Как да персонализирате Spotify с теми на Spicetify

бързи връзки

Ключови изводи

 • Spicetify е инструмент за персонализиране на Spotify с отворен код, който ви позволява да промените цветовата схема, да инсталирате персонализирани приложения и разширения и да премахнете раздуването от настолното приложение Spotify.
 • Spicetify има вграден пазар в Spotify, което прави персонализирането на услугата за стрийминг на музика по-лесно от преди.
 • Можете да персонализирате теми на Spotify със Spicetify, без да се нуждаете от абонамент за Spotify Premium.

Знаете ли, че Spotify може да се персонализира? С помощта на Spicetify можете да промените как изглежда Spotify с теми и разширения и дори да добавите персонализирани приложения за допълнителна функционалност. Най-доброто от всичко е, че Spicetify прави процеса лесен и дори можете да създавате персонализирани теми на Spotify.

Какво е Spicetify?

Spicetify е инструмент за персонализиране на Spotify с отворен код, който използвате чрез командния ред или Spicetify Marketplace в Spotify. Функциите на Spicetify включват:

 • Промяна на цветовата схема и тема на потребителския интерфейс на Spotify
 • Инсталиране на персонализирани приложения в Spotify
 • Инсталиране на персонализирани разширения в Spotify
 • Премахване на подуване от настолното приложение Spotify

Някога Spicetify беше инструмент само за команден ред. Spicetify Marketplace обаче вече е вграден директно в приложението Spotify. Така че извън първоначалната инсталация на Spicetify и всякакви актуализации (или друга персонализация, която искате да направите), можете да избягвате командния ред.

Актуализираният Spicetify Marketplace прави персонализирането на Spotify много по-лесно от преди. Все пак можете да правите изцяло персонализирани теми на Spotify с помощта на Spicetify; за това ще използвате серия от команди и редакции на конфигурационните файлове. Звучи малко сложно, но с този урок можете да персонализирате Spotify точно както искате.

Темата на Spicetify се състои от два конфигурационни файла. Единият конфигурационен файл контролира цветовете, а другият контролира стила и опциите за оформление на Spotify (чрез CSS файл). Ако някога сте създавали уебсайт, вероятно сте срещали CSS (Cascading Style Sheet) файл, който обикновено се използва за промяна на външния вид на уебсайтове и други видове онлайн документи.

Не се нуждаете от Spotify Premium, за да персонализирате теми със Spicetify. Струва ли си Spotify Premium? Това зависи от това дали можете да понасяте реклами и имате нужда от допълнителни функции.

  Как да споделяте библиотеката на Vudu

Как да инсталирате Spicetify

Ставането и работата със Spicetify изисква няколко стъпки. Spicetify е наличен за Windows, macOS и Linux, въпреки че следващите стъпки се отнасят само за Windows. Можете да намерите инструкциите за macOS и Linux на Подправете GitHub страница.

Преди да започнете персонализирането, ето темата на Spotify по подразбиране:

Нека инсталираме Spicetify на Windows. Първо се уверете, че Spotify е затворен. В лентата за търсене в менюто „Старт“ въведете powershell, след което изберете Изпълни като администратор. Сега копирайте и поставете следната команда:

 iwr -useb https:

Ще срещнете предупреждение, за което можете да натиснете N и Enter. Сега инсталацията ще продължи.

След това въведете следната команда, за да инсталирате Spicetify Marketplace в Spotify, където можете да търсите и инсталирате директно теми, разширения и фрагменти. Ако просто искате да промените темите на Spotify, без да създавате свои собствени, определено ще искате да инсталирате това.

 iwr -useb https: 

След като инсталацията приключи, можете да въведете spicetify -h, за да видите изчерпателния списък с команди. Друга възможност е да преминете към следващата стъпка, за да започнете да персонализирате Spotify.

Архивиране на конфигурационни файлове на Spicetify

В по-старите версии на Spicetify правенето на резервно копие преди извършване на каквито и да било редакции беше наложително. Въпреки това, ако сте инсталирали Spicetify Marketplace, по време на този процес е направено резервно копие.

Ако не използвате Spicetify Marketplace и искате да създадете персонализирани теми, първо трябва да направите ръчно архивиране. В PowerShell въведете следната команда:

 spicetify backup apply enable-devtools 

Вече сте готови да започнете да персонализирате Spicetify, но дръжте PowerShell отворен.

Персонализиране на Spotify със Spicetify Marketplace

Има два начина за персонализиране на Spicetify: създаване на собствена цветова схема или използване на чужда. Най-лесният начин да персонализирате Spotify е да използвате Spicetify Marketplace, който изброява разширения, теми, фрагменти и приложения, всички в рамките на Spotify.

 • Разширенията предоставят допълнителни функции на Spotify, като нови режими на разбъркване, статистики за плейлисти, надградени визуални елементи на текстове и други.
 • Темите променят визуалния стил на Spotify.
 • Фрагментите правят малки корекции в стила и функциите на Spotify, като заобляне на ъглите на прозорците или коригиране на стила на обложката на албума.
 • Приложенията въвеждат нови инструменти и напълно нови функции.

В по-голямата си част ще персонализирате Spotify с разширения, теми и фрагменти, но не се колебайте да разгледате приложенията.

За да инсталирате добавка от Spicetify Marketplace, отворете списъка и натиснете Install. Може да се наложи да опресните Spotify, за да завърши инсталирането, но повечето отнемат само момент или два. След това, за да деинсталирате, завършете същия процес, но вместо това изберете Деинсталиране.

  12 най-добри интелигентни термостата за вашия сладък дом🏡

Сега нека да разгледаме двата основни раздела, които ще използвате, за да персонализирате Spotify: Разширения и Теми.

