Как да инсталирате LosslessCut на Linux

Имате ли нужда от добър видео редактор на Linux, който може да обработва кадри без загуби? Вижте изрязване без загуби. Това е лек нелинеен редактор за Linux и може да вземе вашите кадри без загуба на качество. Ето как да го инсталирате на Linux.

Инструкции за инсталиране на AppImage

Чудесен начин да инсталирате видео редактора Lossless Cut на Linux е с версията AppImage. Версията AppImage на Lossless Cut работи на 100% от дистрибуциите на Linux и най-хубавото е, че не е нужно да се занимавате със зависимости.

За да накарате най-новата версия на Lossless Cut да работи на вашия компютър с Linux, ще ви е необходим инструмент, наречен AppImageLauncher. Той автоматично управлява вашите AppImages и ги интегрира в системата на Linux, така че не е необходимо да го правите.

Инсталирането на приложението AppImageLaunch е сравнително лесно. За да го накарате да работи, започнете с стартиране на терминален прозорец на работния плот на Linux. Можете да стартирате терминален прозорец на работния плот на Linux, като натиснете Ctrl + Alt + T на клавиатурата. Или потърсете „Терминал“ в менюто на приложението.

  Как да използвате командата chmod в Linux

С отворен прозорец на терминала инсталирайте програмата на вашия компютър, която съответства на операционната система, която използвате в момента.

Ubuntu

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt install ./appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb

Debian

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo dpkg -i https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt-get install -f

Fedora

sudo dnf install https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

OpenSUSE

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm
sudo zypper install appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

Arch Linux

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri
trizen -S appimagelauncher

С приложението AppImage Launcher, настроено на вашия компютър, инсталирането на Lossless Cut може да започне. С помощта на командата wget изтеглете най-новото приложение Lossless Cut AppImage на вашия компютър.

wget https://github.com/mifi/lossless-cut/releases/download/v3.39.0/LosslessCut-linux.AppImage -O ~/Downloads/LosslessCut-linux.AppImage

Когато командата за изтегляне приключи, отворете Linux File Manager и изберете папката „Downloads“. След това щракнете с десния бутон върху файла „LosslessCut-linux.AppImage“ и изберете „Отваряне с AppImageLauncher“.

След стартиране на файла Lossless Cut AppImage с AppImageLauncher, ще се появи изскачащ прозорец. Този изскачащ прозорец ще ви информира, че Lossless Cut все още не е интегриран в системата. Изберете бутона „Интегриране и стартиране“, за да инсталирате Lossless Cut на вашия компютър с Linux.

Когато инсталацията приключи, Lossless Cut ще се появи в менюто на приложението ви.

Инструкции за инсталиране на Snap пакет

Приложението Lossless Cut е достъпно за потребители в Ubuntu Snap Store. За да го настроите, започнете, като инсталирате времето за изпълнение на пакета Snap на вашия компютър. Времето за изпълнение на пакета Snap е необходимо за инсталиране на Snaps.

  Как да използвате Nativefier за превръщане на уебсайтове в Linux приложения

Забележка: ако използвате Ubuntu, не е необходимо да конфигурирате времето за изпълнение на Snap, както е конфигурирано на вашия компютър от кутията.

Настройването на времето за изпълнение на пакета Snap е лесно. За да го направите, стартирайте терминален прозорец, като натиснете Ctrl + Alt + T, или потърсете „Терминал“ в менюто на приложението и го стартирайте. Инсталирайте пакета „snapd“, когато терминалът е отворен и активирайте услугата „snapd.socket“.

Нуждаете се от помощ да накарате пакета Snap да работи на вашия компютър с Linux? Следвайте нашето ръководство по темата. Когато времето за изпълнение на пакета Snap е готово за използване, инсталирайте приложението Lossless Cut, като използвате моментна инсталация.

sudo snap install losslesscut

Инструкции за инсталиране на Flatpak

Приложението Lossless Cut е в магазина за приложения Flathub като Flatpak. Ако искате да инсталирате софтуера на вашия компютър, започнете, като активирате времето за изпълнение на Flatpak на вашия компютър.

За да настроите времето за изпълнение на Flatpak на Linux, инсталирайте пакета „flatpak“ на вашия компютър. Ако имате проблеми с настройката на средата за изпълнение на Flatpak на вашия компютър, моля, следвайте нашето ръководство за настройка по темата.

  Как да настроите SparkleShare на Linux

След като настроите времето за изпълнение на Flatpak на вашия компютър, е време да конфигурирате магазина за приложения Flathub. Този магазин за приложения ще направи възможно инсталирането на Lossless Cut. За да активирате репото на Flathub, въведете командата за дистанционно добавяне.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

С добавянето на репо Flathub към Flatpak, инсталирането на Lossless Cut може да започне. С помощта на командата за инсталиране на flatpak настройте приложението.

flatpak install flathub no.mifi.losslesscut

Инструкции за инсталиране на Arch Linux

Ако използвате Arch Linux, ще можете да инсталирате Lossless Cut чрез потребителското хранилище на Arch Linux. За да инсталирате приложението от AUR, ще трябва да инсталирате помощното приложение Trizen AUR.

Trizen също е в AUR, но е доста лесен за инсталиране, тъй като няма подпакети за конфигуриране. За да го настроите, въведете командите по-долу в прозореца на терминала.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/

makepkg -sri

С настройката на помощника Trizen AUR ще можете да инсталирате приложението Lossless Cut с помощта на командата trizen -S.

trizen -S losslesscut-bin

Fedora/OpenSUSE

Както Fedora, така и OpenSUSE Linux нямат налични RPM пакетни файлове за инсталиране на Lossless Cut. Ако използвате тези операционни системи и искате да инсталирате приложението, моля, следвайте инструкциите за Flatpak, Snap или AppImage, за да го накарате да работи на вашия компютър с Linux.