Как да коригирате код за грешка при мащабиране 1001 на Windows 10

Доста е досадно, когато се сблъскате с код за грешка в Zoom 1001 по средата на среща, нали? не се тревожи. Ние сме тук, за да ви помогнем. Съвсем скорошното избухване на пандемия засили културата на работа от вкъщи и дори училищата и колежи смениха своите преподаватели в онлайн режим. Zoom е едно от най-популярните приложения за онлайн видеоконференции, използвани в наши дни. И все пак има различни кодове за грешки, свързани с Zoom. Код за грешка при мащабиране 1001 е един от тях. Това ръководство ще ви помогне да отстраните същите неизправности без никаква пречка. Така че, продължете да четете!

Как да коригирате код за грешка при мащабиране 1001 на Windows 10

Това се случва на вашето устройство, когато имейлът, който използвате, не принадлежи на вашия акаунт или организация. Въпреки това, други много причини причиняват грешка при мащабиране 1001 във вашия компютър с Windows 10, като например:

  • Проблеми с интернет свързаността.
  • Сървърите на Zoom не работят.
  • Остаряло приложение Zoom, мрежови адаптери и ОС.
  • Несъвместими прокси и VPN услуги
  • Увеличение за блокиране на антивирусна и защитна стена.
  • Неправилно конфигурирани файлове в Zoom

Основни стъпки за отстраняване на неизправности

По-долу са дадени някои основни стъпки, които можете да следвате, за да коригирате споменатата грешка при мащабиране.

Стъпка I: Рестартирайте компютъра

Общият хак за разрешаване на всички временни проблеми, свързани с Zoom, е да рестартирате компютъра си. Можете да рестартирате компютъра си, като следвате стъпките.

1. Натиснете клавиша Windows.

2. Щракнете върху иконата за захранване.

3. След това изберете опцията Рестартиране.

Стъпка II: Рестартирайте Zoom

Ако рестартирането на компютъра не ви помогне, можете да коригирате грешка в Zoom 1001, като рестартирате Zoom като просто и ефективно решение. Ето няколко прости стъпки за рестартиране на Zoom.

1. Натиснете едновременно клавишите Ctrl + Shift + Esc, за да отворите диспечера на задачите.

2. Щракнете с десния бутон върху процеса на Zoom Meetings.

3. Изберете опцията Край на задачата.

4. Стартирайте отново Zoom и проверете дали се сблъсквате отново със същата грешка. Ако е така, моля, преминете към следващите методи за отстраняване на неизправности.

Стъпка III: Проверете скоростта на мрежата

Нестабилна интернет връзка води до код за грешка в Zoom 1001, също така, ако има някакви бариери между вашия рутер и вашия компютър, те могат да попречат на безжичния сигнал и да причинят периодични проблеми с връзката. Можете да извършите тест за скорост, за да разберете оптималното ниво на мрежова скорост, необходима за правилната връзка.

Ако има някакви проблеми с интернет свързаността, проверете нашето ръководство Как да отстраните проблеми с мрежовата връзка в Windows 10, за да отстраните същите.

  Актуализациите на хардуерни драйвери за бъги на Windows 10 се поправят

Стъпка IV: Проверете състоянието на сървърите на Zoom

Може да се сблъскате с код за грешка в Zoom 1001, когато сървърите не работят. Всяка техническа грешка или тежък трафик също ще доведе до отказ на сървъра, като по този начин ще доведе до обсъжданата грешка. Можете да проверите състоянието на сървъра и да погледнете в социалните медии дали и други са изправени пред същия проблем.

1. Стартирайте любимия си браузър и се придвижете до страницата за състоянието на Zoom

2. Проверете дали виждате съобщението All Systems Operational и ако видите някаква дейност по поддръжката, тогава нямате друг шанс, освен да изчакате.

3. Ако сървърите се върнат, опитайте да се свържете отново и проверете дали сте изправени пред грешката.

Ето всички възможни методи за отстраняване на неизправности, за да коригирате грешката в Zoom.

Метод 1: Стартирайте инструмента за отстраняване на неизправности в мрежата

Това е систематичен процес, когато се прилага стъпка по стъпка, ще ви помогне да коригирате грешка в Zoom 1001. Прочетете нашето ръководство за отстраняване на проблеми с мрежовата свързаност в Windows 10, за да научите основни стъпки за отстраняване на неизправности, за да коригирате всички проблеми, свързани с мрежата, като използвате мрежата на Windows Инструмент за отстраняване на неизправности на адаптера.

Можете да използвате стъпките, споменати в ръководството, за да диагностицирате Wi-Fi връзки, Ethernet и всички мрежови адаптери във вашия компютър с Windows 10. Накрая проверете дали сте коригирали код за грешка в Zoom 1001.

