Как да настроите аларма на вашия телефон с Android

Няма по-лошо чувство от това да се събудите късно за важна среща или да спите твърде дълго. За щастие, приложението за часовник, което е предварително инсталирано на вашето устройство, има всички функции, за да гарантира, че винаги сте навреме.

Нека да разгледаме как можете да трансформирате устройството си с Android в будилник „всичко в едно“!

Използвайте приложението Часовник на Google, за да настроите аларма

Най-простият начин за настройка на нова аларма, без да изтегляте приложение на трета страна, е като използвате приложението за часовник, което е предварително инсталирано на вашето устройство. Приложението Часовник на Google обикновено е приложението за часовник по подразбиране на повечето устройства с Android. Ако не можете да го намерите на вашето устройство, можете да го изтеглите от Google Play Store.

Изтегли: Часовник

Стартирайте приложението Часовник на Google и следвайте стъпките по-долу, за да зададете аларма:

 • Ще видите поредица от раздели в менюто в долната част на екрана. Изберете Аларма и докоснете бутона плюс (+), за да добавите аларма.
 • Използвайте плъзгачите за час и минута, за да зададете час за новата си аларма. Уверете се, че сте избрали правилната опция AM или PM.
 • Ако задавате нови аларми често и използвате приложението Android Clock, за да управлявате ежедневната си рутина, препоръчваме да етикетирате новите си аларми с описателни имена, като например „Сутрешна тренировка“ или „Напомняне за среща“. За да направите това, докоснете контейнера за име на аларма.
 • По подразбиране новата ви аларма ще бъде настроена да звъни само на следващия ден. Ако искате да създадете аларма, която да звъни в определени дни от седмицата, докоснете По избор и изберете дните.
 • Родното приложение за Android Clock предлага разнообразие от звуци за вашата аларма. За да промените звука на алармата си, докоснете Мелодия.
 • Докоснете иконата с отметка, за да запазите новата си аларма.
 •   11 най-добри безжични зарядни устройства за вашите Apple и Android устройства

  Използвайте приложението Clock на Samsung, за да настроите аларма

  Ако имате устройство Samsung Galaxy, можете да използвате приложението Clock на Samsung, за да настроите аларми, да редактирате съществуващи и да активирате Bixby briefing. Ето как можете да настроите аларма на вашия Samsung:

 • Отворете приложението Часовник от вашия екран с приложения.
 • Докоснете бутона плюс (+), за да добавите нова аларма.
 • След като зададете час за вашата аларма, персонализирайте настройките на алармата според вашите нужди. Маркирайте алармата си, като докоснете контейнера за име на аларма.
 • Можете също така да избирате между еднократна аларма или повтаряща се аларма. Просто докоснете дните, в които искате алармата да се повтаря от лентата на делничните дни.
 • Ако задавате аларма за дадено събитие предварително, можете да я планирате да звъни автоматично, като докоснете иконата на Календар.
 • За да промените звука, който се възпроизвежда, когато алармата звъни, докоснете Мелодия. Ако искате да започнете сутринта си със събуждане с любимите си песни, можете да зададете плейлист на Spotify като аларма на устройството си с Android.
 •   Не поставяйте на пауза Автоматично заглушаване на известията на Android по време на възпроизвеждане на музика

  Задайте аларма с Bixby или Google Assistant

  Ако някога бързате, най-лесният начин да настроите нова аларма е като попитате Bixby или Google Assistant.

  За устройства на Samsung можете да активирате Bixby чрез продължително натискане на страничния бутон на вашето устройство или като кажете „Hi Bixby“. Просто помолете Bixby да настрои нова аларма, като изречете команди като „Настрой аларма за 7 сутринта утре“ или „Събуди ме след 30 минути“.

  Ако сте закъснявали за работа всеки ден, можете също да помолите Bixby да настрои повтарящи се аларми. Всичко, което трябва да направите, е да кажете нещо като: „Събуждай ме в 7 сутринта всеки делничен ден.“

    Какво представлява Android System WebView и какво можете да правите с него?

  Заедно със създаването и изключването на аларми, Bixby Briefing може също да ви каже текущия час, новини и прогноза за времето, докато алармата ви звъни. За да активирате тази функция, докоснете Bixby Alarm, когато избирате мелодия на вашата аларма.

  За да зададете аларма с помощта на Google Assistant, събудете я, като натиснете продължително началния бутон на вашето устройство или кажете „Hey Google“ или „OK Google“. Сега уведомете Google Assistant за часа на вашата аларма, като кажете нещо като „Настройте аларма за 5 сутринта утре“. По същия начин можете да създадете повтаряща се аларма, като кажете „Настройте аларма за 7 сутринта всеки петък.“

  Дните на закъснение отдавна са отминали

  Ако ви е омръзнало да започвате деня си в бързане и да пропускате важни крайни срокове, използването на приложението Clock, за да останете на път, е страхотна идея. Приложенията за часовник на Android могат да направят много повече от просто да ви събудят. Приложението за часовник на устройството ви с Android има вграден хронометър, таймер и световен часовник, който ви позволява да виждате часа навсякъде на Земята.

  x