Как да нулирате мрежовата връзка на вашия Roku

Ако имате Roku TV или стрийминг стик, понякога можете да срещнете проблеми с интернет връзката. Грешката може да е връзката или самия интернет, така че първо трябва да проверите връзката. Ето как да нулирате мрежовата връзка на вашия смарт телевизор.

Проверка на мрежовата връзка на вашия Roku

След като включите устройството си Roku и преглеждате началната страница, изберете опцията „Настройки“ в долния ляв ъгъл на страничното меню.

След това кликнете върху бутона „Мрежа“.

След като влезете в менюто мрежови настройки, изберете „Проверка на връзката“.

  Как да блокирате Red Shell на вашия компютър или Mac

Вашият смарт телевизор и/или стрийминг стик ще изпълни мрежов тест и след това ще покаже резултатите си след минута.

Мрежовият тест е от съществено значение, защото ви позволява да разберете дали проблемите ви са причинени от връзката между устройството и вашата Wi-Fi мрежа. Възможно е също интернетът ви да не работи, така че резултатите ще ви улеснят при отстраняването на проблема.

Нулиране на мрежовата връзка на вашия Roku

След като тестът за мрежова връзка на Roku приключи, ще бъдете върнати в менюто мрежови настройки. Ако проблемите на вашето устройство са свързани с интернет, ще искате да изберете „Настройване на връзка“, за да свържете вашата кутия за стрийминг към вашата Wi-Fi мрежа.

  Как да подобрим FPS в PUGB [Playerunknown’s Battlegrounds]

Изберете опцията „Безжична“, за да нулирате мрежовата връзка на вашия Roku.

Щракнете върху името на вашата Wi-Fi мрежа и след това въведете нейната парола.

Ще бъдете върнати обратно в менюто мрежови настройки за последен път. За да проверите дали връзката на вашия Roku е нулирана, изберете „Относно“, за да видите информация за свързаната мрежа.

Веднъж на страницата Информация, ще видите силата на Wi-Fi сигнала на вашето устройство за стрийминг, както и дали то е свързано с интернет или не.

С нулирането на мрежовата връзка на вашия смарт телевизор или стик за стрийминг ще можете да се върнете към гледането на любимите си предавания и филми. Устройствата Roku са прекрасни, което прави изключително лесно за почти всеки да предава поточно съдържание от Netflix, Hulu, YouTube и др.

  Как да предавате поточно "Frasier" без кабел

x