Как да направите добър жив тапет за вашия iPhone

Живите тапети са една от кокетните функции на iOS, ако се използват недостатъчно. Забавно е — и много Хари Потереск — да имате малко движение на заключения екран. Но настройката на стара снимка на живо няма да ви даде страхотни резултати: ето как да се уверите, че имате добра снимка, която да използвате за тапет.

Как да настроите жив тапет

За да зададете снимка на живо като тапет, отидете на Настройки > Тапет > Изберете нов тапет и след това изберете албума си Live Photos.

Изберете снимката на живо, която искате да използвате, уверете се, че е избрана „Снимка на живо“ и след това докоснете Задаване > Задаване и двете (или „Задаване на заключен екран“ или „Задаване на начален екран“, ако искате да е само на един).

И точно така, ще имате жив тапет. Сега, нека да разгледаме как да използваме добра снимка на живо.

Правене на добра снимка на жив тапет

Снимката на живо е преди всичко снимка. През повечето време фонът ви ще бъде неподвижен. Това означава, че трябва да се уверите, че частта със снимка изглежда страхотно. Освен това искате преходът към момента, в който тапетът е в движение, да изглежда естествено. Има няколко други ключови неща, които трябва да имате предвид:

  Как да добавяте приятели на Nintendo Switch

Тапетите са вертикални на iOS. За един от първите пъти в историята ви препоръчвам да снимате, като вашия iPhone държи вертикално.
Снимка на живо записва няколко секунди преди и след, когато направите снимката. Това означава, че трябва да настроите кадър, преди да натиснете бутона на затвора.
За да изглежда добре преходът между неподвижната и движещата се част на снимката на живо, трябва да държите вашия iPhone възможно най-неподвижно, докато правите снимка. Ако имате статив, използвайте го. В противен случай подгънете или поставете своя iPhone колкото можете по-добре.

Най-лесните добри снимки на живо за правене са пейзажи, особено ако има движеща се вода. Имате достатъчно време да подредите кадъра, да се уверите, че камерата ви е стабилна и тъй като движението е циклично, те почти винаги изглеждат добре.

  5 най-добри курса за обучение на Microsoft Teams за администратори на екипи

Постановените портрети са малко по-трудни, но все пак възможни. Уверете се, че сте на добре осветено място — навсякъде с голям прозорец обикновено работи страхотно — защото снимките на живо изглеждат особено зърнести при слаба светлина, а след това обектът ви е в поза. Бих препоръчал да ги накарате да извадят глупаво лице, да се отпуснат обратно към нормална усмивка, след което да извадят друго глупаво лице. Ако направите снимката, когато те се усмихват нормално, снимката на живо трябва да улови двете глупави лица. По този начин вашият тапет ще изглежда нормално, но когато е в движение, той ще бъде пълен с индивидуалност.

Домашните любимци и естествените портрети са най-трудните за правене. Има толкова много движение и действие, че обикновено или неподвижната снимка, или видеото ще изглеждат изключени. Също така не можете да стегнете вашия iPhone, за да поддържате нещата неподвижни. Ако искате да използвате жива снимка на домашен любимец или вашето играещо дете, бих ви препоръчал да използвате изпитания и истински метод за спортна фотография: продължете да снимате, докато не получите нещо добро. Може да отнеме няколко дни, но в крайна сметка се оказах с тази хубава снимка на живо на моето куче, което ми дава странично око.

  Създавайте отзивчиви уебсайтове със системата за управление на съдържанието SiteSupra

Както всяка снимка, можете да редактирате снимки на живо. Можете също да промените коя рамка се показва като неподвижна снимка, но не бих препоръчал да правите това. Видеокадрите са с по-ниска разделителна способност от неподвижното изображение от камерата.

Играйте с различни снимки на живо, докато не получите такава, която работи за вас. Може да бъде доста придирчиво да получите такъв, който изглежда добре като тапет. Отне ми няколко опита, за да получа тези, които демонстрирах в тази статия.