Как да плащате за бензин, без да напускате колата си

Старите дни на плъзгане на кредитна карта в бензинова помпа бавно си отиват. Въпреки че това все още е опция, много места поддържат плащане чрез докосване с телефони. Има обаче още по-нова функция, която ви позволява да плащате от колата си.

Плащането с докосване с NFC все още е сравнително ново за бензиностанциите, но този метод вече е надминат. Все по-голям брой местоположения всъщност поддържат способността ви да плащате от приложение в комфорта на колата си. Просто въведете номера на вашата помпа и сте готови да започнете да изпомпвате.

Има няколко различни приложения, които можете да използвате, за да направите това. Веригите бензиностанции, които поддържат тази функция, имат свои собствени приложения. Въпреки това, Google Pay, който е наличен за iPhone и Android, комбинира няколко от тях в един интерфейс. Ще ви покажем как да използвате функцията.

Google Pay

Приложението Google Pay е за много повече от мобилни плащания. Може да се използва за поръчка на храна, разделяне на сметки с приятели, проследяване на навиците ви за харчене и много други. Едно такова „повече“ е плащането на газ.

  Как да скриете иконата за звукови ефекти в изглед на презентация на PowerPoint

Отворете приложението Google Pay на вашия iPhone или Android устройство. В главния раздел „Плащане“ превъртете надолу и изберете „Вземете газ“.

След това изберете една от участващите бензиностанции. Можете да докоснете иконата за упътвания, за да стартирате Google Maps и да навигирате до местоположението. Ако обаче вече сте на бензиностанцията, тя автоматично ще бъде открита и отворена.

Когато сте на бензиностанцията, ще бъдете помолени да изберете номера на вашата помпа. Превъртете през числата, докато изберете вашата помпа и след това докоснете „Продължи“.

Страница за потвърждение ще ви помоли да потвърдите номера на вашата помпа и да докоснете „Продължи към плащането“.

  Защо вашият iPhone продължава да пита за използване на фоново местоположение

След това ще трябва да отключите Google Pay с вашата парола, ПИН, пръстов отпечатък или друг метод за заключване на екрана.

Сега можете да изберете своя начин на плащане, който ще бъде един от методите, които вече сте добавили към приложението Google Pay. Докоснете „Продължи“, след като сте направили своя избор.

Ще отнеме няколко секунди, докато помпата се „активира“. След това екранът ще покаже, че вашата помпа е готова. Вече можете да излезете от колата си, да изберете клас гориво и да започнете да изпомпвате.

След като приключите с изпомпването, ще се появи известие, което ви казва колко сте похарчили току-що. Транзакцията ще се появи и във вашата „Последна активност“ в раздела „Прозрения“.

Това е всичко!

Приложения за бензиностанции от първа страна

BP, Chevron, Exxon Mobile, Shell

Ако местната ви бензиностанция не се показва в Google Pay или просто предпочитате да не използвате услугата на Google, много бензиностанции имат свои собствени приложения за същата цел.

  Как да създадете безплатни мелодии директно на вашия iPhone

Процесът на използване на тези приложения за бензиностанции на първа страна ще бъде значително подобен. Ще трябва да създадете акаунт и да предоставите начин на плащане, като кредитна карта. Когато пристигнете на бензиностанцията, приложението ще ви помоли да въведете номера на помпата, на която се намирате.

Ето няколко от най-популярните вериги бензиностанции в САЩ, които поддържат плащания с приложения:

BP (Android, iPhone)
шеврон (Android, iPhone, Ай Пад)
Exxon Mobile (Android, iPhone)
черупка (Android, iPhone)

Плащането на газ никога не е било по-лесно. Дните на бъркотене с портфейла или докосване на телефона отминаха. Ако искате да спестите време или да ограничите точките на допир, това е страхотна функция, която да започнете да използвате. Проверете дали честото ви спиране на газ се поддържа!

x