Как да изчистите кеша на Instagram на Android и iOS

Instagram избухна в популярността си през последните години. Всеки има акаунт в Instagram, който стартира като приложение за споделяне на снимки. Достигна толкова висоти, че марките използват известни потребители на Instagram като влиятелни лица, за да разпространяват своите продукти. Както при други приложения, приложението Instagram генерира кеш файлове, които му позволяват да се зарежда по-бързо всеки път, когато го отворите. Кеш файловете се съхраняват на вашето мобилно устройство и понякога могат да заемат много място. Но можете да научите как да изчистите кеша си в Instagram. Ако сте някой, който търси съвети за същото, ние ви предлагаме полезно ръководство, което ще ви научи как да изчистите кеша на Instagram.

Как да изчистите кеша на Instagram на Android и iOS

Instagram се използва широко на смартфони и приложението му е едно от най-изтеглените приложения както за Android, така и за iOS. Ще ви научим как да изчистите кеша си в Instagram и на двете платформи.

  Регулирайте силата на звука на известията въз основа на режим на заспиване и събуждане [Android]

Метод 1: На Android

Изчистването на кеша на приложението Instagram на Android е доста просто и можете да го направите, като следвате тези стъпки.

Забележка: Смартфоните нямат същите опции за настройки. Те се различават от производителя до производителя, така че проверете правилните настройки, преди да промените каквито и да е. Показахме стъпките с помощта на смартфон Honor Play.

1. Отворете Настройки, като докоснете иконата Настройки.

2. След това докоснете настройките на приложенията и отидете на опцията за всички приложения.

3. Намерете и докоснете приложението Instagram. Ще отвори информация за приложението.

4. Докоснете опцията Съхранение.

5. В Съхранение докоснете опцията Изчистване на кеша.

След това кешът на Instagram ще бъде премахнат. Сега знаете как да изчистите кеша на Instagram на Android.

Метод 2: На iOS

Apple не ви позволява да изчиствате кеш файловете на приложения директно в iOS. Ще трябва да изтриете приложения, за да изтриете техните кеш файлове. Следвайте стъпките по-долу, за да изчистите кеша на Instagram на iOS.

  Как да търсите изображения в Google от клавиатурата си [iOS]

1. Докоснете иконата Настройки, за да отворите Настройки.

2. Намерете опцията Общи и докоснете върху нея.

3. Докоснете опцията iPhone Storage.

4. Намерете приложението Instagram и го докоснете.

5. Докоснете опцията Изтриване на приложение. Това ще изтрие приложението Instagram от вашия iPhone.

6. Върнете се на началния екран и докоснете иконата на App Store, за да отворите App Store.

7. Потърсете приложението Instagram и го инсталирайте отново.

Следователно, ето как можете да изчистите кеша на Instagram на iOS и Android. Новоинсталираното приложение Instagram няма да има кеш файлове.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Q1. Може ли Instagram да изтрие неактивни акаунти?

Отг. Няма официална дума за него от Instagram, но потребителите са забелязали, че някои акаунти се прекратяват, ако не са активни дълго време. Не забравяйте да влизате в Instagram от време на време, за да избегнете подобни проблеми.

  Как да активирате/деактивирате ефектите в приложението Messages в iOS 10

Q2. Какво е частен акаунт в Instagram?

Отг. По подразбиране вашият Instagram може да бъде видян от всеки в интернет, дори и от тези, които нямат акаунт в Instagram. Частният Instagram е акаунт, който може да бъде видян само от неговите последователи, което означава, че само тези, които следват този конкретен акаунт, могат да виждат снимките, видеоклиповете и местоположенията, споделени от него.

Q3. Колко дълги могат да бъдат ролките в Instagram?

Отг. Когато беше представен за първи път, барабаните можеха да са дълги до 30 секунди, но поради TikTok и нарастващата му популярност, Instagram реши да увеличи това ограничение до 60 секунди. Сега можете да публикувате една минута ролка в Instagram.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и сте успели да научите как да изчистите кеша на Instagram. Ако имате някакви въпроси или предложения, не се колебайте да ги пуснете в секцията за коментари.