Как да качвате файлове в Dropbox от Facebook Messenger

Ботовете на Facebook Messenger бяха безумно популярни, когато бяха обявени за първи път. Новинарските и медийните страници бързо създадоха специален Messenger бот за своята страница и уебсайт. Доста други услуги се присъединиха. Целта беше да се позволи на потребителите да взаимодействат с услуга от вътрешността на приложението Messenger. Потребителят не трябваше да напуска приложението, за да получи упътвания, препоръки за ресторанти или транзитно време. Шумът затихна, но от време на време някой разработва наистина страхотен бот за Messenger, за който си струва да пишем. Alfredo е бот за Messenger, който ви позволява да качвате файлове в Dropbox от Facebook Messenger. Работи както в уеб интерфейса, така и в мобилните приложения.

За да използвате Alfredo, трябва да имате акаунт в Dropbox и акаунт във Facebook.

Добавете Алфредо към Messenger

Посетете връзката в края на тази публикация и щракнете върху Започнете. Изчакайте Alfredo да генерира връзка „Link Dropbox“. Щракнете върху него и позволете на Alfredo да запазва файлове във вашия акаунт в Dropbox. Нова папка, наречена Alfredo, ще бъде добавена към вашия Dropbox акаунт. Всички изображения и файлове, които качвате в Dropbox чрез този бот, ще бъдат запазени в папката Alfredo.

Качете файл в Dropbox

След като свържете Alfredo към вашия Dropbox акаунт, можете да качвате файлове в Dropbox от Facebook Messenger. Щракнете върху бутона за снимки под полето за въвеждане на текст и изберете файловете, които искате да качите. След като изберете файла, той ще се появи в нишката за разговор. Alfredo ще ви каже, че файлът се качва във вашия Dropbox акаунт.

  Създавайте плейлисти от песни, предложени от приятели във Facebook

Когато файлът се качи, ще получите сигнал от Dropbox на вашия работен плот (ако имате инсталирано приложението).

За да качите файлове в Dropbox от Facebook Messenger на вашия iPhone или телефон с Android, следвайте примера. При приложенията за смартфони има ограничения; можете да споделяте само файлове, които могат да бъдат достъпни от Messenger.

В iOS това означава, че можете да качвате снимки само в Dropbox. Android е по-гъвкав. Можете да изберете файл от хранилището на вашето устройство и да го качите в Dropbox.

Alfredo е излишен, ако използвате само собствен работен плот или телефон, за да качвате файлове в Dropbox. Потребителите на Dropbox обикновено имат инсталирано официалното приложение Dropbox, така че няма нужда да преминавате през приложение на трета страна.

  Facebook добавя стикери в коментарите; Това разширение се отървава от тях

Ако обаче някога се окажете на публичен компютър, Alfredo е бърз начин за качване на файлове в Dropbox. Не е нужно да влизате в Dropbox или да се занимавате с неговия уеб интерфейс.

Добавете Алфредо

x