Как да изчистите EXIF ​​данни от JPEG във Firefox

Изображенията, особено тези, които заснемаме на нашите телефони, съдържат EXIF ​​данни. EXIF данните могат да бъдат напълно безвредни, когато включват информация за камерата/програмата, използвана за създаване на изображение. Може да бъде по-малко безвреден, когато включва информация за местоположението с изображението. Средната камера на смартфона улавя много информация. Цялата тази информация се добавя към вашето изображение под формата на EXIF ​​данни. iOS не улеснява прегледа на EXIF ​​данни на вашия iPhone. Android е по-отстъпчив в това отношение, но няма лесен начин да премахнете тази информация. Винаги е добра идея да изчистите EXIF ​​данни от изображение, преди да го качите. Picture Exif Cleaner е добавка за Firefox, която ви позволява да изчистите EXIF ​​данни от JPEG изображение.

  Как да интегрирате асана със Slack

Инсталирайте Picture Exif Cleaner и щракнете върху неговия бутон в лентата с инструменти. Можете да използвате тази добавка както за преглед, така и за изчистване на EXIF ​​данни от JPEG. Когато щракнете върху бутона, се отваря нов раздел с интерфейса на добавките. Щракнете върху бутона „Преглед“ и изберете JPEG файла, който искате да прегледате, и изчистете EXIF ​​данни от. Ако изберете грешно изображение, щракнете върху „Нулиране на формуляра“.

Picture Exif Cleaner ще ви покаже всички EXIF ​​данни, които намира. Можете да го превъртите. Не е форматиран много добре, което е един от недостатъците на добавката.

За да изчистите EXIF ​​данни от JPEG, изберете го и докоснете клавиша за изтриване или връщане назад. Можете да изберете какви данни да бъдат премахнати. Можете също да редактирате EXIF ​​данните. Всичко, което трябва да направите, е да го изберете и да въведете каквото желаете.

  Как да скриете прореза на iPhone X от екрана си

Когато сте изчистили/редактирали данните, щракнете с десния бутон върху изображението и изберете опцията „Запазване на изображението“ от контекстното меню.

Добавката ще запази копие на вашето изображение без всички EXIF ​​данни. Вече е безопасно да качите това изображение където пожелаете.

Picture Exif Cleaner поддържа само JPEG или JPG изображения. Разочароващо е, че поне не поддържа PNG файлове. Предпочитанието за JPEG вероятно е налице, защото това е форматът, в който повечето камери записват снимки.

Наличието на инструмент, който може да изчисти EXIF ​​данни от JPEG във вашия браузър, е доста полезно. Ако качвате семейни снимки от работния си плот във Facebook, добре е да имате удобен инструмент, който може да изчисти EXIF ​​данните. Ако правите снимки с вашия iPhone или камера, тази добавка е още по-полезна за премахване на EXIF ​​данни. Потребителите на iPhone и Android вероятно могат да намерят приложение, което може да премахне данните, но камерите не се доставят с приложения.

  Импортирайте своя речник на MS Office на различен компютър или нова инсталация

Инсталирайте Picture Exif Cleaner за Firefox

x