Как да копаете DVD за 5 минути с WinX DVD Ripper

DVD дисковете в един момент бяха един от най-добрите начини за съхранение на данни. Оттогава друг по-надежден хардуер зае неговото място, но това не доведе до изчезване на тези дискове. Те всъщност са намерили нишова употреба; филми и носители, защитени с DRM. Игрите са изключени от това, тъй като Steam и други подобни платформи отричат ​​нуждата от него, но DVD-тата все още се използват много. Единственият проблем с DVD дисковете е, че те се нуждаят от място за съхранение и е по-лесно да съхранявате съдържанието на твърд диск. Или е така, или пак си купувате филмите и това няма да е евтино. Ако имате огромна DVD колекция, която искате да запишете бързо на вашия твърд диск. Ето как да копирате DVD с помощта на WinX DVD Ripper.

Приложението е достъпно както за Mac, така и за Windows. Цената му е 59,95 долара. Пробната версия на приложението ви позволява да запишете пет минути от всяко DVD. Той може да клонира DVD ISO изображение и има наистина впечатляващ конвертор на видео формат, вграден директно в приложението, така че да можете да конвертирате вашето DVD в съвместим формат за вашия настолен или мобилен телефон.

Как да копаете DVD

WinX DVD Ripper е доста прост; поставете DVD, изберете формат за копиране и оставете приложението да направи своята магия. Щракнете върху бутона Disc и изберете вашето DVD устройство.

  Как да играете Джакбокс игри онлайн с Zoom

След това изберете в кой формат искате да го извлечете. Приложението предлага MP4, който ще се възпроизвежда на почти всяко устройство, но също така има множество други поддържани формати, в които можете да копирате DVD. Форматите са сортирани по платформа, например устройство на Apple, устройство с Android, устройство на Microsoft и др.

За всеки формат можете да изберете качеството, с което WinX DVD Ripper ще извлече DVD. Изходният профил ви позволява да използвате само плъзгач, който се движи между ниско и високо качество. Ако изберете по-ниско качество, DVD-то ще се извлече много по-бързо, докато висококачествената версия ще отнеме значително повече време.

Има допълнителни настройки за качество, които можете да управлявате, преди да започнете процеса на копиране. Например, можете да изберете кой кодек да използвате, да промените разделителната способност, честотата на кадрите и съотношението на страните, наред с други неща. Ако обаче не знаете какво представляват тези неща, трябва да ги оставите такива, каквито са. WinX DVD Ripper ще знае кои настройки са най-добри за формата, който сте избрали.

Щракнете върху бутона Run, за да започнете да копаете DVD. Приложението ще може да извлече DVD за 5 минути, т.е. почти мигновено, но ако имате нещо да правите или къде да отидете, можете да го накарате да изключи компютъра си, след като приключи, и да не се притеснявате, че системата ви ще остане включена повече от трябва.

  Ако планирате да инсталирате тон устройства Smarthome, пропуснете Wi-Fi

След като DVD-то бъде извлечено, приложението ще отвори папката, в която е запазена медия, и можете да го възпроизведете веднага с всяко стандартно приложение за медиен плейър.

Допълнителна поддръжка на DVD опции

WinX DVD Ripper може да извлече DVD за 5 минути обаче, той не върши просто хакерска работа за бързо извличане на медия от един източник и прехвърлянето им на вашия твърд диск. Приложението е интелигентно създадено да поддържа различни свойства на DVD, например може да извлича глави в DVD като отделни елементи или може да обедини всичко в едно. Освен това може също да копира субтитри (при условие, че не са твърдо кодирани) и ви позволява да избирате звуковия канал и неговия битрейт.

Една отличителна черта на приложението са неговите контроли на ядрото на процесора и поддръжката му за графични процесори Intel и NVIDIA. Той може да използва и двата графични процесора на вашата система, за да работи по-ефективно, но също така ви позволява да избирате колко ядра от вашия процесор приложението трябва да използва, когато извлича DVD. Това ви позволява да зададете толкова или толкова малко ресурси на приложението, колкото искате. Трябва да споменем, че ако дадете на WinX DVD Ripper достъп до повече ядра, той ще работи по-бързо. По същия начин достъпът до по-малко ядра означава по-бавно изживяване.

  Как да отмените среща в Zoom

Други характеристики

WinX DVD Ripper има вграден плейър, който можете да използвате, за да прегледате DVD-то и да извлечете само част от него. Той може да извлича елементи от ISO и можете да добавите папка към него, която може да сканира и за ISO. Медийният плейър на приложението има вграден инструмент за снимки на екрана, който може да направи екранна снимка на текущото видео, което се възпроизвежда.

WinX DVD Ripper е създаден с мисъл за филми, но ако имате стара игра на диск, можете да опитате да използвате това приложение, за да го извлечете на вашия твърд диск.

Заключение

WinX DVD Ripper е приложение, което отговаря на всяко изискване, което може да имате, ако седнете да копирате DVD-та. Той е бърз, но също така има широка поддръжка за различни файлови формати. Той може да увеличи максимално скоростта, като използва ресурсите на вашата система и може да извлича HD видеоклипове за много кратък период от време. Цената е повече от оправдана, когато вземете предвид колко формати поддържа приложението и многото кодеци, с които се предлага.

x