  6 най-добри инструменти за наблюдение и отстраняване на проблеми на DNS сървър

Превъртете надолу и под настройката „Изпращане на подарък“ можете да изберете кога искате подаръкът да бъде изпратен на вашия получател – чудесно, ако искате той да го получи на Коледа сутрин, рождения си ден или каквото и да било. Натиснете „Напред“ в горния десен ъгъл, когато сте готови.

На следващия екран изберете тема и натиснете „Напред“, за да продължите.

Потвърдете, че цялата информация е правилна и след това докоснете „Купете“.

Потвърдете отново и след това докоснете „Купете сега“. Може да се наложи да потвърдите своя Apple ID, за да завършите покупката.

  Как бързо да търсите в Google Drive

След като покупката приключи, ще преминете към екран за потвърждение. Натиснете „Готово“ в горния десен ъгъл, за да завършите. Получателят ще получи имейл, който му позволява да сте му подарили нещо от iTunes, с инструкции как да го осребрите.

x