Метод 2: Свържете отново Zoom акаунта

Както беше обсъдено по-рано, ако има някакъв конфликт между вашия имейл идентификатор и новия ви акаунт в Zoom, ще се сблъскате с код за грешка в Zoom 1001. Опитайте да се свържете отново с акаунта в Zoom на вашата организация, както е указано по-долу.

1. Придвижете се до вашия браузър и посетете страницата за излизане от Zoom. Когато щракнете върху тази връзка, всичките ви акаунти в Zoom ще бъдат изключени от вашия компютър.

2. Сега влезте в домейна на вашата организация. URL адресът трябва да бъде нещо подобно;

https://[organization/domain].zoom.us/signin

3. След това потвърдете имейл адреса си.

Забележка: Трябва да потвърдите имейл адреса си, като отворите имейл за потвърждение, изпратен до вашата входяща кутия.

4. Щракнете върху Превключване към нов акаунт и се съгласете с всички правила и условия.

Сега вашият акаунт в Zoom ще бъде свързан с вашата организация. Ако не срещнете никакви грешки сега, поздравления! Коригирали сте код за грешка в Zoom 1001.

Метод 3: Актуализирайте Windows

Можете също да коригирате софтуерни грешки, свързани с Zoom на вашия компютър, като актуализирате операционната си система. Прочетете нашето ръководство за това как да изтеглите и инсталирате най-новата актуализация на Windows 10

След като актуализирате операционната си система Windows, проверете дали можете да се свържете с Zoom без грешки.

Метод 4: Деактивирайте прокси сървъра

Ако сте инсталирали някаква VPN услуга или използвате прокси сървъри на вашия компютър, прочетете нашето ръководство за това как да деактивирате VPN и прокси на Windows 10 и изпълнете стъпките, както е указано в статията.

След като деактивирате VPN клиента и прокси сървърите, проверете дали сте коригирали обсъждания код за грешка. Все пак, ако се сблъскате със същия проблем, опитайте да се свържете с мобилна гореща точка.

  Коя версия на Windows 10 изтегля инструментът за създаване на медии?

Метод 5: Използвайте Google DNS

Много технически експерти предполагат, че използването на Google DNS адреси им е помогнало да коригират грешка в Zoom 1001. Прочетете нашето ръководство за това Как да промените DNS настройките в Windows 10.

Метод 6: Актуализирайте приложението Zoom

Използването на остаряла версия на Zoom ще предизвика толкова много проблеми, включително код за грешка в Zoom 1001. Ето защо ви препоръчваме да използвате актуализирана версия на Zoom, както е указано по-долу.

1. Стартирайте Zoom и щракнете върху снимката на профила.

2. Изберете опцията Проверка за актуализации от падащия списък.

3. Уверете се, че получавате подкана, Вие сте актуални. Ако има изчакващи актуализации в действие, следвайте инструкциите на екрана, за да ги актуализирате.

Забележка: Можете също да активирате автоматичните актуализации на Zoom, като поставите отметка в опцията Автоматично поддържане на настолен клиент на Zoom актуален, както е показано.

Проверете дали сте коригирали код за грешка в Zoom 1001.

Метод 7: Актуализирайте мрежов драйвер

Препоръчваме ви да актуализирате мрежовите драйвери, за да подобрите надеждността на вашите мрежови адаптери, да коригирате проблеми със съвместимостта и да разрешите грешки в Zoom. Прочетете нашето ръководство за това как да актуализирате драйверите на мрежовия адаптер на Windows 10, за да го направите.

Метод 8: Преинсталирайте мрежов драйвер

Несъвместимите драйвери трябва да бъдат преинсталирани, за да коригирате код за грешка 1001. Препоръчваме ви да преинсталирате драйверите на устройства само ако не можете да постигнете никакво коригиране, като ги актуализирате. Прочетете нашето ръководство за това как да деинсталирате и преинсталирате драйвери в Windows 10, за да инсталирате отново драйвери на вашия компютър с Windows 10.

След като преинсталирате мрежовите драйвери, проверете дали сте поправили обсъжданата грешка в Zoom.

Метод 9: Отмяна на мрежовите драйвери

Когато връщате драйверите си назад, всички текущи версии на хардуерното устройство ще бъдат деинсталирани и вече инсталираните драйвери ще бъдат инсталирани на вашия компютър. Тази функция ще бъде много полезна, когато всяка нова актуализация на драйвер не работи добре с вашия компютър. Следвайте стъпките, както е указано в нашето ръководство Как да върнете обратно драйвери в Windows 10, за да коригирате код за грешка в Zoom 1001.

