Как да отворите местоположение на Apple Maps в Google Maps

В iOS 12 CarPlay ще поддържа приложения на трети страни. Това означава, че ако предпочитате да използвате Google Maps за навигация, можете да го направите, след като iOS 12 се появи. Едно нещо, което не се променя, е Apple Maps все още да бъде приложението за карти по подразбиране в iOS. Не можете автоматично да промените приложението за карти и Apple Maps не ви позволява да експортирате местоположение в друго приложение за карти. Ако обаче необходимостта изисква това, можете да отворите местоположение на Apple Maps в Google Maps. Процесът не е най-интуитивният.

Местоположение на Apple Maps в Google Maps

Номерът е да използвате информацията за дължина и ширина. Така работят всички карти. Отворете Apple Maps и добавете маркер към местоположението, което искате да отворите в Google Maps. След като изпуснете маркера, отидете на подробностите за него. Разделът с подробности ви дава информация за дължина и ширина, но не можете да я копирате.

  Как да поправите, че OneNote не запазва локални архиви

Вместо това трябва да използвате опцията Споделяне. От листа за споделяне изберете опцията за копиране на връзката и след това я поставете в Notepad или в някое друго текстово приложение.

Информацията за дължина и ширина ще бъде част от връзката. Това е двойка числа. Копирайте ги в клипборда си и ги поставете така, че да са разделени със запетая.

След това отворете Google Maps и поставете числата, т.е. числата на дължина и ширина в лентата за търсене. Google Maps ще може да прескача направо до местоположението.

Това работи както на iOS, така и на macOS, но не е необходимо за macOS, тъй като можете да изберете да използвате каквото приложение за карти искате.

  Какво означава „AMA“ и как го използвате?

Вероятно Apple някога ще позволи на потребителите да избират собствено приложение за карти на iOS, но ако използвате Chrome вместо Safari като свой браузър, можете да използвате Google Maps за търсене на местоположение. Google заобиколи ограничението, като добави възможността за отваряне на свои собствени приложения. Всички приложения в iOS могат да отварят други приложения и Chrome използва това, за да комуникира с Google Maps. Ето как отваря връзките към YouTube в приложението YouTube.

Apple Maps се подобри значително след дебюта си. Може да не разполага с най-добрите данни за местоположението за всяка страна по света, но за повечето държави данните са се подобрили значително. Ако сте уморени от приложението, струва си да опитате отново. Ако живеете в държава, където картографските данни все още са неточни и/или непълни, имате основателна причина да искате да използвате Google Maps през Apple Maps. Жалко е, че е толкова трудно за двамата да общуват, но така е в iOS.

  5 Xposed модула настройват Google Музика, известия, вашия заключен екран

x