Как да опитомим котка в Minecraft

Minecraft има много неутрални мобове и някои от тези мобове могат да бъдат опитомени в играта. Веднъж опитомена, неутралната тълпа става приятелски настроена към играча. В зависимост от вида на тълпата, тя или ще защити играча, или ще му помогне да събере някакъв ресурс или ще предложи защита.

котки в майнкрафт

Котки в Minecraft

Първоначално Minecraft имаше оцелоти, които играч опитоми, за да получи опитомена котка. С последните актуализации котките вече са официална мафия. Оцелотите все още се срещат в биоми на джунглата, но не е нужно да опитомявате такъв, за да получите котка.

Котките се срещат в селата и се предлагат във всякакви вариации; обикновената таби модел, смокинг котка, джинджифил котки, calicos и т.н. Creepers и Phantoms се страхуват от котки и само това е чудесна причина да ги имат. Котки в Minecraft мъркат. Две котки могат да се чифтосват и да имат котенца.

  Рецепта за маяк на Minecraft: конструкция и употреба

Укротете котка в Minecraft

За да опитомите котка в Minecraft, трябва да я нахраните с риба. Рибата е лесна за получаване, но ще ви трябва време и въдица, за да свършите работата.

Занаятчийска въдица

За да изработите въдица, имате нужда;

Три дървени пръчки (всякакъв вид дърво)
Два низа (получени чрез счупване на паяжини или убиване на паяци)

Забележка: за да счупите паяжината, използвайте отвеси. Те могат да бъдат изработени с два железни слитка. Паяжина се намира в пещери и шахти.

След като имате необходимите материали, можете да изработите въдица.

Отворете масата за изработка.
Поставете дървена пръчка в последната клетка на първия ред.
Поставете дървена пръчка във втората клетка на втория ред.
Поставете дървена пръчка в първата клетка на последния ред.
Поставете низ в последната клетка на втория ред.
Поставете низ в последната клетка на третия ред.
Съберете въдица.

  Как да хоствате сървър на Minecraft на Linux

Хващане на риба в Minecraft

Готови сте да започнете риболов. Занесете въдицата до всеки близък водоизточник. Най-добре е да намерите открито море, но малките поточета и езера, които виждате, ще ви помогнат.

Щракнете с десния бутон/поставете действие върху източника на вода, докато държите пръчката, за да стартирате макарата.
Погледнете внимателно водата и точката, където макарата изчезва под водата.
Когато видите, че се появяват мехурчета и плуват към макарата, това означава, че сте на път да получите хапка.
Когато главата на макарата се издърпа под водата, щракнете с десния бутон/поставете действието отново.
Всичко, което хванете, ще бъде добавено към инвентара ви.

Забележка: по време на риболов най-вече ще ловите риба, но от време на време може да дърпате други предмети, например ботуши, купи, стъклени бутилки, книги, пушисти и др.

  Как да актуализирате Minecraft на Windows 10 (PC)

Как да опитомим котка в Minecraft

Съберете поне 10 риби. Трябва да бъде или сурова треска, или сурова сьомга, и двете са често срещани. Намерете село и се приближете до котка. Трябва да спазвате известно разстояние или ще избяга. Уверете се, че държите риба, защото всички котки в Minecraft са мотивирани за храна. След като привлечете вниманието на котката, щракнете с десния бутон/поставете действие върху нея, за да я нахраните с рибата.

Повторете, докато не видите сърца, идващи от котката. Котката ще получи червена яка. Вече е опитомено и ще ви следва наоколо. Не забравяйте да го храните.

опитомена котка в minecraft

Заключение

Котките ще бъдат нападнати от вълци, но също така ще атакуват пилета, зайци и малки костенурки. Те са страхотни, но трябва да се уверите, че вашите пилета са защитени.