Как да настроите и възпроизвеждате съдържание на Spotify по време на вашите Strava Runs

Ако преди сте възпроизвеждали съдържание от Spotify на своите Strava, си спомняте, че процесът не беше толкова гладък, колкото би трябвало. Трябваше да започнете да записвате бягането си, да се насочите към Spotify, за да започнете да възпроизвеждате един от плейлистите си и да се върнете към Strava. И всеки път, когато искате да пропуснете песен или да промените плейлиста, ще трябва да превключвате напред и назад между тези две приложения.

Тези дни обаче вече са отминали – можете да пуснете най-добрия си плейлист, без да се налага да напускате Strava. И най-хубавото е, че не е нужно да плащате за премиум абонамент.

Как да свържете Spotify към вашия акаунт в Strava

Първо, трябва да изтеглите и двете приложения на телефона си и да ги настроите. След като създадете акаунт, свързването им отнема само няколко минути.

  10 различни вида DDoS атаки и как да ги предотвратите

Стартирайте Strava и изберете бутона Запис. След това докоснете иконата на музикална нота. Това трябва да ви отведе до страницата за оторизация на Spotify. Там докоснете бутона Open Spotify, за да свържете своя акаунт в Spotify на Strava.

След като свържете услугата, музикалната нота трябва да се превърне в иконата на Spotify и трябва да видите наслагването на музикалния плейър на Spotify в долната част на екрана.

Как да използвате Spotify по време на вашите Strava Runs

Strava свърши добра работа при интегрирането на услугите на Spotify и можете да контролирате какво слушате, без да се налага да излизате от приложението. След като започнете да бягате, докоснете иконата Spotify, за да пуснете любимата си музика или подкаст.

Можете да използвате музикалния плейър на Spotify, за да пропуснете и поставите на пауза песен, да превключите към друг албум или да харесате песен, така че Spotify да я добави към вашия плейлист за харесвани песни.

Spotify също ще ви покаже какво сте играли наскоро, изпълнителите, които харесвате, или ще предложи ново съдържание. Така че, ако намерите нещо ново, което ви харесва, можете да го добавите към вашия плейлист.

  Как да използвате Skype на Chromebook

Както може да очаквате, колко контрол имате върху това, което слушате, зависи от това дали сте безплатен или платен член на Spotify. В безплатен акаунт не можете да изберете кои конкретни песни да пуснете или да пуснете албуми в желан ред. Освен това може да срещнете реклами, които не могат да се пропускат. Така че, ако не искате рекламите да прекъсват изпълнението ви на Strava, може би си струва да изберете нов абонаментен план за Spotify.

В допълнение към това се нуждаете от работеща интернет връзка, тъй като Strava не поддържа възможността на Spotify да възпроизвежда офлайн музика. Ако имате ограничен план за данни, може да е трудно да контролирате използването на данни от мобилния си телефон. Като алтернатива можете да използвате преносима мобилна Wi-Fi точка за достъп.

Дори ако сте приключили с изпълнението си и сте затворили Strava, Spotify ще продължи да играе. Ако искате да продължите да слушате плейлистите си или да изберете нова песен, можете да използвате приложението Spotify както обикновено.

  Как да замразите членството в Planet Fitness

Как да прекъснете връзката на Spotify от вашия Strava акаунт

Ако по някаква причина не искате да използвате Spotify по време на вашата тренировка Strava, можете лесно да го изключите. Към момента на писане не можете да направите това чрез приложението Strava или Spotify. Вместо това трябва да получите достъп до вашия Страница на акаунт в Spotify. Там отидете в секцията Управление на приложения.

Ще видите всяко приложение, което има достъп до вашия акаунт в Spotify. Щракнете върху Премахване на достъп до Strava.

Бягайте със Strava и Spotify

Независимо от вашата дейност в Strava, сега можете да я направите още по-приятна с вашите плейлисти в Spotify. Докато имате щедър план за данни, нищо не ви пречи да получите правилния саундтрак за вашите тренировки.

Сега, след като сте прочели това ръководство, би трябвало да откриете, че е много по-лесно да оптимизирате възпроизвеждането на музика за тези дълги и къси разстояния.

x