Разширения

Отидете в раздела Разширения, където ще намерите десетки опции за разширяване на функционалността на Spotify. Повечето се фокусират върху запълването на празнина в съществуващите инструменти на Spotify.

Например, опцията Feature Shuffle създава нов плейлист въз основа на „аудиопрофил на друг плейлист“, което звучи като добра идея – когато слушате нещо, което харесвате, натискате бутона и той прави нов плейлист с този цялостен звук. Това обаче е смесена чанта.

Помолих го да създаде разбъркване на функции от Належащият бизнес на горещата линия за пицакъм които създало Разбъркване на функцията за гореща линия за пица– всичко изглежда много случайно. Също така го помолих да направи разбъркване на функции от моя Плейлист за концентрациякъм които създало Разбъркване на функцията за концентрация– което отново се почувства напълно случайно.

Има още много възможности за избор, но дали разширението работи или не, е случайно. Опитах разширението WikiFy, което добавя информация от Wikipedia за изпълнителя към Spotify, но не можах да го накарам да работи. Първоначално си помислих, че съм избрал някой твърде неясен, но той не успя да предостави данни за Jefferson Airplane, The Avalanches и други добре известни групи.

За разлика от това, разширението Spicetify-Hide-Podcasts прави точно това, което казва, и премахва натрапчиво прокарвания подкаст раздел на Spotify от горната част на началната ви страница.

Теми

Персонализирането на темата на Spotify е това, което повечето хора искат да направят, като най-накрая премахнат тази скучна сиво-черна комбинация, която компанията отказва да промени. Разделът Теми има около 30 теми, налични за инсталиране, а много от тях включват допълнителни стилове, от които да избирате с помощта на падащо меню.

Например, инсталирах темата Sleek, която добавя някои добре заоблени акценти, променя информационната лента в долната част и добавя нова цветова схема, използвайки зеленото по подразбиране. Въпреки това падащото меню, намиращо се в горния десен ъгъл до лентата за търсене на теми, включва повече цветове, използващи същата визуална тема (цветът по-долу е корал).

Докато темата Nord се предлага с куп допълнителни опции за тема, позволяващи ви да промените шрифта и страничната лента, да използвате динамични цветове, завладяващ изглед на плейъра и много други – предоставяйки наистина задълбочена тема с възможност за персонализиране.

Как да създадете персонализирана тема на Spotify със Spicetify

Ако темите на Spicetify Marketplace не ви харесват, винаги можете да създадете персонализирана тема. Ще намерите конфигурацията на темата по подразбиране Spicetify на следното място:

 C:\Users\[Your Name]\AppData\Roaming\spicetify\Themes\SpicetifyDefault 

Задръжте CTRL и щракнете върху всеки файл, за да изберете и двата, след което натиснете CTRL + C, за да копирате. Сега се върнете към главната папка с теми. Щракнете с десния бутон и изберете Нов > Папка. Назовете темата си нещо кратко и лесно за запомняне, след това отворете новата папка и натиснете CTRL + V, за да поставите файловете. Вашата папка трябва да изглежда така:

  12 приложения, които всеки родител на куче трябва да изтегли

Отворете color.ini с текстов редактор, като Notepad. Тук ще видите шестнадесетичните цветови кодове за темата по подразбиране. Ще забележите също, че има два набора от цветове, един за „Основен“ и един за „Тъмен“. Можете да добавите множество набори от цветове към един цветен конфигурационен файл и да превключвате между тях с помощта на основния конфигурационен файл на Spicetify (повече за това след малко).

Обратно към цветовете. Spicetify използва шестнадесетични цветови кодове, които се появяват като низ от шест знака (AF, 0-6). От тук можете да редактирате цветовата схема. Насочете се към HTML цветни кодове за помощ при намирането на шестнадесетични кодове, както и допълнителни цветове. След като коригирате шестнадесетичните цветови кодове, натиснете CTRL + S, за да запазите вашата цветова схема.

Запазване на CSS конфигурацията по подразбиране в текущия момент.

Актуализирайте Spotify с вашата персонализирана тема

След като изберете цветовете на вашата тема на Spotify, можете да актуализирате Spicetify, за да импортирате темата. Първо, трябва да посочите вашата тема в конфигурационния файл на Spicetify.

Върнете се към C:\Users\[Your Name]\AppData\Roaming\spicetify\ и отворете configuration.ini.

Заменете „SpicetifyDefault“ с вашето персонализирано име на тема Spotify. Натиснете CTRL + S, за да запазите конфигурацията.

Може също да забележите опцията „color_scheme“ под „current_theme“. Ако създавате множество цветови схеми в рамките на един файл color.ini, това е мястото, където въвеждате името на цветовата схема.

Например темата по подразбиране Spicetify има две цветови схеми: Base и Dark. Въвеждането на някоя от опциите тук превключва между двете.

Добре, върнете се към PowerShell и въведете следното:

 spicetify apply 

Сега гледайте как Spotify магически се актуализира с вашата цветова схема!

Как да възстановите темата на Spotify по подразбиране

Ако искате да възстановите Spotify до неговата тема по подразбиране и да премахнете всички персонализации, Spicetify включва проста команда:

 spicetify restore 

Въведете командата в PowerShell и тя ще изчисти всяка персонализация на Spicetify, възстановявайки Spotify до първоначалната му конфигурация. Командата „restore“ е особено удобна, когато започнете да създавате персонализирани CSS конфигурационни файлове, тъй като може да счупите нещо в процеса.

Spicetify е чудесен начин да вдъхнете нов живот на настолното приложение Spotify. Можете да добавите цвят, да промените шрифтове, да промените стила и много повече. Разширенията, фрагментите и приложенията могат да бъдат пропуснати, но все пак ще намерите някои части, които подобряват вашето изживяване в Spotify.

x