Как да изтриете хоризонтална линия в MS Word

В MS Word, ако въведете три тирета в ред и натиснете клавиша Enter, на негово място се вмъква хоризонтална линия. Тази хоризонтална линия е упорита; почти невъзможно е да се добави текст преди него и той не може да бъде изтрит нито с клавишите Backspace, нито с изтриване. Като се има предвид как е вмъкнат с прост знак, т.е. тире, потребителите трябва да могат да го премахнат също толкова лесно. За съжаление е малко по-сложно да изтриете хоризонтална линия в MS Word. Това е така, защото не е герой. Това е елемент на дизайна.

Хоризонтална линия в MS Word

Знакът тире е най-сигурният начин за вмъкване на хоризонтална линия в MS Word, но потребителите са били измъчвани от него по други причини. Независимо от това, ако това е редът, който се опитвате да изтриете, нито клавишът за връщане назад, нито клавишът за изтриване са правилният начин.

  Как да добавите Google DNS на вашия iPhone

Хоризонталната линия изобщо не е линия; това е граница. Може да се чудите за какво се прилага, тъй като в GIF-а по-горе няма таблица или текстово поле. Тази конкретна граница се прилага към абзаца точно над него. В MS Word абзаците могат да имат свои собствени граници.

За да изтриете хоризонтална линия, позиционирайте курсора точно над нея.

В раздела Начало потърсете кутията с инструменти „Абзац“. Това е този с бутоните с водещи символи и с номерирания списък. До инструмента за запълване с цвят ще видите бутона за граница. Щракнете върху падащото меню до този бутон. От менюто, което се отваря, изберете „Без граница“, за да изтриете хоризонтална линия в документ на MS Word.

  Изтеглете файлове и преглеждайте напредъка без браузър с програма за изтегляне на файлове

Граници на абзаци

Обширните функции на MS Word понякога могат да изненадат дори и най-добре запознатите потребители. За повечето може да не изглежда, че границите на абзаца са функция, от която някой ще се нуждае. Повечето потребители се справят, като добавят текстово поле или използват таблица с един ред и една колона и прилагат граници към нея. Това разбира се е по-добър, по-контролиран начин за добавяне на рамка около текст.

Другите опции за граници могат да се използват и за параграф, с изключение, разбира се, за диагоналните граници.

  Как да използвате Apple Pay на iPhone X

По отношение на функционалността границите на абзаца са по-добри от всеки друг вид разделител, който бихте използвали, защото не могат да бъдат изтрити толкова лесно. Ако трябва да споделите документ, който ще бъде редактиран от някой друг, това е доста разумен начин да запазите разделите отделни. Подобрява използването на таблици, които са трудни за придвижване, и е по-добър вариант от прекъсване на страница и ред, защото те също могат да бъдат премахнати лесно, дори случайно.

x