Как да ограничим това, което другите виждат във Facebook

Поверителността е гореща тема и е нещо, с което всички сме наясно, но за съжаление често е извън нашите ръце, когато сме в платформи за социални медии.

За щастие, има известен контрол на нивото, който можете да имате във Facebook и въпреки донякъде сенчестата позиция на Facebook по отношение на поверителността и споделянето на вашата лична информация, можете поне да ограничите профила си до преките си приятели, колеги от работа или познати. Прочетете по-нататък: Какво представляват основите на поверителността във Facebook.

Ограничете това, което приятелите могат да виждат във Facebook: Използвайте ограничен списък

Ако вече сте добавили хора във Facebook, които искате да ограничите, можете да ги добавите към ограничен списък. Ограничен списък по думите на Facebook „Приятели, които могат да виждат само публикации и информация за профила, които правите публични“. Това означава, че ако не споделяте или публикувате неща с публична настройка, хората в този списък няма да могат да видят какво сте правили.

  Какво се случва, когато случайно харесате и след това запретите снимка във Facebook?

Повечето хора не знаят за този скрит списък, но той може да бъде намерен в менюто „Приятели“ от лявата страна на вашата емисия за новини във Facebook.

След като сте в секцията „Ограничено“ на Facebook, можете да добавите приятели към този списък. Изключително просто е, просто натиснете „Добавяне на приятели към списъка“ и започнете да пишете името на вашия приятел, който искате да ограничите.

Не се притеснявайте, приятелите ви няма да бъдат уведомени за решението ви да ги добавите към вашия списък с ограничения, но може да е доста очевидно за тях, че са били добавени в списъка с ограничения, тъй като ще могат да разберат, че има само няколко публикации във вашия Facebook.

  Ако използвате SMS 2FA във Facebook, вашият телефонен номер може да се търси

Като странична бележка, по подразбиране трябва да споделяте публикации само с приятелите си и да се уверите, че настройките ви за поверителност са конфигурирани правилно, до които можете да получите достъп, като натиснете малкия бутон за заключване в горния десен ъгъл на вашия Facebook.

Ограничете това, което приятелите могат да виждат във Facebook: Настройки за поверителност

Ако не желаете да добавите свой приятел към ограничен списък, има и начин да ограничите публикациите до определени хора. Ако преминете към опциите си за поверителност, ще можете да щракнете върху „Вижте още настройки“, което ще ви представи цял набор от различни настройки за поверителност.

Това, което може да ви заинтересува тук, е „Кой може да види моите неща?“ опция, която можете да създадете персонализиран списък с хора, които да ограничите, когато се опитват да видят бъдещите ви публикации.

  Как да проверите дали сте били засегнати от грешката във снимките във Facebook

Освен това можете да ограничите определени публикации от определени приятели, като щракнете върху това, което сте споделили и точно като страницата с настройки за поверителност, добавите неопределен брой приятели в списък „Не споделяйте с“.

Ако искате да видите как изглежда вашата времева линия за вашите приятели, които сте ограничили или ограничили, можете лесно да го направите, като отидете в профила си и щракнете върху трите малки точки от дясната страна. Това ще ви предостави опцията за „Преглед като…“ Изгледът по подразбиране е като публичен, но в горната част на вашата времева линия ще видите „Преглед като конкретно лице“, с това можете да въведете името на приятеля ( s) когото сте ограничили.