Как да намерите (и превъртите до) стари съобщения на вашия iPhone

Ключови изводи

 • Намерете бързо стари съобщения на iPhone, като докоснете в горната част на екрана, за да превъртите няколко съобщения наведнъж.
 • Използвайте лентата за търсене в приложението Съобщения, за да намерите стари съобщения, като въведете ключови думи или използвате гласово търсене.
 • Броят съобщения, които iPhone може да съхранява, зависи от наличното място за съхранение и настройките на приложението Messages.

Освен ако мястото за съхранение на вашия iPhone или iPad не е на изчерпване, вероятно използвате приложението Messages като неограничен кеш от разговори. Има едно малко предизвикателство с това: как да намерите стари текстови съобщения на iPhone, когато има хиляди от тях. Нека да разгледаме два прости начина за бързо достигане до съобщението, което искате в iOS.

Превъртането може да стане уморително след няколко вертикални плъзгания по екрана. По-бърз метод за навигация е да докоснете в горната част на екрана и да го оставите незабавно да превърти няколко съобщения наведнъж:

  Как да използвате Chatbot Arena за сравняване на най-добрите LLMs
 • Отворете приложението Messages на iOS и изберете разговора, който искате да видите.
 • Докоснете веднъж от двете страни на прореза на камерата в горната част на екрана на вашия iPhone. На iPad докоснете в горната част близо до същите икони.
 • Индикатор за напредък се появява, докато приложението превърта нагоре по няколко съобщения наведнъж.
 • Продължете да докосвате това място, за да сканирате бързо през хронологията на стари съобщения, докато намерите това, което търсите, или стигнете до горната част на Съобщения.
 • Ако имате iPhone с Dynamic Island, като серия iPhone 14 Pro или iPhone 15, просто докоснете един от ръбовете му.

  Ще отнеме много докосване в горната част на екрана, за да се върнете в началото на нишката на съобщението. Но е по-удобно от плъзгане за превъртане, което бързо става разочароващо. И можете да използвате този трик и в други приложения за iOS.

  Но има ли по-бърз начин да намерите старо съобщение на вашия iPhone, който не включва превъртане?

    Вероятно най-добрата алтернатива на CSV съхранение: Parquet Data

  Можете да видите стари съобщения на вашия iPhone, ако си спомняте думи, използвани от някой. Това е най-бързият начин за превъртане до върха или навсякъде и може да даде малко почивка на пръстите ви.

 • Отидете в приложението Съобщения.
 • Намерете лентата за търсене на главния екран с всички нишки за разговори. Може да се наложи да плъзнете надолу от средата на екрана, за да се появи.
 • Въведете думите, които помните, в лентата за търсене или използвайте гласа си с докосване на микрофона.
 • Съответните разговори се показват хронологично, с най-новите съобщения отгоре. Думите, които сте търсили, се показват подчертани в тях.
 • Прегледайте резултатите и докоснете, за да отворите този, който търсите.
 • Този метод работи само ако си спомняте част от оригиналното съобщение. Така че опитайте няколко варианта на различни думи за търсене. Ако това не успее, ще трябва да се върнете към тромавия метод на превъртане.

  Колко съобщения съхранява един iPhone?

  Броят на текстовите съобщения, които iPhone може да съхранява, в крайна сметка зависи от наличното място за съхранение на вашия iPhone или iPad. iMessage с по-богати подробности като прикачени файлове, стикери, снимки и видеоклипове ще заемат повече място. По-важното е, че броят на съобщенията, които вашият iPhone ще запази, също зависи от настройките за вашето приложение Messages. Приложението Messages на iPhone е настроено да съхранява съобщенията завинаги по подразбиране.

    7 най-добри инструмента за анализ на API за изграждане на страхотно изживяване

  За да проверите това, отворете Настройки > Съобщения > История на съобщенията > Запазване на съобщенията > Завинаги.

  По този начин можете да съхранявате и намирате всяко съобщение от първото си iOS устройство, ако сте прехвърлили съобщенията на следващия iPhone или iPad, който сте закупили.

  Имайте предвид, че можете да намерите старо съобщение само ако вече не сте го изтрили от приложението Съобщения. Ако имате, вместо това трябва да разгледате различните начини за възстановяване на изтрити текстови съобщения на вашия iPhone, като вашето архивиране в iCloud.

  x