Как да инсталирате Unreal Engine 4 на Ubuntu

Търсите ли да разработвате видео игри на вашия Ubuntu компютър с помощта на Unreal Engine? Ако е така, ще трябва да инсталирате най-новия инструментариум Unreal Engine на вашата система. Това ръководство ще покаже как да настроите най-новата версия на Unreal Engine 4 на вашия компютър с Ubuntu.

Забележка: Unreal Engine 4 е безплатен за некомерсиална употреба. Въпреки това, ако планирате да публикувате и продавате игри с него, ще трябва да закупите лиценз. За повече информация щракнете тук.

Регистриране на акаунт в Epic Games

Ще трябва да имате акаунт в Epic Games, за да получите достъп до Unreal Engine на вашата Ubuntu система. За да създадете акаунт в Epic, започнете, като преминете към oофициален уебсайт на Unreal Engine. След като сте на уебсайта, изберете бутона от менюто „Общност“ в горната част на страницата

На страницата на Unreal Engine намерете бутона „Вход“ и щракнете върху него с мишката. След като изберете този бутон, ще видите множество опции за „влизане“. Ако вече имате акаунт в Epic, щракнете върху бутона „Вход с Epic Games“ и влезте.

  Как да деактивирате автоматичното възпроизвеждане на трейлъри на Netflix

Ако нямате акаунт, изберете бутона „Регистрация“ в долната част на страницата. След това изберете „Регистрирайте се с имейл“, за да създадете нов акаунт в Epic, използвайки вашия имейл адрес.

Конфигуриране на вашия акаунт в GitHub

За съжаление, Epic не разпространява Unreal Engine чрез инсталатор за изтегляне. Вместо това ще трябва да получите двигателя директно от GitHub. За да направите това, вашият акаунт в GitHub трябва да бъде свързан с вашия акаунт в Epic.

За да започнете, уверете се, че имате настроен акаунт в GitHub. Ако не го направите, направете следното. Първо се насочете към GitHub.com. Веднъж на уебсайта, намерете бутона „Регистрирайте се“ в горната част на страницата и кликнете върху него с мишката. Използвайте го, за да създадете нов акаунт в GitHub.

След като настроите новия си акаунт в GitHub, върнете се на уебсайта на Epic Games и задръжте курсора на мишката върху профила си на началната страница. След това изберете опцията „Лично“ под вашия профил, за да получите достъп до личните си настройки на Epic Games.

В областта „Лични“ намерете бутона „Връзки“ в страничната лента. Изберете този бутон, за да получите достъп до настройките за връзка за вашия профил за игри Epic. След това изберете опцията „Акаунти“, за да получите достъп до връзките с акаунти.

  Как да включите или изключите синхронизирането в Chrome

В секцията „акаунти“ на областта за връзки намерете GitHub и кликнете върху бутона „Свързване“. Когато изберете бутона „Свързване“, Epic ще ви позволи да свържете вашия акаунт в GitHub с вашия акаунт за игри в Epic.

Изтегляне на Unreal Engine 4 на Ubuntu

Единственият начин да изтеглите Unreal Engine 4 на вашия компютър с Linux е като използвате git клонинг команда. Тази команда ще вземе най-новия изходен код за Unreal Engine 4 и ще го постави на вашия компютър.

За да започнете процеса на изтегляне в Ubuntu, отворете терминален прозорец на работния плот на Ubuntu. Можете да отворите прозорец на терминал, като натиснете Ctrl + Alt + T на клавиатурата. Като алтернатива, потърсете „Терминал“ в менюто на приложението и го отворете по този начин.

Когато прозорецът на терминала е отворен и готов за използване, инсталирайте git пакет на вашия компютър.

sudo apt install git

След инсталиране на git пакет, ще трябва да настроите потребителския си акаунт с Git на вашия компютър. За да направите това, следвайте официалния “Начално ръководство.” Също така ще трябва да генерирате личен код за достъп, за който можете да научите тук.

Ще можете да го използвате, за да изтеглите най-новата версия на Unreal Engine 4 във вашата Ubuntu система, като използвате командата по-долу. Имайте предвид; ще трябва да влезете в GitHub, когато бъдете подканени в терминала и да използвате вашия PAC код като парола за вход.

  Как да управлявате вашите предпочитания за парола в iTunes Store и App Store

Забележка: за да работи командата по-долу, трябва да проверите имейла си и да приемете поканата на GitHub от Epic Games, за да се присъедините към тяхното частно репозиторство на Git.

git clone --branch release https://github.com/EpicGames/UnrealEngine.git

Изтеглянето за Unreal Engine 4 на Ubuntu е с размер около 8 GB. Така че седнете, отпуснете се и оставете кода да се изтегли напълно.

Изграждане на Unreal Engine 4 на Ubuntu

Програмата Unreal Engine трябва да бъде създадена, за да се инсталира на вашата система. Използвай CD команда и се преместете в папката “UnrealEngine” във вашата домашна директория, за да започнете процеса на изграждане.

cd ~/UnrealEngine/

От тук стартирайте скрипта “Setup.sh”, като използвате командата по-долу.

./Setup.sh

След като стартирате скриптовия файл “Setup.sh”, ще трябва да стартирате скрипта “GenerateProjectFiles.sh”.

./GenerateProjectFiles.sh

Накрая стартирайте направи команда за компилиране на кода на вашия компютър.

make

Работете с Unreal Engine 4 на Ubuntu

Стартирането на приложението Unreal Engine 4 на вашата Ubuntu система е много просто. За да го направите, уверете се, че сте в прозореца на терминала и използвайте командите по-долу, за да го стартирате.

cd ~/UnrealEngine/Engine/Binaries/Linux/

./UE4Editor