След като вашият компютър с Windows 10 е инсталирал предишната версия на драйверите, проверете дали сте поправили грешка в Zoom 1001.

Метод 10: Поправете повредени файлове

Вашият компютър с Windows 10 има вградени инструменти за ремонт като SFC (Проверка на системни файлове) и DISM (Обслужване и управление на изображението за внедряване), които ще ви помогнат да поправите всички повредени файлове. Прочетете нашето ръководство за това как да поправите системни файлове в Windows 10 и следвайте стъпките според инструкциите, за да поправите всичките си повредени файлове.

Метод 11: Стартирайте сканиране за злонамерен софтуер

Наличието на вирус или злонамерен софтуер ще доведе до проблеми с мрежата на вашия компютър. Съветваме ви да сканирате компютъра си, както е указано в нашето ръководство Как да стартирам сканиране за вируси на моя компютър?

Освен това, ако искате да премахнете зловреден софтуер от вашия компютър, вижте нашето ръководство Как да премахнете зловреден софтуер от вашия компютър в Windows 10. След като премахнете всички вируси от компютъра си, свържете се с Zoom и проверете дали отново се сблъсквате с код за грешка в Zoom 1001 .

  Поправете Logitech Unifying Receiver, който не работи в Windows 10

Метод 12: Деактивирайте временно антивирусната програма (ако е приложимо)

Ако антивирусната програма, инсталирана на вашия компютър, не е легитимна, това ще доведе до код за грешка в Zoom 1001. Прочетете нашето ръководство за това как да деактивирате временно антивирусната програма на Windows 10 и следвайте инструкциите, за да деактивирате временно антивирусната си програма на вашия компютър.

Ако не сте се сблъсквали с проблеми със свързването на Zoom след деактивиране на антивирусната програма на вашия компютър, препоръчваме ви да деинсталирате програмата напълно от вашия компютър.

Прочетете нашето ръководство за принудително деинсталиране на програми, които няма да деинсталират в Windows 10, за да деинсталирате антивирусната си програма на вашия компютър.

Метод 13: Преинсталирайте приложението Zoom

Ако нито един от методите не ви е помогнал, опитайте да преинсталирате приложението Zoom, ако е възможно. Всички настройки и конфигурационни настройки ще бъдат подновени, когато преинсталирате Zoom и следователно има повече шансове да постигнете решение на проблема си.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете Control Panel и щракнете върху Open.

2. Задайте Преглед по > Големи икони, след което изберете настройката Програми и функции.

3. Сега в списъка щракнете върху Zoom и изберете опцията Деинсталиране.

4. След това потвърдете подканата, ако има такава, и изчакайте, докато приложението се деинсталира на вашето устройство. След това рестартирайте компютъра си.

5. Посетете официалния сайт за изтегляне на Zoom и щракнете върху бутона Изтегляне, както е показано.

6. Сега стартирайте файла ZoomInstaller.

7. Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите инсталацията на вашия компютър.

Метод 14: Свържете се с поддръжката на Zoom

Ако това не работи, опитайте да се свържете със страницата за поддръжка на Zoom и проверете дали отново се сблъсквате с грешката. Все пак, ако не сте постигнали никакво решение за грешка в Zoom 1001, по-добре е да се свържете с вашия доставчик на интернет услуги (ISP), за да потърсите помощ.

Професионален съвет: Как да добавите Zoom като доверен уебсайт

Понякога вашият компютър с Windows 10 може да счита някои уебсайтове за несигурни, за да гарантира поверителност и сигурност. За да разрешите това, добавете Zoom като доверен сайт на вашия компютър, както е указано по-долу.

1. Стартирайте контролния панел от търсенето на Windows.

2. След това задайте Преглед по > Големи икони, след което щракнете върху Интернет опции.

3. Сега, в прозореца Internet Properties, превключете към раздела Security и щракнете върху символа на доверения сайт, последван от Сайтове, както е маркирано.

4. В следващия прозорец можете да добавите следния URL и други страници с мащабиране в полето Добавяне на този уебсайт към зоната: като използвате опцията Добавяне.

https://zoom.us/

Забележка: Не мога да намеря бутона Добавяне, проверете защо?

5. Затворете прозореца Доверени сайтове и щракнете върху Приложи и OK в прозореца Свойства на Интернет, за да запазите промените.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и можете да коригирате код за грешка в Zoom 1001 на компютър с Windows 10. Кажете ни кой метод е работил най-добре за вас. Освен това, ако имате някакви въпроси/предложения относно тази статия, не се колебайте да ги пуснете в секцията за коментари.