Как да коригирате срива на актуализацията на Apex Legends 1.84

Apex Legends получава редовни актуализации. Това е вид игра, която ще остане остаряла и ще загуби играчи, ако към нея не се добавят редовно нови предизвикателства, събития, скинове и т.н. Apex Legends, макар и онлайн игра, има масивни актуализации, когато към играта се добавят нови елементи и като такава голяма актуализация означава, че винаги има потенциал нещо да се обърка.

Актуализацията на Apex Legends 1.84 се срива

Актуализацията на Apex Legends 1.84 беше корекция на корекция. Това означава, че в допълнение към добавянето на нови елементи и извършването на значителни промени или подобрения в играта, той също коригира няколко неща. Поправките варират от специфични за героите до общи поправки, които повлияха на цялостната механика на играта. Можете да rвижте официалните бележки за изданието тук.

Актуализацията на Apex Legends 1.84 е стабилна в по-голямата си част, но някои потребители съобщават, че играта се срива или при стартиране, или когато са в средата на мач. Ако играта се срива постоянно или периодично, докато играете, опитайте тези корекции.

Затворете други приложения/програми

Актуализацията на играта може да е малко по-тежка или някои от приложенията, които се изпълняват на вашата система, може да претоварват системните ресурси до точката, в която играта не може да ги използва.

  Използвайте вградената функция за почистване в Outlook Online, за да изчистите нежеланите имейли

Преди да започнете да играете, излезте от всички приложения, които не използвате, особено приложенията, гладни за RAM, като Chrome. Уверете се, че няма ненужни приложения, които използват графичния процесор или процесора, докато играете. Сривът може просто да е причинен от това, че играта не може да извлече необходимата мощност от процесора.

Проверете състоянието на сървъра

Apex Legends е онлайн игра и това означава, че се свързвате с онлайн сървър, за да я играете. Сървърите, независимо колко добре се управляват, могат да се провалят или да излязат в офлайн режим. Ако играта внезапно се срине, проверете състоянието на сървъра. Няма официална страница за състоянието на сървъра за играта, но има много такива на трети страни, които можете да опитате. Статут на Apex Legendss е добро място за посещение.

Можете да видите състоянието на сървъра за всяка платформа и да видите кои области на играта са засегнати от прекъсване на сървъра, както и регионите, където е налице проблемът.

При проблеми със сървъра няма какво да направите, освен да изчакате разработчиците на играта да го решат.

  Обадете се на контакти от екрана с парола на вашия iPhone, като използвате PassDial

Поправете файлове на играта

Възможно е някои файлове на играта да са били повредени по време на актуализацията. Това може да се случи, ако актуализацията е била прекъсната или сте напуснали Steam неочаквано. Добрата новина е, че можете да извършите корекция на място и не е нужно да инсталирате играта отново.

Отворете Steam.
Отидете в библиотеката.
Щракнете с десния бутон върху Apex Legends в колоната отляво и изберете Properties от контекстното меню.
Отидете в раздела Локални файлове.
Щракнете върху Проверка на целостта на файловете с игри.
Позволете на Steam да проверява и поправя файлове.

Актуализиране на графични драйвери

Актуализацията на играта може да изисква по-нови драйвери на вашата система. Рядко е, но се случва. Apex Legends обикновено е тежък с ресурси, така че може да се наложи да актуализирате драйверите на графичния процесор, преди да можете да играете актуализираната игра.

Отворете диспечера на устройства.
Разгънете Display Adapters.
Щракнете с десния бутон върху графичния процесор и изберете Актуализиране на драйвер от контекстното меню.
Търсете онлайн за актуализации на драйвери и инсталирайте наличните.

Забележка: Актуализациите на драйвери може да пристигнат със закъснение чрез Windows Update. Използвайте приложението Nvidia GeForce Experience или приложението за инсталиране на драйвери на AMD Radeon Graphics, за да изтеглите актуализации директно от производителя на графичния процесор.

  Как вашият Apple Watch може да помогне при спешни случаи

Преинсталирайте играта

Ако всичко друго не успее, можете да инсталирате играта прясно. Това не е най-бързото решение, като се има предвид, че размерът на играта е голям, но работи, когато нищо друго не прави.

Отворете контролния панел.
Отидете на Програми> Деинсталиране на програма.
Изберете Apex Legends и щракнете върху бутона Деинсталиране.
След като играта бъде деинсталирана, изтеглете го отново в Steam.

Заключение

Актуализациите могат да бъдат трудни; колкото по-голяма е актуализацията и по-голяма промяната, която прави, толкова по-голям е шансът нещо да се обърка. Актуализациите на Apex Legends обикновено са стабилни, но винаги ще има изключения. Добрата новина е, че нито една актуализация внезапно няма да направи вашата система остаряла или неспособна да стартира играта, т.е. базовите хардуерни изисквания не се променят. Въпросът е само да поправите няколко неща и проблемите, които имате в играта, ще изчезнат.

x