Как да направите коледни картички бързо и лесно с помощта на Canva

Ключови изводи

  • Използвайте шаблоните на Canva, за да създадете уникални и персонализирани коледни картички. Надстройте до Canva Pro за повече опции за дизайн.
  • Персонализирайте шаблоните, като добавите свои собствени снимки и промените текста. Изключете стокови изображения и променете цветовете, за да го направите персонален.
  • Изберете дали да изпратите картата си по имейл или да използвате услугите за печат на Canva. Лесно изтеглете и прикачете картата към имейл или изберете типа хартия и количеството за печат.

Търсите ли начин да създадете уникални коледни картички, които ще удивят вашето семейство и приятели? Canva може да помогне с това, независимо дали искате да използвате шаблон или да внедрите свои собствени снимки и съобщения в картата. Ето как да проектирате перфектната коледна картичка с помощта на Canva.

Как да направите коледна картичка с помощта на Canva шаблон

Започвайки на Главната страница на Canva, въведете Christmas Cards в лентата за търсене, уверете се, че разделът подчертава Templates и натиснете Enter. Оттам ще видите голямо разнообразие от шаблони, които можете да използвате.

  Uizard AI Tool за създаване на интерфейс, играта Diablo IV генерира $666 милиона

Ако шаблонът има икона на корона, дизайнът е достъпен само за потребители на Canva Pro. Ако обаче видите шаблон, който харесвате, може да си струва да надстроите до Canva Pro или поне да го тествате с безплатен пробен период.

Прегледайте, докато намерите шаблон, който харесвате, щракнете върху него, след което щракнете върху Персонализиране на този шаблон. Оттам ще използвате страницата на редактора на Canva, за да проектирате вашата карта.

Тъй като сте търсили специално картички, повечето избрани от вас шаблони вече ще ги имат изброени като функция за покана, което дава на картичката точните размери, от които ще се нуждаете за печатни услуги.

С шаблоните се работи невероятно лесно, защото всичко, което трябва да направите, е да замените стоковите изображения със свои собствени и да промените текста. Можете също така да промените цвета на елементите, за да го направите по-личен. След като сте готови, можете или да използвате услугите за печат на Canva, или да изпратите картата по имейл, за да спестите пари и хартия (повече за това по-късно).

  9 API за търсене на UPC за точна групова информация за продукта

Как да направите коледна картичка от нулата в Canva

Създаването на коледна картичка от нулата в Canva може да е малко по-сложно, но това означава, че ще имате персонализирана картичка, която да споделите със света. На главната страница на Canva щракнете върху Създаване на дизайн и въведете Card. Ще видите много опции за оформление и размер, така че изберете тази, която искате да използвате.

След като редакторът на Canva се отвори, ще видите празно платно. От вас зависи как искате да проектирате картата. Можете да отворите раздела Елементи в лявата лента с инструменти и да въведете Коледа, за да видите празнични опции, които можете да добавите към картичката. Освен това се възползвайте от разделите Текст и Качвания, за да добавите надписи и свои собствени снимки.

Можете също така да разгледате някои от приложенията на Canva – добавянето на Bitmoji или използването на TypeCraft със сигурност ще направи вашата карта да се откроява.

Как да споделите вашата домашно направена коледна картичка

След като създадете вашата картичка, е време да решите дали искате да я изпратите по имейл на хората или предпочитате да се възползвате от услугите за печат на Canva.

  Как да получите топографски линии на Google Maps

За да го изпратите по имейл, щракнете върху Споделяне в горния десен ъгъл на Canva Editor и след това изберете Изтегляне. Задайте вашите спецификации за това как искате файлът да се запише на вашия компютър и щракнете върху Изтегляне. Оттам прикачете файла към имейл и го изпратете.

За да отпечатате коледната картичка, или щракнете върху бутона Print Invitations, ако е наличен, или изберете Споделяне и след това изберете Print With Canva. Оттам изберете вашия тип хартия, покритие и количество. Докато продължавате през покупката, той ще поиска вашия адрес и информация за плащане.

Ще видите също изявление, което казва, че ако не сте доволни от поръчката, Canva ще направи каквото може, за да я поправи или да възстанови сумата за поръчката ви.

Независимо дали създавате коледна картичка от нулата или търсите удобството на шаблоните, Canva разполага с всички инструменти, от които се нуждаете, за да опростите процеса. За следващото си дизайнерско начинание и за да добавите личен щрих към вашата Коледа с персонализирани картички, проучете творческите възможности, които Canva предлага.