Как да отмените изпращането на съобщения на iPhone, iPad и Mac

В бързаме да изпратим бързо съобщение до някого, много пъти в крайна сметка изпращаме съобщението на грешния човек и се чувстваме неудобно от действието. Или набързо изпращаме съобщение до любим човек, само за да съжаляваме по-късно. За щастие вече няма да се налага да се справяме с тази ситуация, докато използваме iMessage в iOS 16, iPadOS 16 и macOS 13 Ventura. Възможността за отмяна на изпращане на съобщения на iPhones беше закъсняла, особено с популярните приложения за съобщения като WhatsApp, които вече имат тази функция от дълго време. И добре, Apple най-накрая добави функцията за отмяна на изпращане в iMessage с най-новите си актуализации на операционната система за мобилни и настолни компютри. Така че, ако сте инсталирали бета версията за разработчици на iOS 16 или бета версията за разработчици на macOS Ventura и сте любопитни да научите как можете да отмените изпращането на съобщения на iPhone, iPad и Mac, прегледайте това подробно ръководство.

Съдържание

Отмяна на изпращане на iMessages на iPhone, iPad и Mac (2022)

Неща, които трябва да имате предвид, преди да отмените изпращането на iMessages

Преди да започнете, има определени ограничения с функцията за отмяна на изпращане в iMessage, които трябва да знаете. Ако вече сте запознати с тях, можете да преминете към стъпките по-долу. Важните точки, които трябва да запомните са:

 • Както бе споменато по-горе, функцията „Отмяна на изпращане“ изисква iOS 16, който в момента е в бета версия и ще бъде пуснат за обществеността по-късно тази есен. Работи и с най-новите бета актуализации на iPadOS 16 и macOS Ventura.
 • Това означава, че ако отмените изпращането на съобщение до някого, използващ iOS 15 или по-стари версии на ОС, съобщението няма да бъде изтрито за тях и те все още ще го виждат в разговора.
 • Ако получателят работи с iOS 16, той ще получи известие, че съобщението не е изпратено. Следователно те лесно ще разберат, че сте изтрили съобщение от разговора. Ако не са видели визуализацията при изпращането на оригиналното съобщение, те няма да знаят нищо за съобщението.
 • Друго ограничение тук е, че функцията „Отмяна на изпращане“ е достъпна само до 15 минути след изпращане на съобщението. Ако са минали повече от 15 минути от изпращането на съобщението, няма да имате право да изтриете съобщението за всички. Така че, освен ако бързо не осъзнаете грешката си и не я поправите, преди съобщението да бъде видяно, не можете да направите нищо друго, освен да съжалявате за действието.
 •   9 Най-добър софтуер за картографиране на мрежови диаграми и топология

  Как да отмените изпращането на съобщения на вашия iPhone и iPad

  Като изключим основите, нека се научим как да отменяме изпращането на съобщения в iMessage на iPhone и iPad. Ето как да го направите:

  1. На вашия iPhone или iPad отворете приложението Messages и се насочете към нишка за разговор.

  2. Сега намерете съобщението, което искате да отмените изпращането. Натиснете продължително съобщението и изберете „Отмяна на изпращане“ в изскачащото контекстно меню. Няма да видите опцията за отмяна на изпращане на съобщение на iPhone, ако сте го изпратили преди повече от 15 минути.

  3. И воала! Ще се появи малка анимация, която показва спукването на балончето за съобщение и то веднага ще изчезне. Освен това ще видите и предупреждение с четене – „Не изпратихте съобщение“.

    Moodies за iPhone анализира настроението и емоциите от вашия глас

  Как да отмените изпращането на съобщения на вашия Mac

  Изтриването на изпратено съобщение за всички в разговора в iMessage е също толкова лесно в macOS Ventura. Ето как работи:

  1. Първо отворете приложението Messages на вашия Mac. След това отидете до нишка за разговор.

  2. Сега щракнете с десния бутон върху съобщението, което искате да изтриете за всички. След това изберете „Отмяна на изпращане“ в изскачащото контекстно меню.

  3. И сте готови! Точно като iPhone, ще видите балончето за съобщение да се спука и да изчезне, когато отмените изпращането на текст. То ще бъде заменено от предупреждение, четещо „Вие не изпратихте съобщение“.

  Изтриване на изпратено съобщение за всички на iPhone и Mac

  Това е всичко, което трябва да знаете за новата функция за отмяна на изпращане в iMessage, въведена в актуализацията на iOS 16, iPadOS 16 и macOS Ventura. Въпреки че приложението Apple Messages може да няма много подобрения, опциите за редактиране на изпратени съобщения и изтриване на погрешно изпратени съобщения на iPhone и Mac са достойни допълнения. И така, какво мислите за тези новодобавени функции на iMessage? Кажете ни вашето мнение за тях в коментарите по-долу.